witam wszystkich cieplutko. Właśnie dziś wróciłam ze szpitala.Jutro zdam relację .dziś czytam zaległe posty a sporo się nazbierało.Dlatego tak póżno się witam.
melduję posłusznie co i jak było.Zaraz po przyjęciu mnie na oddział był wywiad z panią doktor- co mnie boli,gdzie jak często itd.Obejrzała wszystkie wyniki i prześwietlenia.Póżniej zrobili rtg-en stóp, dłoni i kręgosłupa na całej długości.Rano-mocz i krew/7 próbek/I do sali.Sześć kobiet w różnym stopniu popuchniętych i powyginanych ale z humorem.Leczenie prawie takie samo jak w domu :majamil 2 razy dziennie,mtx raz w tygodniu pięć tabletek po 2,5 mg,metypred raz dziennie,na serce i ciśnienie tertensif enerenal detralex acard plus osłonowe na wątrobę i żołądek.Rehabilitacja:laser na odcinek szyjny kręgosłupa ,pole magnetyczne na biodra,dłonie i stopy oraz ćwiczenia na barki i biodra w podwieszkach.W dalszym ciągu wyniki nie wskazują czy to jest rzs czy łzs. OB-w normie,białko ostrej fazy CRP-9,32,przeciwciała przeciwjądrowe w normie,Cos nie tak jest w przeciwciałach anty-CCP nie znam się wogóle na tym .Cytuję z wypisu:w surowicy wykryto metodą immunoenzymatyczną-Elsa przeciwciała igG anty-CCP 3 w stężeniu>250U. Wartości: <20U-wynik negatywny,20-39U-wynik niejednoznaczny,40-59U-wynik pozytywny,>60U-wynik silnie pozytywny.Wiecie coś z tego?Ja nie.Może i lepiej a może nie.Lubię znać swojego wroga/hihi/To na razie byłoby wszystko.Niech się wali i pali a ja się nie dam i już .Ale się rozpisałam. Czy ktoś to w ogóle przeczyta?
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 7:21 am
Witaj Iwonko!Ja zawsze czytam! Twoją relacje też przeczytałam ale przeanalizuje pózniej(jakże bym chciała posiedziec spokojnie w domku! )Na pierwszy rzut tragedii nie widze,fajnie że juz jestes!Krysia
iwonko najwazniejsze ze ty sie nie poddajesz na wynikach tez nie znam sie na tyle zeby te dzwne sformulowania zinterpretowac wr
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 10:39 pm
Iwona no jak żeś Ty śmiała w nas zwątpić...w sensie czytania oczywiście
Co do interpretacji wyników...to nie jest na mój łeb
Też lubię znać swojego wroga.Może Beata albo Szater coś rozkumają one oblatane som
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum