Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 10:50 am Udało sie!
Kochani dzis poranek przywitał mnie niespodzianką!Moja szanowna przyjaciółka zniknęła,zostawiając po sobie kilka plamek!Jestem szcześliwa!Nie pamietam już takiego lata.Sukienka bez rekawkow juz gotowa!Dostarczę moim osiedlowym plotkarom nowego tematu ,bedę cieszyć się życiem i swoim czyściutkim ciałkiem!Pozdrawiam serdecznie! Może zobaczy mnie Bajerancik i ucieszy wzrok!
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 8:07 pm
Blanka_aa89 napisał/a:
hej....jestem tu nowa i niezabardzo wiem jak sie obchodzić z tym forum:)
Oj jest tu tyle postów, że ciężko to wszystko przeczytać, ale jeśli szukasz jakiś sposobów, specyfików, to najlepiej wpisz sobie w "Szukaj" wpisz dane słowo, frazę i wtedy coś znajdziesz. W sumie tu jest wszystko uporządkowane, jeśli chodzi o maści itp. wejdź w "leki" lub "sposoby domowe", w sumie zależy co cię interesuje, ale możesz śmiało pisać, gdzie uznasz to za stosowne, dla nowych użytkowników ciężko się połapać z temetyką
Oj jest tu tyle postów, że ciężko to wszystko przeczytać, ale jeśli szukasz jakiś sposobów, specyfików, to najlepiej wpisz sobie w "Szukaj" wpisz dane słowo, frazę i wtedy coś znajdziesz. W sumie tu jest wszystko uporządkowane, jeśli chodzi o maści itp. wejdź w "leki" lub "sposoby domowe", w sumie zależy co cię interesuje, ale możesz śmiało pisać, gdzie uznasz to za stosowne, dla nowych użytkowników ciężko się połapać z temetyką [/quote]
no no ...;-) heh a właściwie to sobie bede pokolei wszystko czytać: hehe może czegoś się dowiem : )
_________________ .. "Zupełnie inaczej jest ,jeśli masz kogoś,kto Cie kocha. To Ci daje setkę powodów,aby żyć"
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:13 pm
Kochani wróciłam z wojaży.Bardzo sie a Wami stęskniłam Remisja nadal sie utrzymuje.Zrobiłam sie całkiem czekoladowa i tylko miejscami zostały białe plamki po wykwitach.To najwspanialsze lato od lat.Ściskam Was wszystkich!
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 10:31 pm
Blanka natychmiast proszę wyjść z doła.Żiemia nie leczy łuszczycy,chyba że odkryłaś nowy sposób.A tak poważnie to każdy z nas ma lepsze i gorsze dni.Ja na swoją remisje czekałam parę lat.Zawzięłam sie i wypaliłam cygnoliną wszystko.Kochanie nie bardzo rozumiem dlaczego zrezygnowałaś z morza.To właśnie tam najlepiej leczyć łuszczyce.Słona woda i słońce to właśnie to czego nam potrzeba!
kąpie sie z solą z morza martwego,i opalam sie na słoncu ale neistety nic mi niepomaga;/ musze właśnie spróbować z tą cygnoliną....przez ok 3 lata smarowałam się sterydami i to mocnymi a niewiedzialam jakie są tego skutki i dlaczego po 2 dniach wraca:( ateraz to już nic na mnie neidziała...... dlaczego nikt naszą chorobą sie nieinteresuje i niewymyslili leku;/ aj pozdrawiam serdecznie
_________________ .. "Zupełnie inaczej jest ,jeśli masz kogoś,kto Cie kocha. To Ci daje setkę powodów,aby żyć"
Mnie niestety tez slonce nie sluzy. Po tegorocznych niezbyt dlugich pobytach na sloncu niestety w niektorych miejscach "cos" wylazi. Nie jest tego duzo ale slonca narazie wole unikac.
American-made chocolate and cocoa products number in the hundreds. There is a fascinating story behind these wonderful products.
Chocolate through the years
wow power leveling
The story of chocolate, as far back as we know it, begins with the discovery of America. Until 1492, the Old World knew nothing at all about the delicious and stimulating flavor that was to become the favorite of millions. The Court of King Ferdinand and Queen Isabella got its first look at the principal ingredient(原料) of chocolate when Columbus returned in triumph (胜利) from America and laid before the Spanish throne a treasure of many strange and wonderful things. Among these were a few dark brown beans. They were cocoa beans, today’s source of all our chocolate and cocoa. replica rolex
The King and Queen never dreamed how important cocoa beans could be, the great Spanish explorer, to grasp the commercial possibilities of the New World offerings.
Food of the gods(极受崇敬的人)
During his conquest of Mexico, Cortez found the Aztec Indians using cocoa beans in the preparation of the royal drink, “chocolate,” meaning warm liquid. In 1519, Emperor Montezuma served chocolate to his Spanish guests, treating it like a food for the gods.
replica rolex
For all its royal importance, however, Montezuma’s chocolate was very bitter, and the Spaniards did not find it to their taste. To make it more agreeable to Europeans, Cortez and his countrymen conceived the idea of sweetening it with cane sugar(蔗糖).
replica rolex
The new drink quickly won friends. Spain wisely proceeded to plant cacao in its overseas colonies. Remarkably enough, the Spanish succeeded in keeping the art of the cocoa industry a secret from the rest of Europe for nearly a hundred years.
replica rolex
Chocolate spreads to Europe
replica rolex
Spanish monks, who had been sent to process the cocoa beans, finally let the secret out. It did not take long before chocolate was popular throughout Europe as a delicious, health-giving food. Chocolate drinking spread across the Channel to Great Britain, and in 1657 the first of many famous English Chocolate Houses appeared.
The 19th century marked two more revolutionary developments in the history of chocolate. In 1847, an English company introduced solid “eating chocolate” through the development of soft chocolate, which formerly controlled the world market. The second development occurred in 1876 in Switzerland, when Daniel Peter thought out a way of adding milk to the chocolate, creating the product we enjoy today known as milk chocolate.
Chocolate comes to America
In the United States of America, the production of chocolate proceeded at a faster pace than anywhere else in the world. It was in 1765, to be exact, that the first chocolate factory was established in this country.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum