To ja proponuje tzw galerie Kazdy z nas bedzie miał załozony swoj temat np o nazwie "Kucka" i wkleisz tam jedno moje zdjecie ktore ci wysle ( zeby moc ogladac galerie trzeba wysłac swoje zdjecie) a potem dorzucac tylko linki do zdjec ktore mamy na inncyh portalach np fotka albo fotosik (chodzi o to zeby nie obciazac serwera itd to dorzucac tylko linki) ja jush załozyłam temat "Zobaczmy sie" ale jakos nei widze chetnych tzn no nie kazdy mzoe miec ochote sie pokazac ale ja lubie wiedziec z kim rozmawiam i ewentualnie powiedziec czesc na miescie jak kiedys zobacze ta osobe
No ot ja proponuje jeszcze np taki temat "Łuszczyca i inne choroby" bo są osoby ktore choruja na inne choroby i moga one miec lub nie wplyw na Ł albo Ł na te choroby jak jeszcze cos wymysle to napisze
Myśle że mógł by powstać taki dział zatutuowany np Pytania - poswiecony był by tylko na zadawanie przeróznych pytań dotyczacych leczenia choroby leków tak ogólnie nie wiem co o tym myslisz Pawełku ale mozna by o czyms takim pomyslec.Pozdrowienia
To ja proponuje tzw galerie Kazdy z nas bedzie miał załozony swoj temat np o nazwie "Kucka" i wkleisz tam jedno moje zdjecie ktore ci wysle ( zeby moc ogladac galerie trzeba wysłac swoje zdjecie) a potem dorzucac tylko linki do zdjec ktore mamy na inncyh portalach np fotka albo fotosik
Propozycja może być ciekawa, myślę nad formą takiego przedsięwzięcia i sposobem realizacji.
ines napisał/a:
Myśle że mógł by powstać taki dział zatutuowany np Pytania - poswiecony był by tylko na zadawanie przeróznych pytań dotyczacych leczenia choroby leków tak ogólnie
pomysł wart zastanowienia ale właściwie to dział o lekach już jest, o metodach leczenia również i tam można zadawać pytania, możesz napisać dokładniej jak wyobrażasz sobie taki dział?
ja mam propozycję nie wiem czy dobrą... czy mógłby powstać dział~ prasa o nas~ tzn taki przegląd prasowy, artykuły w prasie, nowości wydawnicze etc. Ostatnio byl np. fajny art. w Polityce, kiedys przeczytałam też art. w Twoim stylu (ktorego notabene od wtedy nie kupuję) okropny poprostu!! Co wy na to?
Proponuję utworzenie działu <Nasze Miejsce W-L>, gdzie "W-L" oznaczałoby <wypoczynkowo-lecznicze>. Proponuję dział poświęcony stworzeniu przez użytkowników serwisu LUSZCZYCA.INFO własnego, najtańszego, funkcjonującego po kosztach własnych ośrodka spędzania urlopów i wakacji przez forumowiczki/ów, by mieli swoje niekrępujące miejsce opalania się bez tekstyliów, bo tylko takie opalanie jest sensowne przy łuszczycy - co wg mnie najlepiej rozwiązać zakupem najtańszych domków letniskowych o wymiarach poziomych np 6x6 m, z rozsuwaną przeszkloną połową dachu.
Szefem przedsięwzięcia, byłby Admin Paweł, który ewentualnie dobrałby sobie kilka osób do pomocy. On pomyślałby nad technicznym zorganizowaniem zbierania datków klikaniem lub smsami lub na konto. Jeśli trzeba byłoby powołać fundację lub stowarzyszenie, to i taka procedura też jest do przejścia. Za pieniądze można kupić każdą poradę i pomoc prawną.
Myślę, że tutejsi forumowicze nie pożałowaliby wpłat 2,5 zł miesięcznie. Jeśli 10 tys. osób wpłaciłoby taką sumę, (wg różnych źródeł, np Stowarzyszenia Psoriaris, skórę o właściwościach łuszczycowych ma w Polsce co najmniej 600 tys. osób), to po roku byłoby na zakup i uzbrojenie działki, ogrodzenie, przyłącza, parking, drogi dojazdowe, a w drugim roku już możnaby kupić 30 domków po 10 000 zł, którą to cenę przy takim dużym kontrakcie nietrudno byłoby uzyskać.
Sam mógłbym na ten cel sprzedać część, np 1 ha mojej działki położonej 5 km od Bełchatowa wśród lasów, po 1 zł za mkw (do negocjacji). Media przy asfaltowej drodze przy działce, a woda nawet na działce. Ale to niezależnie od tej propozycji. Forumowicze mogliby wpłacać nawet więcej, a ich wpłaty byłyby zaliczane w poczet opłat za pobyt w ośrodku, a te byłyby symboliczne.
_________________ Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.
Proponuję utworzenie działu <Nasze Miejsce W-L>, gdzie "W-L" oznaczałoby <wypoczynkowo-lecznicze>. Proponuję dział poświęcony stworzeniu przez użytkowników serwisu LUSZCZYCA.INFO własnego, najtańszego, funkcjonującego po kosztach własnych ośrodka spędzania urlopów i wakacji przez forumowiczki/ów, by mieli swoje niekrępujące miejsce opalania się bez tekstyliów, bo tylko takie opalanie jest sensowne przy łuszczycy - co wg mnie najlepiej rozwiązać zakupem najtańszych domków letniskowych o wymiarach poziomych np 6x6 m, z rozsuwaną przeszkloną połową dachu.
Szefem przedsięwzięcia, byłby Admin Paweł, który ewentualnie dobrałby sobie kilka osób do pomocy. On pomyślałby nad technicznym zorganizowaniem zbierania datków klikaniem lub smsami lub na konto. Jeśli trzeba byłoby powołać fundację lub stowarzyszenie, to i taka procedura też jest do przejścia. Za pieniądze można kupić każdą poradę i pomoc prawną.
Myślę, że tutejsi forumowicze nie pożałowaliby wpłat 2,5 zł miesięcznie. Jeśli 10 tys. osób wpłaciłoby taką sumę, (wg różnych źródeł, np Stowarzyszenia Psoriaris, skórę o właściwościach łuszczycowych ma w Polsce co najmniej 600 tys. osób), to po roku byłoby na zakup i uzbrojenie działki, ogrodzenie, przyłącza, parking, drogi dojazdowe, a w drugim roku już możnaby kupić 30 domków po 10 000 zł, którą to cenę przy takim dużym kontrakcie nietrudno byłoby uzyskać.
Sam mógłbym na ten cel sprzedać część, np 1 ha mojej działki położonej 5 km od Bełchatowa wśród lasów, po 1 zł za mkw (do negocjacji). Media przy asfaltowej drodze przy działce, a woda nawet na działce. Ale to niezależnie od tej propozycji. Forumowicze mogliby wpłacać nawet więcej, a ich wpłaty byłyby zaliczane w poczet opłat za pobyt w ośrodku, a te byłyby symboliczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum