Wysłany: Wto Mar 12, 2013 3:25 pm łuszczycowe zapalenie stawów
Witam
Jestem nowym użytkownikiem , więc mam prośbę odnośnie leczenia łuszczycowego zapalenia stawów metodami naturalnymi , czy jest możliwe zaleczenie choroby , pozdrawiam wszystkich cieplutko i proszę o odpowiedz
Z moich wiadomości wynika, że niestety nie, choć można się jak najbardziej naturalnymi metodami wspomagać. Zależy jeszcze w jakim stadium choroby jesteś ( tudzież jest osoba posiadająca łzs). Tu Basia mi kiedyś podawała fajne wyciągi kolagenowe naturalne, bardzo wspomagające stawy.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Mar 12, 2013 6:19 pm
wszystko zalezy od stopnia zaawansowania choroby,łzs jest jak łuszczyca skórna...mozna zaleczyc ale wyleczyc już sie nie da bo zmiany w stawach jak juz powstana to na zawsze.Ja stosuje duzo żelatyny...szczególnie :łapki kurzece,galaretke z kurczaka,galaretki owocowe.(najlepiej samodzielnie robione)Czasem imbir-który uwielbiam wiec pijam chetnie,scieram i zalewam oliwa...postoi dwa tygodnie w zaciemnieniu i ...tym smaruje stawy...ale niestety moja choroba juz jest bardzo zaawansowana i wszystko to tylko srodki wspomagające.Oczywiscie najwiekszym jest RUCH!!! CWICZENIA W ODCIĄZENIU!-ja pływam dwa razy w tygodniu.
Ostatnio dosc dobrze sprawdził sie u mnie żel siarczkowy z Buska....przy tym schorzeniu niestety tez trzeba zmieniac preparaty,bo jak na wszystko tak i na żele czy masci p/bólowe sie uodparniamy.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Z moich wiadomości wynika, że niestety nie, choć można się jak najbardziej naturalnymi metodami wspomagać. Zależy jeszcze w jakim stadium choroby jesteś ( tudzież jest osoba posiadająca łzs). Tu Basia mi kiedyś podawała fajne wyciągi kolagenowe naturalne, bardzo wspomagające stawy.
Pięknie dziękuję za odpowiedz
Moje kłopoty ze stawami zaczęły się w styczniu tego roku . Napuchło mi bardzo kolano , bolały stawy w nadgarstkach , oraz dokuczał mi ból kręgosłupa , palce u rąk puchły .
Mam nie duże zmiany łuszczycowe na skórze głowy od 3 lat. Boję się leków ponieważ mają dużo działań ubocznych , leczyłam się teraz zastrzykami Movalis , chciała bym spróbować ziołami może homeopatią , aby choć trochę zaleczyć .
wszystko zalezy od stopnia zaawansowania choroby,łzs jest jak łuszczyca skórna...mozna zaleczyc ale wyleczyc już sie nie da bo zmiany w stawach jak juz powstana to na zawsze.Ja stosuje duzo żelatyny...szczególnie :łapki kurzece,galaretke z kurczaka,galaretki owocowe.(najlepiej samodzielnie robione)Czasem imbir-który uwielbiam wiec pijam chetnie,scieram i zalewam oliwa...postoi dwa tygodnie w zaciemnieniu i ...tym smaruje stawy...ale niestety moja choroba juz jest bardzo zaawansowana i wszystko to tylko srodki wspomagające.Oczywiscie najwiekszym jest RUCH!!! CWICZENIA W ODCIĄZENIU!-ja pływam dwa razy w tygodniu.
Ostatnio dosc dobrze sprawdził sie u mnie żel siarczkowy z Buska....przy tym schorzeniu niestety tez trzeba zmieniac preparaty,bo jak na wszystko tak i na żele czy masci p/bólowe sie uodparniamy.
Pięknie dziękuję za odpowiedz
Moje kłopoty ze stawami zaczęły się w styczniu tego roku . Mam niewielkie zmiany łuszczycowe na skórze głowy od 3 lat . Myślę o leczeniu ziołami np . łopianem .
Czytałam że niektórym chorym na łuszczycę pomógł .
dawno dawno temu pewna stara pielegniarka mowila ze na luszczyce najlepszy jest sok z lopianu wcierany w skore... nie sprawdzilam tego nigdy ale ty mozesz
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 10:05 am
tez o tym łopianie słyszałam ale bardziej jezeli chodzi o zaleczanie zmian skórnych
Homeopatia najlepiej lecza lekarze homeopaci lub irydiolodzy,to dosc skomplikowana metoda medycyny alternatywnej....tam nic nie jest proste i oczywiste....trzeba wielu dociekan,łaczenia faktów,poznania swojego organizmu ,aby wogóle rozpoczac leczenie....pierwszym krokiem jest ustalenie leku konstytucjonalnego....a to wymaga duuużżżooo czasu....powodzenia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
"Łopian to wspaniały sposób na oczyszczenie krwi oraz środek na przyspieszenie wydalania toksyn z naszego ciała. Ponieważ korzenie, liście oraz nasiona łopianu są gorzkie, pobudzają one trawienie i pracę wątroby, jak również przyspieszają pracę trzustki."
moze dlatego pomaga na luszczyce a przynajmniej niektorym pomaga
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Świetnym sposobem na uwolnienie się z kamieni nerkowych lub żółciowych jest picie herbatki z łopianu i kocimiętki.
14 różnych poliacetylenowych związkow chemicznych w świeżym korzeniu łopianu, dwa z nich posiadają bakteriostatyczne (hamujące wzrost bakterii) oraz hamujące wzrost grzyba właściwości. Średnie właściwości antybiotyczne i żółciopędne zostały ujawnione w wyciągu z korzenia łopianu
Cytat:
Korzenie zawierają w swym składzie m.in.: inulinę (do 45%) olejek eteryczny, śluz, garbniki (do 5%), goryczkę, arkcjopikrynę, niewielką ilość witaminy C, związki żywicowe i proteinowe, wreszcie też sole mineralne (najwięcej fosforu i siarki). Warto dodać, iż dojrzałe owoce łopianu zawierają do 70% oleju tłustego.
Lecznictwo ludowe doceniło tę roślinę już dawno, zalecając kurację jej przetworami w przypadku kamicy nerkowej, żółciowej, cukrzycy, choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, czy wreszcie pospolitego zaziębienia.
odwarem możemy przemywać skórę zaatakowaną przez łuszczycę, egzemę, liszaje, czyraki, wypryski czy krosty.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Ja jeszcze nie posiadam doświadczenia jak sobie radzić z łzs, więc wszystkie rady i wskazówki odnośnie tej choroby są dla mnie bardzo cenne . Zakpiłam ten żel siarczkowy z Buska , mam nadzieję że mi pomoże . Po zastrzykach Mowalis ból stawów ustąpił , ale są teraz bardzo ,, sztywne ,, mam kłopot z klękaniem i kucaniem bo wtedy ból powraca .
Świetnym sposobem na uwolnienie się z kamieni nerkowych lub żółciowych jest picie herbatki z łopianu i kocimiętki.
14 różnych poliacetylenowych związkow chemicznych w świeżym korzeniu łopianu, dwa z nich posiadają bakteriostatyczne (hamujące wzrost bakterii) oraz hamujące wzrost grzyba właściwości. Średnie właściwości antybiotyczne i żółciopędne zostały ujawnione w wyciągu z korzenia łopianu
Cytat:
Korzenie zawierają w swym składzie m.in.: inulinę (do 45%) olejek eteryczny, śluz, garbniki (do 5%), goryczkę, arkcjopikrynę, niewielką ilość witaminy C, związki żywicowe i proteinowe, wreszcie też sole mineralne (najwięcej fosforu i siarki). Warto dodać, iż dojrzałe owoce łopianu zawierają do 70% oleju tłustego.
Lecznictwo ludowe doceniło tę roślinę już dawno, zalecając kurację jej przetworami w przypadku kamicy nerkowej, żółciowej, cukrzycy, choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, czy wreszcie pospolitego zaziębienia.
odwarem możemy przemywać skórę zaatakowaną przez łuszczycę, egzemę, liszaje, czyraki, wypryski czy krosty.
Kupiłam olej z korzenia łopianu z ziołami , będę stosować zewnętrznie na skórę , może pomoże załagodzić zmiany łuszczycowe .
Jeśli będzie poprawa to napiszę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum