Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Garra rufa
Autor Wiadomość
Kinga1990 

Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 1:30 pm   Garra rufa

Czy ktoś z forumowiczów słyszał o tych leczniczych rybkach?? Zastanawiam się nad skutecznościż tej metody

szater 

Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 1:52 pm   Re: Garra rufa

Słyszec słyszałam ale dla mnie jest to malo apetyczne i chyba tak do konca nie bardzo skuteczne.Kontrowersyjna metoda z muchami składajacymi jaja w ranach i larwami ,które potem oczyszczają rane jest potwierdzona medycznie a rybki?moze likwidują częsc skutków( w miejscach które sa im dostepne :razz: ) ale przyczyny z pewnoscią nie! :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 1:57 pm   

juz sobie wyobrazam rybcie ktora mnie ,,skubie,, w miejscu ...mniej dostepnym :mrgreen: :mrgreen:

Kinga1990 

Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 2:02 pm   Re: Garra rufa

szater napisał/a:
Słyszec słyszałam ale dla mnie jest to malo apetyczne i chyba tak do konca nie bardzo skuteczne.Kontrowersyjna metoda z muchami składajacymi jaja w ranach i larwami ,które potem oczyszczają rane jest potwierdzona medycznie a rybki?moze likwidują częsc skutków( w miejscach które sa im dostepne :razz: ) ale przyczyny z pewnoscią nie! :mrgreen:

W sumie racją... Mogą zlikwidować skutki ale na pewno nie przyczyny
A kusiła mnie ta metoda:)

Revitol_pl

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 2:38 pm   

Gdzieś czytałem na temat tej metody z "rybkami" ale szczerze mówiąc to wątpie w jej skutecznośc. Ale tez nigdy nie próbowałem,sa inne sposoby.

Paweł 

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 5:59 pm   

Jedyny sens jaki widzę w tych rybkach to pozbycie się łuski. One ją zżerają po prostu i tule, a że w wodzie skóra namięka to łatwiej jest się jej pozbyć, a rybki sobie delikatnie ją odrywają. Ale co do zaleczenia właściwych zmian to wątpię, żeby rybki pomogły.

gość
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 09, 2010 9:37 am   

Paweł napisał/a:
(...) w wodzie skóra namięka to łatwiej jest się jej pozbyć (...)

To nie próbowałeś nigdy jeszcze - przed umyciem się - (z) godzinnego poleżenia w wannie ?
Mniej więcej po takim czasie - podczas normalnego, zwykłego mycia się (przy pomocy gąbki) - łuska złazi niemalże sama. :wink:

Paweł 

Wysłany: Nie Maj 09, 2010 4:05 pm   

Właśnie o to mi chodzi Mirush. Raczej nie kąpie się w wannie. Preferuję prysznic, ale czasem nawet po prysznicu łatwo jest usunąć łuskę ręcznikiem. Praktycznie sama schodzi.

Garra Rufa

Wysłany: Czw Cze 03, 2010 12:20 am   Re: Garra rufa

Kinga1990 napisał/a:
Czy ktoś z forumowiczów słyszał o tych leczniczych rybkach?? Zastanawiam się nad skutecznościż tej metody

Nie mam łuszczycy. Rybkę poznałem przypadkowo na wakacjach i zainteresowałem się nią. Udało mi się otworzyć salon kosmetyczny z udziałem tej rybki w roli głównej. Nie wiem, czy jest skuteczna czy nie jest w walce z tą chorobą, nie jestem ekspertem, ale kilkanaście osób na świecie zrobiło doktoraty w tym temacie i profesury. Więc coś musi być na rzeczy. Pesymiści twierdzą że rybka nic nie pomaga, a właśnie wtedy akurat leki zaczęły działać.... No cóż. Każdy walczy o klienta. W każdym razie jako kosmetolog rybka jest rewelacyjna. Skóra po zabiegu staje się gładka, delikatna i taka....lekka. Ponadto doskonały masaż, relaks i niesamowite uczucie jak te rybki bez obawy podpływają do człowieka i delikatnymi pyszczkami zaczynają nas delikatnie dotykać..

szater 

Wysłany: Czw Cze 03, 2010 8:22 am   Re: Garra rufa

Bardzo cenie sobie szczerosc i otwartosc.Swoja wypowiedzia zyskałes mój szacunek.Także nie jestem ekspertem ale.....może rzeczywiscie cos w tym jest...życzę powodzenia :mrgreen:

andrzej 
andrzej

Wysłany: Czw Cze 03, 2010 1:49 pm   

możecie opisać jak taki ..zabieg ... wygląda ile jest tych rybek czy są drogie może u nas by je ktoś kupił pozdrawiam.... :grin:

Garra Rufa

Wysłany: Sob Cze 05, 2010 1:31 am   Re: Garra rufa

Kinga1990 napisał/a:

Słyszałem i mam te rybki :) Szczecin. 507370575

Revitol_pl

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 11:47 am   

Przydałoby się właśnie wiecej informacji na temat samego zabiegu,jak długo trwa i ile trzeba czekać na efekty.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 11:50 am   

podejrzewam ze tak samo jak ze wszystkimi innymi metodami efekty moga byc u kazdego po innym czasie

daro 

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 4:22 pm   

Revitol_pl napisał/a:
Przydałoby się właśnie wiecej informacji na temat samego zabiegu,jak długo trwa i ile trzeba czekać na efekty.

Co do efektów to chyba nie można zadać takiego pytania, a gybym cię zapytał jak na ciebie działa nivea i na mnie? na każdego z nas wszystko inaczej działa, jednemu pomaga innemu nie, po 1 to zależy od zmian, ty możesz mie jedną plamkę, a ja mogę być caly wysypany, więc kuracja się przedłuża w moim przypadku. Tak samo z rybkami, jednmu może pomóc jedna kuracja innemu nie.
Tylko specyfiki polecane na allegro wyleczaja łuszczycę i na efekty długo nie trzeba czekać - oczywiście to nie moje zdanie, ale takie są opisy produktów

Odpowiedz do tematu