Witam
Mój tata choruje na łuszczyce od kilku lat i chciałem się dowiedzieć o różnych lekach na tę chorobę, o składnikach do przyrządzenia różnych maści itp. Chcę, żeby podzielili się Państwo ze mną swoimi doświadczeniami, ponieważ bardzo chcę pomóc tacie, bo jest mu ciężko. Musze tez przyznac ze nie prowadzi on ciaglej kompletnej kuracji lecz robi to raczej rzadko ale kiedy sie leczy widac duza poprawe. Czekam na Państwa porady jakieś składniki na maści czy leki, witaminy itp bo wiem ze ta choroba potrzebuje urozmaiceń w terapii. Tata czasami tez byl w szpitalu na "lampach" i to pomagalo. Chce mu pomoc bo jest mi przykro kiedy czasami latem musi sie pocić w koszulach a inni chodza z krotkim rekawkiem :/
Tata ma raczej łuszczycę pospolitą-ogniska chorobowe złuszczającej się skóry, pokrytej jasną łuską,plackowate zaczerwienienia.
Prosze o odpowiedzi i z gory serdecznie dziekuje...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 5:13 pm Re: jakie leki
Może się okazać że to kolejny skutek uboczny stosowania cygnoliny w dużych ilosciach(Co do mnie to pewnie przekroczyłam dozwolona dawkę,jeżeli Ty też to masz to -witamy w klubie)
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Może się okazać że to kolejny skutek uboczny stosowania cygnoliny w dużych ilosciach(Co do mnie to pewnie przekroczyłam dozwolona dawkę,jeżeli Ty też to masz to -witamy w klubie)
No to całe szczęście, że to od cygnoliny bo już zacząłem podejrzewać siebie o halucynacje rozdwojenie jaźni i takie tam a nie pamiętam by dziś na obiadek były grzybki halucynki. Niczego też nie wąchałem.
Wiek: 59 Dołączyła: 18 Maj 2009 Posty: 171 Skąd: wielkopolska
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 7:10 pm
A może chłopak ma codziennie deya vu-widząc pijanego ojca?
Pamiętam takie deya vu z dzieciństwa i wiem co to jest.
Pewnie chłopakowi nie chodzi tak bardzo o leczenie ojca,tylko zwaczajnie o rozmowę.
No tak tylk potraficie sie Panstwo nabijac myslalem ze forum pomoze mi a tu prosze zadnej konkretnej odpowiedzi...Jestem tu nowy bo dolaczylem pare dni temu i po prostu wpisalem ten post w inny dzial...myslalem ze tu go ktos przeczyta...nie znam sie bo po raz pierwszy udzielam sie na forum i nie wiem jakie tu sa zasady...Ale widze ze chyba sie przeliczylem myslac ze uzyskam tu jakies konkretne informacje...Aha i jeszcze jedno prosilbym o nie nabijanie sie z takich spraw bo chyba Panstwo nie maja juz co robic tylko siedzicie w tym necie i probujecie kogos wysmiac bo w zyciu to wy jestescie wysmiewani i pewnie macie kompleksy dzieci neostrady
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 8:57 pm
david_1990 napisał/a:
No tak tylk potraficie sie Panstwo nabijac myslalem ze forum pomoze mi a tu prosze zadnej konkretnej odpowiedzi...Jestem tu nowy bo dolaczylem pare dni temu i po prostu wpisalem ten post w inny dzial...myslalem ze tu go ktos przeczyta...nie znam sie bo po raz pierwszy udzielam sie na forum i nie wiem jakie tu sa zasady...Ale widze ze chyba sie przeliczylem myslac ze uzyskam tu jakies konkretne informacje...Aha i jeszcze jedno prosilbym o nie nabijanie sie z takich spraw bo chyba Panstwo nie maja juz co robic tylko siedzicie w tym necie i probujecie kogos wysmiac bo w zyciu to wy jestescie wysmiewani i pewnie macie kompleksy dzieci neostrady
Jeżeli piszesz pierwszy raz na forum to masz prawo nie wiedzieć, ale nie powtarzaj postów kilka razy, jeżeli chcesz coś znaleźć z leków, sposobów domowych wejdź w ten temat tam jest wiele porad na ten temat, ale pamiętaj nie na każdego to samo działa, metodą prób i błędów można do czegoś dojść.
Są tu takie tematy jak leki i sposoby domowe - tam wiele znajdziesz.
Dlaczego piszesz, że ktoś się z nas wyśmiewa, skoro znasz ten problem na swoim ojcu, jak chcesz mu pomóc?, jak sam obrażasz ludzi chorych na chorobę, którą ma twój ojciec.
Sam jesteś niewyrozumiały wobec innych, dla ciebie są to ludzie z kompleksami, więc niech tak będzie, ale tym nie pomożesz własnemu ojcu, bo sam go pewnie nie raz obraziłeś
Wiek: 59 Dołączyła: 18 Maj 2009 Posty: 171 Skąd: wielkopolska
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 9:23 pm
david_1990 napisał/a:
Napisałam do Ciebie Prywatną wiadomośc o godz.15:11-niestety jeszcze nie została wysłana.Nie wiem kogo winić ?
Mam nadzieję,że jutro dotrze.Pozdrawiam! Ewa
Żadnej konkretnej odpowiedzi???? czy to żart??? odpowiedzi jest tu tysiące wystarczy czytać. Także na Twój post ( notabene identyczny z z innym) były konkretne odpowiedzi ( również moja)
Czy znasz pojęcie deja vu??( wystarczy wpisać w google-) Po prostu ciężko kilkukrotnie odpowiadać jednej osobie na identycznie postawione pytanie Czy znalazłeś w poprzednim zapytaniu jakiekolwiek " nabijanie się"
Nigdy na tym forum nie było choćby cienia złośliwości i nieodpowiedzialnych wypowiedzi w stosunku do innych osób. Wystarczyło ze zrozumieniem poczytać ten wątek i byś zauważył że nasze uwagi dotyczyły zaistniałej sytuacji a nie Twojej osoby.
Niestety jesteś pierwszą osobą na tym forum która obraża wszystkich wokoło.
Są tu osoby kilkuktotnie starsze od Ciebie, są kobiety i choćby z tego powodu należałoby pisać "Wy" z dużej litery.
Nieznajomość zasad ( także funkconowania forum)nie jest usprawiedliwieniem a okolicznością obciążająca.
Nie wiem w jakim jesteś wieku ale skoro potrafisz pisać to najwyższy czas abyś nauczył się czytać
Piszeszże jesteśmy w życiu wyśmiewani i że jesteśmy "dziećmi neostrady" ( jeżeli w ogóle rozumiesz sens tego) - Tej wypowiedzi jako nie przystającej do mojego poziomu komentował nie będę.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 10:43 pm
Panowie,zostawcie chłopaka.Oczekiwał tylko chłodnej.rzeczowej informacji.Jak u lekarza"proszę zastosować to,to i tamto"...tyle,że to tak nie działa,ale to nowicjusz jak mówi i jeszcze tego nie wie.Myślę,że nie chciał nas obrazić.A Tobie młody człowieku powiem tak,na łuszczycę każdy musi sam znależć swój złoty środek i to metodą prób i błędów.Jest mnóstwo maści,kremów,balsamów,można stosować kąpiele ziołowe,wspomagać się capiwitem a+e,kwasami omega3,wiesiołkiem,siemieniem lnianym,maściami z witaminą a,d3,maści z ichtiolem,mocznikiem,natłuszczające.Trudno powiedzieć co pomoże.Może najpierw zastosujcie oczyszczanie organizmu,dietę i potem próbujcie maści.I na przyszłość nie wydawaj pochopnych opinii o ludziach na tym forum.My nie naśmiewamy się z ludzi,my się wspieramy,wymieniamy poglądami na temat leczenia itp,itd.
Ja tutaj nie chciałem nikogo obrażać ale Panstwa wypowiedzi na temat "deja vu" i te domysly czy to aby przypadkiem nie jest "masowe deja vu" zdenerwowaly mnie nieco. A mowiac rzeczy, ktore Panstwo uwazaja za obrazliwe nie mialem na mysli Panstwa choroby!!! Bron Boze!!! Jeszcze tego by brakowalo zebym wysmiewal sie z osob ktore maja podobna chorobe do mojego ojca. Rzeczywiscie jestem tu nowy i nie wiedzialem juz w koncu gdzie umiescic ten post bo adal konkretnie. Jesli kogos urazilem-przepraszam i dziekuje osobie ktora napisala mi pare rzeczy na temat masci
Pozdrawiam
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 12:36 am
Maściożerco mam nadzieję,że jednak cię nie wysypie. Przeprosił jak widzisz,mówiłam -młody jeszcze jest,musi się wiele nauczyć.Daj chłopakowi szansę Pozdrawiam.
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 6:32 am
david_1990 napisał/a:
Ja tutaj nie chciałem nikogo obrażać ale Panstwa wypowiedzi na temat "deja vu" i te domysly czy to aby przypadkiem nie jest "masowe deja vu" zdenerwowaly mnie nieco. A mowiac rzeczy, ktore Panstwo uwazaja za obrazliwe nie mialem na mysli Panstwa choroby!!! Bron Boze!!! Jeszcze tego by brakowalo zebym wysmiewal sie z osob ktore maja podobna chorobe do mojego ojca. Rzeczywiscie jestem tu nowy i nie wiedzialem juz w koncu gdzie umiescic ten post bo adal konkretnie. Jesli kogos urazilem-przepraszam i dziekuje osobie ktora napisala mi pare rzeczy na temat masci
Pozdrawiam
Jeżeli napiszesz jakiś post pojedyńczy, my go widzimy nie musimy go szukać, bo nam się wyświetla jako nieprzeczytamy. Wiele informacji znajdziesz w tematach: leki, maści oraz sposoby domowe - tak one są zatytuowane na forum, tylko pamiętaj, że nie na każdego to samo działa, jest wiele maści dostępnych bez recepty, ale czasami przy większych zmianach niesttety potrzebna jest maść na receptę, najlepsza chyba z maści to cygnolina, ale na nią również potrzebna jest recepta - jako maść robiona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum