Cześć mam na imię Renata , ale szukam pomocy dla mamy.
Od 5 lat mama choruje na łuszczycę krostkową .
Była już chyba we wszystkich szpitalach w warszawie i stosowała wszystko ,łącznie z antybiotykami i sterydami.Efaekt jest taki , że jest lato , a mama
nie wychodzi z domu , bo nie może chodzić . Choroba zagnieździła się na całych stopach. czy ktoś zna cudowny lek na to dziadostwo?
Nie śpię całą noc , bo chciałabym pomóc mamie.
czy ktoś mi pomoże? Błagam..
p.s. A co z tą Zieloną Herbatą?
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 3:59 pm
Renata ja stosowałem zieloną herbatę, na mnie działa, możesz spróbować może twojej mamie też pomoże. Kup zwykłą zieloną herbatę liściastą (nie w torebkach), kosztuje koło 3 zł. Wsyp do większego kubka pół herbaty i zalej wrzącą wodą, przykryj to czymś żeby sią zaparzyło. Jak już przestygnie odlej wodę (niektórzy to piją) i nałóż te liście na łuszczycę, na to połóż gazę albo bandaż i owiń folią żywnościową i tak trzeba trzymać jak najdłużej, nawet do kilku godziń. Jak zdejmiesz tą herbatę, to najlepiej umyć nogi i nawilżyć je (ja nawilżam balsamem).
P.S. Zielona herbata pomaga na zdjęcie łusek, po tych okładach łuszczyca nie jest zaczerwieniona, staje się bledsza. Ja po tych okładach smarowałem nogi cignodermem, bo herbata ściągała mi łuski a cignoderm zaleczał mi łuszczycę.
Dodam jeszcze, że na dłoniach miałem łuszczycę krostkową i stosuję na nią krem do stóp przesuszonych LIRENE dr. Ireny Eris, możesz tego spróbować, może to pomoże twojej mamie, nie wiem bo na nogi nie stosowałem go ale na rękach po 2 tyg. widać efekty. Na nogach leczę łuszczycę cignodermem, szybko i skutecznie
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 5:48 pm
Niech trzyma ją długo na nogach jak nadłużej, ta metoda jest dosyć długa tzn. jeżeli chodzi o łuski to szybko schodzą, ale jeżeli chodzi o łuszczycę to kilka tygodni trzeba takie okłady robić, pić herbatę też jest dobrze bo działa wewnętrznie, ale możesz spróbować cignodermem, tylko że teraz jest on na receptę jako maść robiona, zobacz sobie moje nogi na zdjęciach właśnie nim ją zaleczyłem (w temacie "twoje rady-łuszczyca nóg i dłoni"), ale wiesz nie na każdego to samo działa, więc musisz próbować różnych maści.
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 5:57 pm proszę o pomoc!!!!!!!!!!!
Daro !
Właśnie przed chwilą przeczytałam na jakimś forum , że CIGNODERM jest wycofany ze sprzedaży , ktos inny pisał , ze ma inną nazwę , wiesz cos na ten temat?
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 6:12 pm
Tak cignoderm jest wycofany ze sprzedaży jego inna nazwa to DITHRANOL, ja nie mogłem go dostać w żadnej aptece dlatego dałem w aptece do zrobienia maść cignoderm. Obydwie maści są na receptę. Podam ci składniki cignodermu na 200 g (może ci się przyda).
Skład na 200 g:
CIGNOLINI 0,250
ACID. SALICYL. 2,0
VASELINI AD 200,0
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 6:25 pm proszę o pomoc!!!!!!!!!!!
Dobrze, ale czy ta maść nie szczypie ?Mama ma bardzo rozległe rany
i wszystko co na spirytusie to wróg.
Dostała wprawdzie jakąś maść tłustą , która ma natłuszczać skórę , ale to są
ponoć same witaminy bez alkoholu.
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 7:31 pm
To jest właśnie maść paląca, można tak powiedzieć, że wypala ona łuszczycę, także na rany nie polecam, z tą maścią trzeba się obchodzić ostrożnie bardziej jest ona na takie zmiany jak ja miałem (zobacz na zdjęciach moich nóg). Jeżeli twoja mama ma rany to lepiej nie stosuj tej maści, herbatkę możesz bo po niej się nic nie stanie. Wiesz ja też miałem rany na piszczelach, bo miałem taką łuszczycę, że lekkie uderzenie o cokolwiek zdzierało mi skórę, najpierw stosowałem właśnie tą herbatę, później natłuszczałem nogi "VICHY LIPIDIOSE 2" i szybko rany mi się zaleczyły, dopiero później po wyleczeniu ran smarowałem maścią. Jeżeli chodzi o ten Vichy to jest to krem fluid przeciw łuszczeniu skóry, ale koniecznie musi być "2" bo "1" nie jest przeciw łuszczeniu. Ja go stosuję codziennie, nawilżam tym skórę, nawet tam gdzie nie mam łuszczycy. Ale jest wiele balsamów natłuszczających, myślę, że ta herbata + jakiś balsam nawilżający powinien pomóc zagoić te rany. Dopiero po zaleczeniu ran powiinnaś zastosować maści. Bo zazwyczaj maści na łuszczycę działają drażniąc skórę, no chyba, że jakieś lekkie maści witaminowe
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 9:22 am Re: proszę o pomoc!!!!!!!!!!!
renata napisał/a:
Dobrze, ale czy ta maść nie szczypie ?Mama ma bardzo rozległe rany
i wszystko co na spirytusie to wróg.
Dostała wprawdzie jakąś maść tłustą , która ma natłuszczać skórę , ale to są
ponoć same witaminy bez alkoholu.
Witaj.
W tych maściach nie ma alkoholu. To co uważasz za alkochol to jest kwas salicylowy. Salicylany mają to do siebie, że bardzo dobrze dzialają na łuszczycę. Powstrzymuja rozwój łuski. Samo natłuszczanie powoduje zmiękczenie skóry i łatwiejsze usunięcie zrogowaciałego naskórka.
Ważna sprawa dla wszystkich. Jesli chodzi o stopy, to trzeba stosowac przewiewne obuwie, stopy po każdym myciu musza być wytarte do sucha. O tym trzeba pamiętać.
Jeśli Twoja mam ma rany na stopach, to trzeba je najpierw zaleczyć. Wystarczy jak jej stopy będą natłuszczane. Po zagojeniu ran można stosować np. Hasceral.
No chyba, że zakładamy wariant bardziej bolący. Dobry panadol I Hasceral na popękaną skórę. Warto to robić na noc. Dla zwiększenia efektu działania, proponuję robić tzw. opatrunek okluzyjny. Nasmarować stopy. Założyć skarpetki frote, a na to folię spożywczą.
W takim opatrunku leki bardzo dobrze się wchłaniają bardzo głeboko w skórę.
Pozdrawiam.
DARO i RENATO, ja również miałam łuszczycę krostkową. MIAŁAM !!!
Wyleczyłam ją okładami z zielonej herbaty, trwało to 7 miesięcy, ale było warto. Okłady robiłam na noc. Owiniętą nogę wkładałam do podziurawionej torby z folii i tak spałam. Rano nie myłam nogi, by pozostawała jeszcze esencja herbaciana, smarowałam tylko zwykłym, najtańszym kremem Nivea. Zużyłam około 10 paczek herbaty, czyli leczenie kosztowało ok. 30 zł. Cieszę się bardzo, że mam już to za sobą. Na nodze nawet ślad nie pozostał.
Pozdrowionka
ja mam łuszczyce 7 lat, ale ostatnio pokazała na co ją stać. Mam 17 lat wiec to moze dlatego, okres dojrzewania? czytałam wasze posty.. ja nie miałam robionych takich badań.
staram się o wyjazd nad morze martwe. mi pomaga słońce! ale maści nie bardzo, mam ich już dosyć ;/ ja piję zieloną herbatę. I muszę przejsc na specjalna dietę. Podobno ł. to choroba nerek i wątroby? i nie powinno się pić, palićm jeśc ostrych przypraw itd.
mam za dwa tygodnie siudniówke, sukienka na ramiaczka, dekold. ja mam ł. prawie wszędzie! to jest przerażajace!
czasem jak kłade się spac nie mogę wytrzymać z bólu ;(
_________________ Moniś ;**
gość [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 5:06 pm
Moniko, spróbuj (postaraj się) odstawić produkty zawierające pszenną mąkę (bułki, biały chleb, makarony, kluseczki), a także ziemniaczki białe (żółte możesz jeść), unikaj pomarańczy i ich soków.
Zamiast tego jedz kaszę gryczaną, jęczmienną, ryż. Jedz chleb tylko razowy.
Z nabiału tylko masło i kefir.
Ze słodyczy tylko czekoladę gorzką.
Generalnie unikaj przetworów zawierających konserwanty.
Ja coś takiego stosuje od 2 tygodni i ... mam efekty.
dzisiaj właśnie zaczynam dietę warzywną! i od dwóch tygodniu piję zieloną herbatke i jem nasionka jakieś.. [podobno bardzo pomagają] i są smaczne. Jak by ktoś chciał to moge napisać jak sie robi i z czego.
podobno też kąpiel w owsiance bardzo pomaga, ale ja niestety nie mam wanny ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum