Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe działy na forum
Autor Wiadomość
Pawel 
Administrator

Wysłany: Nie Lip 16, 2006 7:28 pm   Nowe działy na forum

W tym temacie proszę zgłaszać propozycje dotyczące nowych działów na forum a także ewentualne sugestie modyfikacji już istniejących.

Pozdrawiam
Paweł

Kucka 
Wariatka :P

Wysłany: Nie Lip 16, 2006 7:41 pm   

To ja proponuje tzw galerie :P Kazdy z nas bedzie miał załozony swoj temat np o nazwie "Kucka" i wkleisz tam jedno moje zdjecie ktore ci wysle ( zeby moc ogladac galerie trzeba wysłac swoje zdjecie) a potem dorzucac tylko linki do zdjec ktore mamy na inncyh portalach np fotka albo fotosik :P (chodzi o to zeby nie obciazac serwera itd to dorzucac tylko linki) :D ja jush załozyłam temat "Zobaczmy sie" ale jakos nei widze chetnych :P tzn no nie kazdy mzoe miec ochote sie pokazac ale ja lubie wiedziec z kim rozmawiam i ewentualnie powiedziec czesc na miescie jak kiedys zobacze ta osobe :P :P :P :D :D :D

Kucka 
Wariatka :P

Wysłany: Nie Lip 16, 2006 8:46 pm   

No ot ja proponuje jeszcze np taki temat "Łuszczyca i inne choroby" bo są osoby ktore choruja na inne choroby i moga one miec lub nie wplyw na Ł albo Ł na te choroby :D jak jeszcze cos wymysle to napisze :D

Pawel 
Administrator

Wysłany: Pon Lip 17, 2006 2:39 am   

Kucka napisał/a:
jak jeszcze cos wymysle to napisze :D

myśl, myśl ja wszystko czytam i wszystkie pomysły i wypowiedzi doceniam i biorę pod uwagę :-) im więcej tym lepiej :D

ines 

Wysłany: Sro Lip 19, 2006 10:35 am   

Myśle że mógł by powstać taki dział zatutuowany np Pytania - poswiecony był by tylko na zadawanie przeróznych pytań dotyczacych leczenia choroby leków tak ogólnie :D nie wiem co o tym myslisz Pawełku ale mozna by o czyms takim pomyslec.Pozdrowienia

Pawel 
Administrator

Wysłany: Sro Lip 19, 2006 6:20 pm   

Kucka napisał/a:
To ja proponuje tzw galerie :P Kazdy z nas bedzie miał załozony swoj temat np o nazwie "Kucka" i wkleisz tam jedno moje zdjecie ktore ci wysle ( zeby moc ogladac galerie trzeba wysłac swoje zdjecie) a potem dorzucac tylko linki do zdjec ktore mamy na inncyh portalach np fotka albo fotosik :P

Propozycja może być ciekawa, myślę nad formą takiego przedsięwzięcia i sposobem realizacji.

ines napisał/a:
Myśle że mógł by powstać taki dział zatutuowany np Pytania - poswiecony był by tylko na zadawanie przeróznych pytań dotyczacych leczenia choroby leków tak ogólnie

pomysł wart zastanowienia ale właściwie to dział o lekach już jest, o metodach leczenia również i tam można zadawać pytania, możesz napisać dokładniej jak wyobrażasz sobie taki dział?

aga

Wysłany: Sob Lip 29, 2006 1:22 pm   

ja mam propozycję nie wiem czy dobrą... czy mógłby powstać dział~ prasa o nas~ tzn taki przegląd prasowy, artykuły w prasie, nowości wydawnicze etc. Ostatnio byl np. fajny art. w Polityce, kiedys przeczytałam też art. w Twoim stylu (ktorego notabene od wtedy nie kupuję) okropny poprostu!! Co wy na to?

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 3:07 am   

Proponuję utworzenie działu <Nasze Miejsce W-L>, gdzie "W-L" oznaczałoby <wypoczynkowo-lecznicze>. Proponuję dział poświęcony stworzeniu przez użytkowników serwisu LUSZCZYCA.INFO własnego, najtańszego, funkcjonującego po kosztach własnych ośrodka spędzania urlopów i wakacji przez forumowiczki/ów, by mieli swoje niekrępujące miejsce opalania się bez tekstyliów, bo tylko takie opalanie jest sensowne przy łuszczycy - co wg mnie najlepiej rozwiązać zakupem najtańszych domków letniskowych o wymiarach poziomych np 6x6 m, z rozsuwaną przeszkloną połową dachu.

Szefem przedsięwzięcia, byłby Admin Paweł, który ewentualnie dobrałby sobie kilka osób do pomocy. On pomyślałby nad technicznym zorganizowaniem zbierania datków klikaniem lub smsami lub na konto. Jeśli trzeba byłoby powołać fundację lub stowarzyszenie, to i taka procedura też jest do przejścia. Za pieniądze można kupić każdą poradę i pomoc prawną.

Myślę, że tutejsi forumowicze nie pożałowaliby wpłat 2,5 zł miesięcznie. Jeśli 10 tys. osób wpłaciłoby taką sumę, (wg różnych źródeł, np Stowarzyszenia Psoriaris, skórę o właściwościach łuszczycowych ma w Polsce co najmniej 600 tys. osób), to po roku byłoby na zakup i uzbrojenie działki, ogrodzenie, przyłącza, parking, drogi dojazdowe, a w drugim roku już możnaby kupić 30 domków po 10 000 zł, którą to cenę przy takim dużym kontrakcie nietrudno byłoby uzyskać.

Sam mógłbym na ten cel sprzedać część, np 1 ha mojej działki położonej 5 km od Bełchatowa wśród lasów, po 1 zł za mkw (do negocjacji). Media przy asfaltowej drodze przy działce, a woda nawet na działce. Ale to niezależnie od tej propozycji. Forumowicze mogliby wpłacać nawet więcej, a ich wpłaty byłyby zaliczane w poczet opłat za pobyt w ośrodku, a te byłyby symboliczne.
Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.

szater 

Wysłany: Sro Maj 12, 2010 9:11 am   

Ja to wogóle cosik chorsza sie robie bo widze cos co widze a potem nie widze tego co widziałam :shock:

Bardzo prosze szanowna władzę aby dla dobra mojej zdrowej psyche informowała że cosik likwiduje.Pliss :wink:

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Sro Maj 12, 2010 2:47 pm   

Ja też widziałam, a teraz nie widzę :shock:
ślepnę?!? :cry: :???:

Pawel 
Administrator

Wysłany: Czw Maj 13, 2010 11:00 pm   

Nie ma co wyjaśniać, post był niewłaściwy więc zniknął.

Zocha 

Wysłany: Pią Maj 14, 2010 2:01 am   

zbig62 napisał/a:
Proponuję utworzenie działu <Nasze Miejsce W-L>, gdzie "W-L" oznaczałoby <wypoczynkowo-lecznicze>. Proponuję dział poświęcony stworzeniu przez użytkowników serwisu LUSZCZYCA.INFO własnego, najtańszego, funkcjonującego po kosztach własnych ośrodka spędzania urlopów i wakacji przez forumowiczki/ów, by mieli swoje niekrępujące miejsce opalania się bez tekstyliów, bo tylko takie opalanie jest sensowne przy łuszczycy - co wg mnie najlepiej rozwiązać zakupem najtańszych domków letniskowych o wymiarach poziomych np 6x6 m, z rozsuwaną przeszkloną połową dachu.

Szefem przedsięwzięcia, byłby Admin Paweł, który ewentualnie dobrałby sobie kilka osób do pomocy. On pomyślałby nad technicznym zorganizowaniem zbierania datków klikaniem lub smsami lub na konto. Jeśli trzeba byłoby powołać fundację lub stowarzyszenie, to i taka procedura też jest do przejścia. Za pieniądze można kupić każdą poradę i pomoc prawną.

Myślę, że tutejsi forumowicze nie pożałowaliby wpłat 2,5 zł miesięcznie. Jeśli 10 tys. osób wpłaciłoby taką sumę, (wg różnych źródeł, np Stowarzyszenia Psoriaris, skórę o właściwościach łuszczycowych ma w Polsce co najmniej 600 tys. osób), to po roku byłoby na zakup i uzbrojenie działki, ogrodzenie, przyłącza, parking, drogi dojazdowe, a w drugim roku już możnaby kupić 30 domków po 10 000 zł, którą to cenę przy takim dużym kontrakcie nietrudno byłoby uzyskać.

Sam mógłbym na ten cel sprzedać część, np 1 ha mojej działki położonej 5 km od Bełchatowa wśród lasów, po 1 zł za mkw (do negocjacji). Media przy asfaltowej drodze przy działce, a woda nawet na działce. Ale to niezależnie od tej propozycji. Forumowicze mogliby wpłacać nawet więcej, a ich wpłaty byłyby zaliczane w poczet opłat za pobyt w ośrodku, a te byłyby symboliczne.

Zocha 

Wysłany: Pią Maj 14, 2010 2:05 am   

Jestem bardzo bardzo za nie umiem się jeszcze organoleptycznie poruszać na Forumk. Wybaczcie mi

Zocha 

Wysłany: Pią Maj 14, 2010 2:08 am   

Paweł czyżbyś był The Best:)

Pawel 
Administrator

Wysłany: Pią Maj 14, 2010 2:09 am   

Zocha napisał/a:
Paweł czyżbyś był The Best:)

Nie rozumiem, co masz na mysli? :)

Odpowiedz do tematu