Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Tym się wyleczycie - spróbujcie
Autor Wiadomość
vorden

Wysłany: Nie Mar 14, 2010 6:30 pm   Tym się wyleczycie - spróbujcie

opisałem całą procedurę

http://pokonac-luszczyce....ena-formua.html

pozdrawiam

szater 

Wysłany: Nie Mar 14, 2010 6:42 pm   

Swoja drogą Vordenie -potrzebne były Twoje obrazliwe słowa w stosunku do tego forum?! :twisted: Na tym drugim było identycznie-to może nie wina forumowiczów?tylko twoja Motyla Nogo! :twisted: Ale jak widzisz my pamiętliwi i msciwi nie jestesmy :razz: łagodny z nas ludek! :twisted: :mrgreen:

Dla mnie punkt 42+ rzyciłam palenie!
Ostatnio zmieniony przez szater Pon Mar 15, 2010 6:59 am, w całości zmieniany 3 razy  

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Mar 14, 2010 10:20 pm   

ja pozostane przy 42 ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 15, 2010 10:13 am   

Szaterku,że też Ty musisz być taka czupurna :twisted: Ważne,że wnioski zostały wyciągnięte :mrgreen: Ja tam pamiętliwa nie jestem :grin:
A wracając do meritum,to co pisze Vorden, dla mnie jest oczywistością ale ja to mam chopla na tym akurat punkcie :mrgreen:
Dobrze,że podstawowe wiadomości znalazły się w jednym miejscu,dzięki kolego,że Ci się chciało :grin:
Też bym dzisiaj coś po.... :razz: w sensie p.42.Chociaż nie do końca mam na myśli p.ł.Słonecznego dnia wszystkim,co najmniej takiego jak u mnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

vorden

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 7:00 am   

szater napisał/a:
Swoja drogą Vordenie -potrzebne były Twoje obrazliwe słowa w stosunku do tego forum?! :twisted: Na tym drugim było identycznie-to może nie wina forumowiczów?tylko twoja Motyla Nogo! :twisted: Ale jak widzisz my pamiętliwi i msciwi nie jestesmy :razz: łagodny z nas ludek! :twisted: :mrgreen:

Dla mnie punkt 42+ rzyciłam palenie!

może zacytuj jakieś moje obraźliwe słowa ?!!!!
To że piszecie na obu forach pod różnymi nickami w moich oczach nie jest jakimś wielkim osiągnięciem.
zdania nie zmieniam - jesteś jedną z najbardziej wrednych osób jakie znam ....

szater 

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 7:40 am   

Trudno mój drogi zacytowac słowa skoro uciekając tak zacierałes ślady że swoje posty pokasowałes.....Zapomniałeś już? :lol:

Co do nicków to chyba przyganiał kocioł garnkowi-Motyla Nogo- prawda? :lol:

Co do reszty,masz prawo miec swoje zdanie a Twoje kulturalne słowa wybitnie swiadczą o Tobie :lol: Pozdrawiam!

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 9:41 am   

Szater nie wolno Ci tak wszystkiego przeżywać.Musisz przyjąć do wiadomości,że istnieją osoby,które w żaden sposób nie potrafią współgrać w grupie.

Vorden- TAK- posiadasz duże wiadomości,jeżeli poparte są one jeszcze twoim doświadczeniem w ich zastosowaniu-to duża sprawa.
Ale nie potrafisz tego przekazać.Obrażasz po drodze wszystkich,którzy chcą z tobą rozmawiać.Może jesteś tak skonstruowany,może to Twój styl,nie wiem.Ale po tym Twoim drugim wejściu jestem pewna,że nie nadajesz się na żadne forum dyskusyjne,nie znosisz innych poglądów,nie tolerujesz innego zdania.Czy to jest tupet i buńczuczność czy nieumiejętność współistnienia w grupie to ja nie wiem.
Moja rada jest taka- pozostań przy blogu,jako formie przekazu siebie.Tam napiszesz co chcesz i po drodze MOŻE nikogo uda Ci się nie obrazić.Pozdrawiam

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 3:42 pm   

you you you...popieram wasze zdanie maupiszatka.. tysz uwazam iz ten kolega chce dominowac..metoda obrazania nas..no i oczywiscie obrazania sie na slowa krytyki..wiec faktycznie..blog to dobry pomysl..

vorden

Wysłany: Pon Mar 22, 2010 11:16 am   

nieważne co tu sobie bazgrzecie !!!!

rozkminiłem to wszystko, może i wy się wyleczycie !!!

choroba leśniewskiego-Crohna !!!!

zapraszam na bloga

daro 

Wysłany: Pon Mar 22, 2010 6:47 pm   

Ta choroba leśniowskiego to z jelitem związane

szater 

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 9:45 am   

Bardzo dobrze ze napisałes prawidłowo(Darek) nazwisko lekarza -Lesniowskiego.
Żeczywiscie jest to choroba jelit,moze sie umiejscowic w kazdym miejscu jelita jednak najczęsciej jest to koncówka jelita grubego.Do konca nie znaleziono przyczyn powstania tej choroby.Obiawem najczęstrzym są biegunki i to bardzo intensywne.Z osób które znam z tym schorzeniem wiele ma rózne obiawy-najwazniejsze jest dla nich unikanie blonnika-powoduje on ,nawet w najmniejszej ilosci gwałtowne pogorszenie.Żadna z osób które znam nie ma łuszczycy ani nie stwierdzono łuszczycy w wywiadzie rodzinnym.Wiekszosc chorób i obiawy tych chorób mozna dopasowac do kazdego człowieka-wystarczy że wezmiecie(tak dla rozrywki) encyklopedie chorob internistycznych i poczytacie-gwarantuje Wam że znajdziecie w każdej chorobie obiawy ,które wystepuja u Was.Dlatego proponuje spokojne podejscie do sprawy,nie sugerujcie sie radosna twórczoscia coraz to nowych prorokow.Życze zdrowia :smile:

vorden

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 9:46 am   

daro napisał/a:
Ta choroba leśniowskiego to z jelitem związane

tak,
inne objawy jelitowe to:
syndrom drażliwego jelita
syndrom upośledzonego wchłaniania

jest bakteria która może powodować te i inne poważne choroby
albo jej interakcja z bakteriami jelitowymi...

leczcie się

vorden

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 9:51 am   

szater napisał/a:
Bardzo dobrze ze napisałes prawidłowo(Darek) nazwisko lekarza -Lesniowskiego.
Żeczywiscie jest to choroba jelit,moze sie umiejscowic w kazdym miejscu jelita jednak najczęsciej jest to koncówka jelita grubego.Do konca nie znaleziono przyczyn powstania tej choroby.Obiawem najczęstrzym są biegunki i to bardzo intensywne.Z osób które znam z tym schorzeniem wiele ma rózne obiawy-najwazniejsze jest dla nich unikanie blonnika-powoduje on ,nawet w najmniejszej ilosci gwałtowne pogorszenie.Żadna z osób które znam nie ma łuszczycy ani nie stwierdzono łuszczycy w wywiadzie rodzinnym.Wiekszosc chorób i obiawy tych chorób mozna dopasowac do kazdego człowieka-wystarczy że wezmiecie(tak dla rozrywki) encyklopedie chorob internistycznych i poczytacie-gwarantuje Wam że znajdziecie w każdej chorobie obiawy ,które wystepuja u Was.Dlatego proponuje spokojne podejscie do sprawy,nie sugerujcie sie radosna twórczoscia coraz to nowych prorokow.Życze zdrowia :smile:

nie doczytałaś z lenistwa czy z zawiści

na świecie ta choroba funkcjonuje jako Crohn's disease - poczytaj a nie ośmieszaj się na siłe

szater 

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 12:02 pm   

Proponuje najpierw nauczyc sie czytac ze zrozumieniem a potem zwracac uwagę!
Nigdzie nie pisałam pod jaką nazwą funkcjonuje ona w świecie tylko chodziło mi o prawidłową pisownię lekarza(zresztą Polaka)który jako pierwszy rozpoznał i opisał te chorobę.
Cytuje:
"Bardzo dobrze ze napisałes prawidłowo(Darek) nazwisko lekarza -Lesniowskiego."
W swojej arogancji nie postarałes sie nawet o prawidłowa pisownie nazwiska.
Może nie zauważyłes ale nie dyskutuje ani z toba ani z twoimi rewelacjami tylko odpowiedziałam na post DARO!.
Wiem że cięzko ci sie odnalesc w grupie ,brak poparcia na forach,ale gdybys był milszy byłoby chyba prosciej.Życzę miłego dnia.

vorden

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 1:39 pm   

szater napisał/a:
Proponuje najpierw nauczyc sie czytac ze zrozumieniem a potem zwracac uwagę!
Nigdzie nie pisałam pod jaką nazwą funkcjonuje ona w świecie tylko chodziło mi o prawidłową pisownię lekarza(zresztą Polaka)który jako pierwszy rozpoznał i opisał te chorobę.
Cytuje:
"Bardzo dobrze ze napisałes prawidłowo(Darek) nazwisko lekarza -Lesniowskiego."
W swojej arogancji nie postarałes sie nawet o prawidłowa pisownie nazwiska.
Może nie zauważyłes ale nie dyskutuje ani z toba ani z twoimi rewelacjami tylko odpowiedziałam na post DARO!.
Wiem że cięzko ci sie odnalesc w grupie ,brak poparcia na forach,ale gdybys był milszy byłoby chyba prosciej.Życzę miłego dnia.

no to poczytaj ze zrozumieniem

Increased Occurrence of Psoriasis in Patients with Crohn's Disease and Their Relatives
Frank I. Lee, F.R.C.P., F.A.C.G. 1 , S. V. Bellary, M.R.C.P. 1 Carol Francis, M.B. 1
1 Department of Gastroenterology, Victoria Hospital, Blackpool, Lanes, England
Correspondence to Reprint requests: F. I. Lee, M.D., Department of Gastroenterology, Victoria Hospital, Blackpool, Lancashire FY3 8NR, England.
ABSTRACT

One hundred thirty-six unselected patients with Crohn's disease (43 men, 93 women) were studied for the possibility of psoriasis and questioned regarding their family history, as were 136 controls, matched for age and sex. Psoriasis was present in 13 of the 136 patients with Crohn's disease (9.6%), compared with three of 136 controls (2.2%) (p < 0.02). Age at onset and anatomical site of Crohn's disease did not influence the result, and there was no difference between the sexes. Fourteen (three with psoriasis) of the 136 Crohn's patients (10%) had a family history of psoriasis in first-degree relatives compared with four of 136 controls (2.9%) (p < 0.02). Psoriasis is more common in patients with Crohn's disease and their first-degree relatives than in controls, suggesting the possibility of a genetic link. Psoriasis should be included among the extraintestinal manifestations of the condition.

Odpowiedz do tematu