Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Warto się zarejestrować - po zalogowaniu dostępne są dodatkowe opcje na forum i nie wyświetlają się reklamy


Poprzedni temat «» Następny temat
SOLARIUM
Autor Wiadomość
basia44 


Wiek: 53
Dołączyła: 07 Lis 2009
Posty: 1690
Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Sty 14, 2013 6:55 pm   

masz tu cały temat Seba nawet ulepszył o olej lniany :grin:
http://forum.luszczyce.pl...zi-t460-10.html
_________________
Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
 
 
 
rawr 
żyj.


Wiek: 22
Dołączyła: 09 Sty 2013
Posty: 105
Skąd: Sochaczew
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 4:15 pm   

Mam drobne pytanko. Wyczytałam gdzieś o maści ichtiolowej na głowę. Czy po trzymaniu tej maści jakieś 2-3 godziny mogę posmarować głowę maścią ochronną z witaminą A?

P.S. Tak od niedawna zaglądam dość często na te forum i jestem pod wrażeniem... Osoby pomagają sobie nawzajem i panuje tu fantastyczna i miła atmosfera.Ludzie na tym forum są jak jeden wielki lek na łuszczycę który tworzy się poprzez dodanie do siebie wiedzy poszczególnych osób. Daje dużo otuchy i nadziei w to, że będzie lepiej. Przynajmniej ja tak sądzę, bo wchodząc tu, byłam już bez cienia nadziei na poprawę, a teraz mam w sobie mnóstwo zapału i nie dam za wygraną. Dziękuję ! :tuli:
 
 
 
tygryska 
tygryska


Wiek: 56
Dołączyła: 07 Lis 2009
Posty: 2621
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 6:21 pm   

rawr bo nie nalezy dawac za wygrana :) ale fakt jak sie slyszy choroba nieuleczalna to łapki opadaja...
ale mozna uzyskac remisje :) mozna po prostu zlagodzic zmiany i to juz czasami jest tez lepiej
a masc ochronna z witamina a po ichtiolowej moim zdaniem mozesz - ja uzywam sporo rzeczy z ichtiolem pharmacersis serii luszczycowej i nawet nie zastanawiam sie powiem szczerze czy po nich moge i co moge ;) uzywam to co jest pod łapą ;)
_________________
kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
 
 
 
rawr 
żyj.


Wiek: 22
Dołączyła: 09 Sty 2013
Posty: 105
Skąd: Sochaczew
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 7:16 pm   

Zawsze inaczej się przechodzi przez jakąkolwiek chorobę, jeśli ma się przy sobie kogoś kto rozumie, przez co się przechodzi... Niby u mnie w okolicy jest dużo osób które są chore na Ł ale nigdy nie utrzymywałam z nimi jakiegoś szczególnego kontaktu... Odkąd jestem tutaj, inaczej przechodzę przez chorobę. Trochę poruszył mnie temat który założyła @Szater o tarczycy, dlatego we wtorek wzięłam skierowanie na badania na tarczycę i dzisiaj pobierali mi krew. Jutro rano mama jedzie po wyniki... zobaczymy co tam wyniknie... Trochę boję się, ale mam nadzieje, że nie będzie tak źle :mrgreen:
 
 
 
szater 


Wiek: 60
Dołączyła: 26 Maj 2009
Posty: 5898
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 7:36 pm   

Pamietac nalezy o tym ze wyniki to niestety nie wszystko,czasem wyniki sa ok a na tarczycy pojawiaja sie guzy,dlatego dobrze jest zrobic Usg -profilaktycznie,najlepiej jak jest to Usg-Dopplerowskie wtedy od razu podczas badania ,gdy okaze sie ze są guzy widac kolor i lekarz od razu stwierdza czy sa podejrzane czy spokojnie podejsc do tematu....sa bo są ,nalezy je jedynie obserwowac.Dodam ze Tsh jezeli robisz teraz to nastepne jak chcesz skontrolowac nalezy zrobic conajmniej po.....pół roku,jezeli lekarz przepisze nawet jakies leki to i tak na reakcje tarczycy trzeba czekac własnie pół roku...powodzenia :mrgreen:
_________________
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE
Motto Falubazu
 
 
rawr 
żyj.


Wiek: 22
Dołączyła: 09 Sty 2013
Posty: 105
Skąd: Sochaczew
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 4:07 pm   

badania wyszły w normie

THS - 2,72
T4 - 8,43
T3 - 1,64
Przeciw ciała anty TG - 19
Przeciw ciała anty TPO - 7

tyle, że z tym ostatnim to wyczytałam w internecie, że najlepiej żeby było 0. :???:
 
 
 
szater 


Wiek: 60
Dołączyła: 26 Maj 2009
Posty: 5898
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 6:14 pm   

Prawidłowe wartości poziomu w surowicy TSH i hormonów tarczycy

TSH
Dorośli: 0,02 - 5,0 μj/ml

Noworodki: 0,02 - 25 μj/ml
Tyroksyna fT4 50-150 nmol/l (4-12 μg%)
Trijodotyronina T3 1,23 - 2,76 nmol/l (86-180 ng%)

Twoje wyniki:

THS - 2,72
T4 - 8,43
T3 - 1,64
Przeciw ciała anty TG - 19
Przeciw ciała anty TPO - 7

zle nie jest i proponuje zamiast zamartwiac sie na zapas skonsultowac z ENDOKRYNOLOGIEM....nie wszystko co napisane w necie to prawda i oczywistosc,od tego sa lekarze.Tak na pocieszenie ci powiem ze faktycznie u zdrowej osoby nie powinno byc przeciw ciał ale moga sie one pojawic nawet podczas przeziebienia,zapalenia tarczycy,podwyzszonego cukru lub....zapalenia jakiegos stawu....spokojnie idz na wizyte i wyjasnisz wszystko co cie martwi....
_________________
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE
Motto Falubazu
 
 
rawr 
żyj.


Wiek: 22
Dołączyła: 09 Sty 2013
Posty: 105
Skąd: Sochaczew
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 7:06 pm   

dziękuję Pani bardzo :tuli: mama już się zamartwia, a ja mam nadzieje, że może te badania odkryją coś co uniemożliwia mi chociaż w pewnym stopniu leczenie łuszczycy...
 
 
 
szater 


Wiek: 60
Dołączyła: 26 Maj 2009
Posty: 5898
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 8:06 pm   

wystarczy Szater :wink:
głowa do góry i....szable w dłon....powodzenia i uspokój mame :* wiem ze nie bedzie to łatwe bo sama jetemmama i wiem jak drze gdy synom cos jest...ale dasz rade madra dziewczyna jestes :brawo:
_________________
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE
Motto Falubazu
 
 
rawr 
żyj.


Wiek: 22
Dołączyła: 09 Sty 2013
Posty: 105
Skąd: Sochaczew
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 8:09 pm   

Tata wrócił z trasy, to mam nadzieje, że jakoś to będzie. Źle zrobiła, że przeglądała internet i teraz o, nastraszona jest...
 
 
 
rawr 
żyj.


Wiek: 22
Dołączyła: 09 Sty 2013
Posty: 105
Skąd: Sochaczew
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 8:05 pm   

Leczenie nie przynosi skutków... Jutro wizyta u psychologa. Uparli się... :cry:
 
 
 
tygryska 
tygryska


Wiek: 56
Dołączyła: 07 Lis 2009
Posty: 2621
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 11:21 pm   

psycholog ci nie zaszkodzi ;) no pod warunkiem ze jest dobrym psychologiem :)
nei daj sie rawr :*
_________________
kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Polecane strony montaż anten Warszawa | | | | | |