Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Status pomocnika?
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Czw Paź 21, 2010 8:18 am   Status pomocnika?

Już dawno chciałam sie zapytac szanownego Szefunia co to z tym "pomaganiem".Pod avatarkiem znajduje sie takie cosik(przynajmniej u mnie,jeszcze widziałam chyba gdzies) POMOGŁA 2X :shock:
Nie bardzo wiem po co to ,czemu to ma słuzyc.Z tego co sie orientuje....to pomagam ....byc moze ...że tak mi sie wydaje...jednakowoż udzielam rad i wsparcia wielu ludziom...nie oczekuje za to pochwały pisemnej ani ujecia w raporcie dziennym....jednak wypisywanie ze niby 2x pomogłam ...to...czy szanowny szefuncio moze to zlikwidowac :brawo:
Poglady moje...bardziej na lewo...sceny politycznej Pomagam i Strasze ...tylko...bezinteresownie....nie zabiegam o głosy wyborców :>

[ Dodano: Wto Lis 29, 2011 12:47 pm ]PO ROKU: :twisted:
Czy mój nick wyswietla sie na niebiesko,zielono czy czarno jest mi totalnie obojętnie :razz: Ani od nadania niebieskiego koloru wiedzy mi nie przybyło ani po zlikwidowaniu koloru wiedzy mi nie ubyło.Nigdy nie oczekiwałam zadnych pochwał czy wyroznien,robie to co robie już od wielu lat...i co najwazniejsze daje mi to satysfakcje :brawo: .Rywalizacja i zazdrosc sa poza moimi zainteresowaniami....o mojej wiedzy i zaangażowaniu w pomoc drugiemu człowiekowi swiadczą wszyscy ci co uczyli sie na moim przykladzie lub moja pomoc pomogła im w walce z chorobą.

szater 

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 9:04 am   

Po pół roku :twisted:

Poniewaz ponownie wróciła sprawa Ekspertów,po raz kolejny osoba została zaatakowana,a nazwa ta powoduje ciagle jakies niedomówienia dlatego po raz kolejny zwracam sie do Admina o uregulowanie tej sprawy.Proponuje zmiane nazwy grupy,udzielajacej duzej ilosci porad.Moze to byc cokolwie:'Grupa wsparcia,Pomocna dłon czy grupa weteranów....jezeli chodzi o mnie to wogóle nie ma to zadnego znaczenia...jestem na forum od grudnia 2006 roku(tu ponowny ukłon do admina o połaczenie tych nicków krysia 48 i szater) 26maja minie 3lata od intensywnej pracy na forum....to co robiłam kiedys,robie nadal i bez tytułu czy z tytułem....ci co chca....zawsze mnie znajdą. :wink:

PS
oczywiscie jakby ktos miał jakies pomysły...mnie jest naprawde wszystko jedno...

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pon Mar 04, 2013 12:18 pm   

Niestety zostałam poniekąd Zmuszona do publicznego ujawnienia mojej prośby.
PROSZĘ O ZDJĘCIE MI RANGI EKSPERTA! Którą przyjęłam na wyraźną prośbę Głowy Ekspertów Szater.
Ta ranga godzi w moją konstytucyjną wolność słowa i wolność wypowiedzi. Jestem nagminnie upominana o zmianę "tonu" wypowiedzi, który jest rzeczą FIKCYJNĄ w internecie, bo wypowiedzi na forum są rozumiane tak JAK KAŻDY CHCE JE ROZUMIEĆ często NIEZGODNIE z intencjami piszącego.
Dzielę się z Wami, forumowiczami moją wiedzą i moim realistycznym podejściem do życia, jak uważam za stosowne, nagminnie i ciągle mówiąc o skutkach ubocznych leczenia sterydowego, które znam na WŁASNYM przykładzie i z własnego doświadczenia. Zamieszczam cytaty z ULOTEK leków, najwidoczniej jest to niezgodne z filozofią przyjętą przez niektórych z Was. (O kim mowa ten wie).
Bardzo mi przykro, że ranga, która miała być pomocą okazała się przekleństwem i totalnie zbędną rzeczą. Tym bardziej przykro mi, że została mi zaproponowana przez osobę, która doskonale znała mój "ton" wypowiedzi, a teraz niestety jej się to nie podoba. Jestem wolnym człowiekiem i czuję się przez tę rangę ograniczona. Wolę być zwykłym forumowiczem, niż osobą nie mogącą wyrazić własnego zdania i nie mogącą podzielić się własnym doświadczeniem i wiedzą z innymi.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Pon Mar 04, 2013 1:22 pm   

w związku z tym ze przedstawiłas te sprawe zupełnie inaczej mam prosbe o zamieszczenie PW jakie do ciebie wysłałam....jezeli nie uczynisz tego Ty ja to zrobie.

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pon Mar 04, 2013 6:57 pm   

Cytat:
Vixi po raz ostatni zwracam uwage na styl twoich wypowiedzi.Wielokrotnie już otrzymywałąm PW od ludzi skarżacych sie na twoje opinie zniechecajace do leczenia,podwazające opinie lekarzy.Nikt nie zabrania ci miec swojego zdania ale niestety funkcja ,która cie przydzieliłam zobowiązuje.Nie mozesz wszystkiego oceniac na nie....nie masz ani wiedzy ani doswiadczenia w leczeniu farmakologicznym łuszczycy.Zmienia sie ono tak szybko ze trudno ogarnac a jeszcze jak nie sledzi sie nowinek medycznych i nie ma sie kontaktu z nowymi zaleceniami to nalezy byc bardzo ostroznym.Podpowiadaj to co wiesz ale nie oceniaj co lekarz komus zalecił.Masciojad -Jacek...jest weteranem...to wspaniały,mądry człowiek,ma za soba tak samo duży staż z łuszczycą jak ja wiec naprawde wiedze posiada duza.Nie miesza sie w konflikty,nigdy nikomu nie zwrócił uwagi wiec to ze odpowiedział tobie w taki sposób jest bardzo znamienne.Ludzie moga sobie pisac co chcą...my mamy inną role...słuzyc wiedza a nie straszyc czy pouczac.Zwracam uwage po raz ostatni,przemysl to co napisałam.Nie bronie ci miec swojego zdania ale wypowiadanie go tez trzeba przemyslec.....

To cała Twoja PW (ostatnia jeśli o to idzie). Pełno w niej sprzeczności. Więc się zdecyduj, czego Ty właściwie chcesz od tej "rangi"? Najpierw twierdzisz jedno, potem drugie, mówisz trzecie, myślisz czwarte.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Pon Mar 04, 2013 7:02 pm   

dziekuje za wklejenie mojej wiadomosci do Ciebie....

pozostawiam ją bez komentarza....

życze wszystkiego dobrego i....miłego wieczoru.

waldek 
WALDEK

Wysłany: Pon Mar 04, 2013 11:54 pm   

Nie chce tu zbyt wtracac sie w dyskusje ,oceniac itd bo jedna jak i druga osoba ma troche racji ale to moja prywatna opinia i kazdy moze miec inna .Bo tak jak nie calkiem zgadzam sie z Vixi z podwazaniem opinii lekazy tak i Szater nie zawsze masz racje twierdzac ze nalezy sie przedewszystkim kierowac ich diagnoza itd .Powiem tak ze wielu jest takich ze biorac ich pod uwage mozna powiedziec ze Vixi ma stu procentowa racje jednak sa tez inni nie chodzi tu o nazwiska bo ten co dla mnie jest idealem dla kogos moze byc konowlem itd .Istotne jest szukanie odpowiedniego a nie krytykowanie kazdego czy tez odwrotnie traktowanie kazdego za wielki autorytet .Podobnie jest z leczeniem nie mozna powiedziec ten lek super ten do niczego straszyc nim czy zachwalac .Wszystkie maja zalety jak i wady istotne jednak to co komu sie przepisuje w zaleznosci od stanu i potrzeby .Nie jest tajemnica ze czesto tak jak mowi Vixi lekarze bez potrzeby przepisuja od razu sterydy itd ale sa nie raz potrzebne tak jak pisze Szater .Jak dla mnie jedna i druga osoba ma troche racji ale jedna i druga nie raz zbyt emocjonalnie do tego podchodzi .Co do Jacka pewnie mnie nie pamieta bo spotkal tylu ludzi w szpitalu ale ja go pamietam i jestem wdzieczny za rady bo bardzo mi na poczatku walki z ta choroba pomogly .Nie pisze dokladnie o co chodzi bo moze on sobie tego nie zyczy ,nie wiem nie rezykuje .Sa to takie moje prywatne wnioski mozecie uznac ze mam troche racji lub tez stwierdzic ze bredze .

basia44 

Wysłany: Wto Mar 05, 2013 7:18 am   

Cytat:
Nie mozesz wszystkiego oceniac na nie....nie masz ani wiedzy ani doswiadczenia w leczeniu farmakologicznym łuszczycy

Jeśli o doświadczenie chodzi każdy z nas ma swoje bez względu na wiek i czas leczenia / sposób
a wiedzę medyczną??????????????????????????
tej tutaj nie ma nikt w nadmiarze myślę
i owszem możemy wskazać na skutki uboczne itp ale nic ponadto :grin: :grin:
Jednak że to forum ogólne każdy powinien mieć możliwość wyrażenia swojego zdania

no chyba że to forum prywatne i tylko co niektórzy mogą się wypowiadać a reszta milczeć i słuchać
to napisać ogłoszenie i myślę że nikt narzucać się nie będzie
Jak dla mnie expert to ranga dla człowieka który perfekcyjnie zna się na rzeczy pod każdym względem
a takiej tutaj nie widzę
Nikt z nas nie może się poszczycić znajomością w kwestii leczenia u innych
nie spotkałam lekarza który by się tak określił a co dopiero nas chorych
Cytat:
Zmienia sie ono tak szybko ze trudno ogarnac a jeszcze jak nie sledzi sie nowinek medycznych i nie ma sie kontaktu z nowymi zaleceniami to nalezy byc bardzo ostroznym.

że nawet lekarze mają tu problem
Cytat:
Vixi po raz ostatni zwracam uwage na styl twoich wypowiedzi

każdy ma zaś taki jakim go obdarzyła natura
co nie podoba się nam nie oznacza że i innym też
i co podoba się nam sie znaczy że i innym też[/b]

szater 

Wysłany: Wto Mar 05, 2013 10:10 am   

Dobrze Basiu ze nareszcie to zrozumiałas.
Każdy medal ma dwie strony ja zawsze staram sie widziec ludzi po obu jego stronach.
Wiedze posiadam uwazam dosc rozległa,staram sie nia dzielic najlepiej jak potrafie,podpieram sie informacjami sprawdzonymi u specjalistów.
Widac ludziom odpowiada mój sposób pomocy bo korzystaja z niego nieustannie.Wielu pisze na PW bojąc sie ataków o stosowanie sterydów,leków farmaceutycznych .
Ranga w niczym mi ani nie przeszkadza ani nie pomaga....jedynie zobowiazuje mnie do równego traktowania wszystkich,podawania rzetelnych informacji bez fanatyzmu,staram sie podchodzic do wszystkich z szacunkiem i tego oczekiwałam od ludzi z grupy.Podawanie informacji jest bardzo ważne ale i sposób ich podania tez.

Tytuł rangi jest jaki jest ,wielokrotnie juz pisałam ze jak dla mnie nie jest konieczny....mozna go zmienic na....DORADCA-WETERAN.....wtedy bedzie dobrze...Basiu? :lol:

Waldek w pełni zgadzam sie z tym co napisałes....zawsze i wszedzie dobro człowieka powinno byc ważniejsze od wszystkiego. :mrgreen:

Temat jak dla mnie wyczerpany,szkoda mielic wokoło to samo,forum rzeczywiscie jest ogólnodostepne i wszystkie metody leczenia łuszczycy tu powinny sie znalesc.

Miłego dnia wszystkim :mrgreen:

basia44 

Wysłany: Wto Mar 05, 2013 11:32 am   

Cytat:
jedynie zobowiazuje mnie do równego traktowania wszystkich,podawania rzetelnych informacji bez fanatyzmu,staram sie podchodzic do wszystkich z szacunkiem i tego oczekiwałam od ludzi z grupy.

wiec bez fanatyzmu Krysiu
nie ważne czy to naturalne czy konwencjonalne :razz:
Cytat:
Kapiele,moczenie w ziołach wydaje sie nieszkodliwe i nie mające wpływu na leczenie a jednak nalezy pamietac że zioła to tez forma leku....moga zaburzyc obraz choroby szczególnie podczas diagnostyki.

Cytat:
szater
Wysłany: Wczoraj 10:02
Waldek odpuscił....ja też sobie daruje...szkoda zdrowia na walke z fanatyzmem....poczytaj spokojnie co pisze...nigdzie nie podważam natury,po prostu zwracam uwage na dosc istotny szczegół....a zioła moga zaburzyc diagnostyke bo to tez są leki....tyle i tylko tyle,wiec czytaj spokojnie i...oddychaj głeboko

http://www.mowimyjak.pl/z...c,96_37310.html

http://www.poradnikzdrowi...dzic_38969.html

http://ilawa.wm.pl/3712,K...l#axzz2MYlZ765L

http://luszczyca.info/vie...r=asc&start=165

Wszystko w temacie
tak też myślę

Ps.
Cytat:
Tytuł rangi jest jaki jest ,wielokrotnie juz pisałam ze jak dla mnie nie jest konieczny....mozna go zmienic na....DORADCA-WETERAN.....wtedy bedzie dobrze...Basiu?

jest mi to zupełnie obojętne jaką rangę sobie nadasz
bylebyś tylko nie krytykowała wszystkich którzy nie podzielają twojego zdania
Ostatnio zmieniony przez basia44 Wto Mar 05, 2013 9:55 pm, w całości zmieniany 1 raz  

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Mar 05, 2013 2:16 pm   

.....ale ostatnie zdanie moje....

waldek 
WALDEK

Wysłany: Wto Mar 05, 2013 6:56 pm   

..........moze byc twoje ale musisz sie jeszcze wysilic ......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mysle ze tu nie potrzeba ani tytulu eksperta ani Weteran itd ktos jak chce sam oceni czy to ta osobe czy to inna .Ogolnie niech kazdy bedzie rowny bo jednak te tytuly wiecej zamieszania robia jak pomagaja .A jednak nie ot tego jestesmy by przeprowadzac tu jakies zawody a tak jednemu funkcja moze zaszkodzic ......... a po co nam to zamieszanie :?:
Ostatnio zmieniony przez waldek Sro Mar 06, 2013 11:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Mar 05, 2013 7:58 pm   

nie zrozumiales podtekstu mojej wypowiedzi:D:DD: :mrgreen:

basia44 

Wysłany: Wto Mar 05, 2013 8:11 pm   

stary luszczyk napisał/a:
nie zrozumiales podtekstu mojej wypowiedzi:D:DD: :mrgreen:

:razz: :razz: :mrgreen: :mrgreen:

waldek 
WALDEK

Wysłany: Wto Mar 05, 2013 10:46 pm