Zaczelo się miesiac temu.
Myślałam że przesuszylam skorę na solarium.
Ale to sie robilo coraz gorsze.
Najbardziej jest na stopach,u lewej też paznokieć-ciężko mi zalożyć jakiekolwiek buty.
Na ciele pojedyńcze plamki(łokcie,plecy,)
Na glowie bardziej.
Zanim dostałam się cudem do lekarza bylo coraz gorzej.Obeszłam wszystkich lekarzy w miescie i wszędzie termin wizyty byl na czerwiec.Byłam zalamana.Ale lekarz rodzinny dal mi skierowanie na Cito i się udało.
Pani doktor stwierdzila luszczycę.
Dostalam:
Atybiotyk-Unidox-niewiele pomógł.
Na nogi i ciało-maśc robioną podobno ze sterydami-jak używam pomaga jak przestaje to już nie.
Belogent-chyba niezły-tylko malutka tubeczka jak na moje zmiany i juz mi sie skończyl.
Na glowe Squamax-nawet dziala i chyba go jeszcze kupię.
Szampon Clobex-jest okropny i chyba nie dziala użyłam tylko kilka razy bo bardziej pomaga mi Squamax.
Na ciele niektore zmiany znikają powolo jak je intensywnie nawilażam.
Dziwne to wszystko bo zawsze mialam tlustą cerę i skorę-a teraz czuję się sucha wszędzie dosłownie i się smaruję kilka razy dziennie.
Najbardziej jestem załamana stopami.
Dziś znowu rano na stopach wysyp-takie całe zbiorowiska pekajacych pecherzykow.Strasznie swędzi.
Ta maść robiona mi się kończy -oszczędzam jak moge.Wizyta u lekarza dopiero 24 maja.
Prywatnie nie bardzo mnie stać.
Co robić ?
Nie chcialabym calego lata przechodzić w adidasach.
Czytam forum ale jestem jakaś zagubiona narazie.
Wczoraj zaczełam na mniejsze zmiany używać nivea.
Zauwazylam ze nogi mam bardzo przesuszone choć się smaruję balsamami 2 razy dziennie.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 3:55 pm
Ela na spacer do lasu:pokrzywy juz sa nazbieraj,troszke gałazek z brzozy z listkami,płatki owsiane szałwie lub rumianek,moze byc i siemie lniane -to wszystko zagotuj i...mocz nogi w ciepłym roztworze po 2 lub nawet 3xdziennie.Niech wyschna i wtedy grubo kremu z nagietka i skarpetki bawelniane....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
witaj jak znasz skład maści to przecież recepte wypisze ci każdy lekarz rodzinny.
Tak wiem ale to maść ze sterydami dlatego nie chciałabym przesadzać za bardzo.
Dziś będę moczyć w pokrzywie,dodam rumianku i siemie lniane.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 1:31 pm
Elu, koniecznie jeszcze do tej mieszaninki...płatki owsiane....dodaj.
Mogę też podpowiedzieć z własnego doświadczenia, że na stopy po wszelkich: otarciach, bąblach czy zwykłe pękające pięty; doskonale robi też Sudocrem. Za grosze w aptekach. Pozdrawiam
Dzięki
zaraz zerknę cenę na doz .
co ja bym zrobiła bez tego forum, taka wymiana info, że naprawdę cud miód,
fajnie, że ciepło, ale moja wstydzi się nóg, aż mnie dzisiaj serducho bolało, tak mi było przykro, że ma te dziady na nogach
Musisz jej niestety wytłumaczyć, że nie ma się czego wstydzić, i że słoneczką wyleczy nóżki. Co jak co, ale to jest chyba najlepsze lekarstwo na panią ł.
Spróbuj też poszukać tych specyfików w innych aptekach. Podałam z Dozu, bo tę mam najbliżej i właściwie wszystko mają, ale nie jest zbyt tania jak na apteki.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 1:09 am
ta cena 27 oleju z wiesiołka w kroplach nie jest zła , normalnie tyle palce za specyfiki z omega itp. a jeszcze sobie tłumaczę tak, ze ja nie pale nie pije, podobnie mąż , wiec zawsze można coś więcej na dzieci
-----------------------------------
zaraz ta klawiaturę wyrzucę przez okno wrrrrrrrrr
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum