Wysłany: Sro Maj 06, 2009 3:09 pm Pielęgnacja ciałka
Mam problem z natłuszczaniem ciała.Nic mi nie skutkuje na dłuższą metę-ani balsamy ani oliwka mojej córki Po paru godzinach mam znów sucha skórę jak piasek na pustyni.Czym dobrze ją nawilżyć by nie straszyła swoim wyglądem?!
Jeśli chodzi o parafinę to z tego co slyszałam parafina potrafi bardziej zaszkodzić niż pomóc, przynajmniej tyczy sie to kremów do rak z dodatkiem parafiny , wysuszaja ręce , to też dobrze jest jesli parafina w skladzie kremu jest na przynajmniej 3-4 miejscu im dalej tym lepiej.
Jesli chodzi balsamy to z racji doswadczenia z ł i wypróbowania hektolitrów balsamow , proponuje GARNIER czerwony lub biały z dodatkiem 5% urea.
Witajcie.Ja stosuję do ciała po kąpieli i czasem w ciągu dnia oliwkę w żelu Johnsona,ale nie tak jak jest zalecane czyli na mokre ciało,tylko wycieram się do sucha i dopiero smaruję oliwką,wtedy pozostaje dużej na skórze .Prócz tego stosuję maść z wit.A na zmianę z Linomagiem.
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 2:10 am
A tak poza tematem to jakie są maście z wit.A?Co bym nie stosowała z kosmetyków z drogerii i "Dermobazy" to moja skora składa się z łusek...(zwłaszcza po paru godzinkach-i to niewielkich )może tylko ja to widzę ale źle się z tym czuję...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum