troszkę zaniedbałem forum odwiedzam je od czasu do czasu ;p
wracając do tematu
co myślicie i wiecie o maśle shea?? czy pomaga w nawilżaniu i jest dobre przy łuszczycy??
pracuje od 6 miesięcy jako handlowiec w polskiej firmie produkującej 100% naturalne kosmetyki i tak się właśnie zastanawiałem czy to jest dobre ;p
bo ze szkoleń itp wszyscy twierdzą ze masło she jest cudownym nawilżaczem ktoś testował??
muszę w pon wziąć 1 opakowanie i przetestować ;p
pozdrawiam
_________________ Mów mi sebeek
Otworzę plażę łuszczyków
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 12:09 pm
może też spróbujemy , pokończyło nam się wszystko i nie wiem co kupić do nawilżania i natłuszczania tej mojej kobiecinie małej, bo łuska jej się w mig robi i nie mam już pomysłu, bo ma leki na noc i na wieczór cygnolinę, a na dzień mamy czymś pielęgnować i tak szukamy
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 12:11 pm
może też spróbujemy , pokończyło nam się wszystko i nie wiem co kupić do nawilżania i natłuszczania tej mojej kobiecinie małej, bo łuska jej się w mig robi i nie mam już pomysłu, bo ma leki na noc i na wieczór cygnolinę, a na dzień mamy czymś pielęgnować i tak szukamy
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 1:27 pm
Lenka spróbuj może tego ... http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=37873 , to od mojego zajączka . 4 dzień tym lecę, u mnie nawilża pięknie; skóra gładziutka. Polecam, wart jest wypróbowania. Zresztą, w składzie też jest to masełko:
Składniki aktywne:
- Kwas hialuronowy - precyzyjnie wiąże się ze strukturami naskórka, dając uczucie głębokiego nawilżenia i ukojenia. Skutecznie chroni przed wysuszeniem i intensywnie wygładza skórę.
- Masło shea - podobnie do naturalnych lipidów skórnych przeciwdziała wysuszeniu i utracie wody. Intensywnie regeneruje naskórek i zmniejsza uczucie szorstkości.
- Olej kokosowy - posiada silne właściwości odżywcze i nawilżające. Doskonale chroni przed szkodliwym działaniem środowiska zewnętrznego.
- Urea (mocznik) - składnik aktywny, który na długo nawilża skórę i reguluje funkcję prawidłowego złuszczania naskórka.
- Witaminy A + E + F - hamują proces starzenia, poprawiając elastyczność i miękkość naskórka.
masło shea, czy też karite`, jesli nie ma w składzie konserwantów i innego badziewia jest drogie i już...
Lenka - ja do natłuszczania uzywam olejku arganowego - jest jeszcze droższy niż masło shea, ale przynajmniej w opisie ma własnie wskazanie do leczenia w łuszczycy: łuszczyca – zmniejsza uczucie swędzenia, od 40 do 80% redukuje uszkodzeni,a stosowany miejscowo 2 razy dziennie. Nie polecam kupowac jednak taniego, bo to ponoc sama woda...
ja teraz zakupiłam w aptece internetowej niemiecki płyn pod prysznic i krem do ciała EUBOS. Wskazany własnie w azs i dematozach, zawiera w sobie mocznik. Na razie używałam kilka razy tylko, ale faktycznie dobrze natłuszcza. Syn ma azs, więc używamy tego razem
cos jeszcze dodam: ja bardzo uważam na składy kosmetyków. W tym co np.podała przed chwilą Henia są parabeny - rakotwórcze konserwanty, które wnikają do krwioobiegu.... bez paniki oczywiście, ale ja radzę uważać, szczególnie przy stosowaniu u dzieci... zreszta wpiszcie sobie w google takie frazy jak: parabeny własnie czy sodium laureth sulfate, parafina, aluminium i poczytajcie...
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 4:40 pm
Aga dzięki za sygnał, po raz pierwszy o tych parabenach zasłyszałam, powiem szczerze.
Jak zwykle u mnie, szybki luk: gdzie tego nie ma i dlaczego, te rakotwórcze konserwanty dają. Praktycznie, to jest wszędzie i z tego co na gorąco wyczytałam, musi tam być, by nie narazić mnie np. na grzybicę.. to taki skrót myślowy. Nie popadajmy w paranoję
Tu przedruk ze strony..... Emalium:
Parabeny - fakty i mity:
Ograniczają rozwój mikroorganizmów w kosmetykach – zapobiegają wtórnym zakażeniom mikrobiologicznycm
Przebadane i dopuszczone do stosowania przez prawo amerykańskie, europejskie i polskie
Stosowane od > 50 lat – w kosmetykach, lekach, żywności
Bezpieczeństwo potwierdzone przez:
COLIPA – The Cosmetic Toiletry and Perfumery Association
FDA – Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków
CIR Cosmetic Ingredient Review
SCCP Komitet Naukowy ds. Produktów Konsumenckich (organ doradczy Komisji Europejskiej)
Badania – prowadzone m. in. przez CIR (w 1984, 2003, 2005) – bezpieczne jest użycie parabenów w kosmetykach do 25% (ograniczenia wg norm polskich i unijnych do 0,8%)
Brak zakazu stosowania – parabeny nie figurują na liście surowców zakazanych do stosowania w kosmetykach
Ryzyko kumulacji i działania karcerogennego „jest wręcz nieprawdopodobne” – stosowane ilości konserwantów są zbyt niskie oraz podlegają metabolizmowi (są rozkładane przez enzymy – esterazy)
Marki zawierające parabeny: Pharmaceris, Vichy, SVR, La Roche Posay, Avene, RoC, Mustela, Eucerin.
Heniu - a co innego maja pisac na stronie producenta tego kosmetyku?? zawsze będą się bronić, tym bardziej, że jest już coraz większa świadomość konsumentów... a przeczytaj sobie tu: http://www.poradnikzdrowi...kach_37196.html
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 5:41 pm
Hmm, przyjmuję do wiadomości, że Twoja świadomość w kwestii konserwantów w kosmetykach, jest większa niż moja. Ale jeżeli napisałam, że luknęłam, to to zrobiłam. I dlatego stwierdziłam....nie popadajmy w paranoję.
Agusiu, jestem po zawale, muszę brać leki, które pomagają mi żyć ale też jednocześnie mogą pogarszać czy wręcz wywoływać ł.. W życiu nic nie jest takie proste jakby się wydawało. Czasami cena specyfiku i jej dostępność dla naszej kieszeni, to to, co ł. lubią najbardziej.
Dobrze, że o tych konserwantach piszesz ale ja byłabym ostrożniejsza w szafowaniu określeniami: "karcerogenne" czy "mogą zaburzyć gospodarkę hormonalną". Nie doszukujmy się drugiego dna, czy następnego spisku.
Żyjemy w takiej rzeczywistości a nie innej; nasze możliwości, także finansowe, są takie a nie inne i o tym rozmawiajmy. Chyba, że jesteś w stanie udowodnić mi, iż to, co Emalium napisało na swojej stronie, a co tu przytoczyłam w całości.... to kłamstwo. Serdeczności przesyłam
Heniu - ale ja przecież nie narzucam tu nikomu co ma stosować, a czego nie i niczym nie straszę, rzuciłam tylko temat i moją wiedzę o nim... wydaje mi się, że poczułaś się tym dotknięta - jeśli tak, to przepraszam.
I tak na marginesie - ja bardzo często bywam na różnych internetowych forach, ale rzadko gdziekolwiek piszę, a własnie z tego powodu, że słowo pisane można źle wyrazić, ktoś źle zrozumie, coś się nie dopowie i powstaje "afera"
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 9:56 pm
Oczywiście, że nie narzucasz i tak odebrałam Twoją wypowiedź. Ważne, że chce Ci się dzielić Swoimi wiadomościami, stąd moje podziękowania.
Ta trochę dłuższa moja poprzednia wypowiedź, to tylko motywacja własnego postępowania, czy raczej moich preferencji. Tylko tyle, jak bum cyk cyk
Co do Twojego marginesu.... nie bój się pisać Swoich opinii, przecież one mogą pomóc tak wielu ludziom. Ja wychodzę z założenia, że jak komuś zależy, to zawsze potrafi się dogadać, to tylko kwestia poświęconego czasu. Osobiście, dociekliwa jestem i dlatego nie rozumiem, jak można obrażać się.... za inność poglądów. Spróbuj, może jakoś tak
Bardzo proszę o rozmowę ze mną tu. Bo wieści masz, jak dla mnie ciekawe. Pozdrawiam serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum