NA SKORE GłADKą CIAłA
1% masc cignolinowa na 15 minut, zmyc parafina lub olejem i natluscic oliwką dzieciecą lub 5 % mascią salicylową robioną w aptece wg recepty
lub na cialo ,kiedy jest np weekend ,ale niekoniecznie ,jesli dziecko nie cwiczy na wf- ie i nie musi sie rozbierac
pasta cignolinowa 2 razy dziennie przez 2-3 kolejne dni tylko dosmarowywac!!!!- NIE ZMYWAC !!robiona w aptece!!!
NA SKORE GłOWY
Pomada cignolinowa na 2 godziny: zmyc i nastepnie natluscic 5% mascia salicylową- tez robiona w aptece....
WNIOSEK : masc cygnolinowa ,masc salicylowa ,i pomada cygnolinowa robione w aptece - nie sterydy masci po 5 zl - caly koszt 20 zl!!!!
W razie swiadu skóry ciala
CLARITYNA 1 RAZY- 1 TABLETKA
TAK WYGLADA !
doskonale leczenie szpitalne polecam uczynili z mojej corki dziecko ,ktore moze isc do szkoly. zle od poprzedniego dermatologa leczylam ja w domu - nic to nie dawalo!!! wrecz pogarszalo cala sprawe ,byly sterydy i leki gotowe , nie ma jak tradycyjnie robione przez apteke "stare srodki"
powiem szczerze, ze ja zawsze bałam cygnoliny, przestraszyłam sie jak powiedziano mi ze to "wypala" skórę , nawet dlatego zrezygnowałam ze szpitala. Ale na szczęscie wyleczyłam się i jestem czysta. Powodzenia ci życze , i cieszę się, ze Twojej córce pomogli , pamietaj ze po wyjściiu ze szpitala musi teraz dbac o swoje cialo wiecej niz inni.
Inka_14!Zgadzam się z Tobą w 100% jeżeli chodzi o maści robione!!Gdy byłam dzieckiem leczyłam się u wspaniałej pani dr i ona mnie leczyła tylko takimi maściami!I wtedy były efekty, nie to co dziś;/;/Tak sobie myślę, że chyba tych maści można też używać w domku i przyniosą jakiś efekt:)No chyba,że te szpitalne ściany powodują ich lepsze działanie:)Ale ja je sobie już spisalam i pędzie do lekarza, gdyż ta pani raczej nie zna innych maści niż sterydy;/;/
A teraz mam pytanie nie związane z panią ł. Wybacz mi proszę moją ciekawość ale taki już ze mnie człek: jakim cudem masz curkę mająć 13 latek??:))
Pozdrawiam cieplutko:)
Mam jeszcze jedno pytanie:czy z tą maścią cignolionową to rzeczywiście tylko na 15 minut można się nią posmarować??A czy na skórę głowy rówież ma być maść salicynowa czy oliwa?
DARO dziekuje ,tak wlasnie ja pisze na forum o moej corce ,chorej na luszczyce.
ANIA zdecydowanie lepsza !!!na glowe jest masc salicylowa robiona w aptece niz plynny salicol.
Juz po pierwszym zastosowaniu masci przygotowanej przez apteke luska schodzi bardzo ladnie.
Masc cygnolionowa jest do stosowania na cialo ,nie na glowe!!! rzeczywiscie tylko na 15 minut,zobaczysz ,efekty sa naprawde bardzo dobre.
No niestety chyba nie zobaczę efektów;/Pani doktor powiedziała mi że cygnolina jest wycofana i że żadna apteka mi jej nie zrobi;/;/
I co ja mam jej powiedzieć???
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 9:36 pm
Aniu, upewnij się w aptece czy wycofano cygnolinę. Ja dostałam maści cygnolinowe robione w aptece w Szczecinie na zlecenie pani doktor bez żadnych problemów. Coś mi się wydaje, że Twoja pani doktor musiała się pomylić
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 12:39 pm
Apteka na 100% zrobi ci maść tylko musisz mieć receptę na nią, lekarz musi ci wypisać revceptę ze składnikami maści, będzie cię to kosztować do 10 zł - maść oczywiście
Wiecie co ta pani dr ogólnie to oprócz sterydowych maści nie zna nic innego;/Na moje pytanie a co wtedy gdy skóra się uzależni odp. że nie to się raczej nie zdaża...
Nie dyskutowałam z Nią ostatnio bo nie do końca byłam pewna swoich racji..Ale skoro mówicie, że zrobią mi ją bez problemu to jak znowu się do niej wybiorę z karteczką co mam mi przepisać i nie ustąpie:)
A należę do ludzi, którzy raczej nie dadzą sobie w kaszę dmuchać:P:P(oczywiście jeżeli jestem pewna swoich racji:))
Pozdrawiam cieplutko:)
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 11:15 pm
Ania
Ja chodzę do lekarza rodzinnego, żeby przepisywał mi recepty na maści robione, ale każdy lekarz tym bardziej dermatolog ma taką książkę, z której spisuje składniki maści i zapisuje to na receptę, także każdą maść nawet tą dostępną w aptece może ci wypisać na receptę
Daro ja o tym wiem:)Tylko, że ta pani dr do której chodzę stwierdziła, że tej maści mi nikt nie zrobi!
Teraz już jej powiem, że chcę tylko tą maśc i już!:)
Pozdrawiam:)
Ania powiedz ,że chcesz aby przepisała ci recepte bo sama tego nie mozesz zrobić, a resztą niech sie nie martwi czy ci to zrobia w aptece czy nie , to juz nie jest jej problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum