Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
POGADUSZKI I PLOTECZKI
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lis 27, 2011 7:06 am   

Lenka napisał/a:
......chociaż napisze wam, że myślę od czego ona to ma gdzie znaleźć przyczynę, bo tak te smarowania to lipa, co z nią zrobić

Smarować i szukać. Innej drogi nie ma, i te poszukiwania, to niekoniecznie na tak wysokich półkach-link. Może czas wrócić do korzeni: maść cholesterolowa? :hmm:

Lenko w poszukiwaniu przyczyn, kibicuję Wam ale też musisz mieć świadomość, że nie zawsze: kto szuka, ten znajdzie. Niestety :tuli:

Gosiaczek68 

Wysłany: Nie Lis 27, 2011 11:20 am   

Wracając do mydła. Zakupiłam jakiś czs temu mydło z nano srebrem firmy RAYPATH
mydło jest drogie bo ok 50 zł, ale moja skóra nie była wysuszona jak po białym jeleniu, może ktoś bardzo zdesperowany będzie chciał je wypróbować. Ja byłam zadowolona, tylko cena mnie przeraziła, a że już nie mam tragedii na skórze to wystarczy coś tańszego..ł
Naturalne mydło z nanosrebrem - - - Raypath

RAYPATH

Oryginalne mydło firmy Raypath zawierające nanosrebro

Mydło z nanosrebrem ma zastosowanie zarówno w gospodarstwie domowym jak i posiada właściwości zdrowotne

JEST TO NATURALNE I NIEZWYKLE ZDROWOTNE MYDEŁKO

Mydełko nie zawiera barwników, detergentów oraz innych niekorzystnych substancji uczulających jak np: kompozycji zapachowych, dzięki czemu można go stosować do mycia i codziennej pielęgnacji całej powierzchni ciała w tym skóry głowy, pach, pachwin i okolic higieny intymnej bez efektu podrażnienia, wysuszenia czy uczulenia skóry.

Działanie Mydełko Naturalne jest niezbędne jako uzupełnienie w terapii następujących schorzeń:

- grzybica stóp i paznokci
- zakażenia drożdżakowe,drożdżyca pochwy, drożdżyca wałów paznokciowych,
- łupież pstry,łupież łojotokowy
- trądzik trądzik pospolity, trądzik różowaty, wągry, pryszcze
- zakażenia bakteryjne skóry,
- zakażenia gronkowcowe, czyraki, ropie
- łojotokowe zapalenie skóry, zakażenie mieszków włosowych
- wyprysk (egzema) kontaktowy alergiczny, wyprysk zawodowy, wyprysk kontaktowy niealergiczny,
- alergie, - AZS (Atopowe Zapalenie Skóry),
- uszkodzenia, oparzenia, skaleczenia, rany,
- nadmierne pocenie,
- łuszczyca,
- odleżyny oparzenia wszystkich stopni,
- nieprzyjemny zapach całego ciała oraz stóp
- brodawki stóp, brodawki płaskie i zwykłe
- czyraki, ropnie

Mydełko Naturalne stosowane po przebytej chorobie skóry uzupełnia postępowanie profilaktyczne, skutecznie ogranicza nawroty i powtórne zakażenia.

Wleje ulotkę jaką znalazłam w necie, chociaż nigdzie nie znalazłam oferty kupna. Ja zakupiłam ją przez dystrybutora. A może ktoś juz to stosował :lol:
jednak znalazłam cos takiego
http://www.mojeciuchy.pl/...ne_RAYPATH.html

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Pon Lis 28, 2011 7:13 am   

Lenko, ja mam N'kę i nie żałuję. Mają w ofercie fajne kanały dla maluchów i dla starszych. i cenowo OK. Jak jeszcze weźmiesz pełny pakiet, to masz teraz 2 dekodery i TV za złotówkę :) warto chociaż sprawdzić. Moje do marca tylko na minimini leciały, teraz już nie mają tam co oglądać ;)

szater 

Wysłany: Wto Lis 29, 2011 8:32 am   

Lenka gdyby znana była przyczyna łuszczycy to juz by i lek na nia wynalezli,trzeba próbowac i...szukac ,ja szukam całe zycie a i tak potrafi mnie zaskoczyc.Co do TV....jestem jakby to delikatnie powiedziec przeciwnikiem siedzenia przed televizorem i patrzenia bezmyslnie w ekran.Wiele takich własnie zachowan obserwuje w "młodych" rodzinach.Dziecko siedzi i nie zawraca głowy starszym,zapracowanym rodzicom.Patrzy bezmyslnie w ekran...i jemu sie nie moze nudzic bo....ma przeciez dziesiatki programów.Zdecydowanie kontrolowalam co dzieci moje ogladaja...bajki i owszem chwile przed kapiela,w ciągu dnia...jakis film przyrodniczy,po kapieli czas tylko dla mnie i dziecka:czytanie bajek,paciorek i spanie.Efekty widac,wiec chyba dobrze postepowałam.Obecnie udzielam korepetycji dzieciom którym cięzko idzie nauka:to tragedia...jedyne co ich interesuje to gdzie w domu jest tV i kiedy beda mogły ogladac(ucze dzieci klas 0-IV) oczywiscie kazdy działa w/g swojego planu...mój sie sprawdził :wink:

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Nie Gru 04, 2011 7:09 pm   

WSZYSTKIM BASIOM, BARBAROM, BASIEŃKOM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I ZDRÓWKA

[ Dodano: Wto Gru 06, 2011 8:48 pm ]

Adix 

Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:13 pm   

Jeśli ktoś posiada Facebooka to polecam
http://www.facebook.com/p...127206484036002

basia44 

Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:28 pm   

Lenka z okazji urodzin wszystkiego co się szczęściem zwie :kwiat:

szater 

Wysłany: Pon Gru 19, 2011 8:05 pm   

wróciłam sobie własnie z cudownej wizyty u mojej kochanej pani doktor dermatolog i wyobrazcie sobie że aby wykonała niezbedną w moim przypadku krioterapie-zamrażanie brodawek łojotokowych(zabieg bezpieczny ale i konieczny)....musiałam napisac cyt:"wyrazam zgode na zabieg krioterapii"-własnoreczny podpis i data! :shock: ...na swojej własnej karcie chorobowej dokumentacji medycznej. :> ..podobno to jakies nowe rozporzadzenie jest....
jakis jeden absurd goni drugi...lekarz proponuje a ja mam wyrazac zgode. :hmm: ...moze to faktycznie na lepsze idzie ino ja nie kumam ...kiedys to sie lekarza prosiło a on miał gdzies a teraz to pacjent -panisko...wyraza zgode abo nie...a co.. :razz:

daro 

Wysłany: Wto Gru 20, 2011 6:19 am   

Teraz coś się pozmieniało, wiem, że nawet przepisywanie insuliny ma się zmienić, że będą musieli tak jakby ją wydzielać na receptach, pisać ile ip. tak samo coś ma się pozmieniać (albo ju się zmieniło) z mlekiem modyfikowanym dla dzieci, że oprócz recepty coś tam jeszcz trzeba dać w aptece, ale to pewnie tylko niektóre zmiany :)

szater 

Wysłany: Sro Gru 21, 2011 9:02 am   

Najwiekszy prezent na swieta już odebrałam,moja przyjaciółka wracała od swoich rodziców z Olsztyna:
http://www.gazetalubuska....IAT16/354238677

...sa makabrycznie poobijani ale żyją....po wypadku minęły ich 4 auta żaden sie nie zatrzymał...przyjaciółka nie była zapieta pasami-jak twierdzi policja to ja uratowało-siła odsrodkowa wyrzuciła ja 6m od samochodu,jeden z chłopców...przytomnie poodpinał braci z pasów i powyciagał z wraku samochodu,potem wczołgał sie spowrotem aby znalesc torbe mamy i wyciagnac kluczyki ze stacyjki do których podpiete były klucze do domu....chłopiec chodzi z bratem blizniakiem do IV kl ich najmnłodszy brat do III.....samochód do kasacji ale oni żyją...czy to nie cud patrzac na wrak?

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Gru 21, 2011 5:48 pm   

podaj jeszcze raz linka tylko nie kopiuj z jakiegos postu tylko z belki jak masz otwarta stronke... bo tak to nie jest link tylko taki link z kropkami w srodku ;)
a z tego co mowisz to naprawde mialo im sie na zycie :)

Gosiaczek68 

Wysłany: Sro Gru 21, 2011 6:09 pm   

A ja widziałąm zdjęcia na luszcyce.pl pozwolę sobie wkleić jeszcze raz. wyglada to strasznie, a że 4 auta sie nie zatrzymałąy to jest szok, ludzie myślą tylko o swoich sprawach
http://www.gazetalubuska....IAT16/354238677

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Gru 22, 2011 6:42 pm   

auć faktycznie patrzac na samochod to mieli naprawde duzo szczescia :)

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Pią Gru 23, 2011 9:14 am   

uu Krysiu, ale szczęście w nieszczęściu :*

mirus99 

Wysłany: Wto Sty 29, 2019 6:33 pm   

Kwiaty to zawsze udany pomysl na prezent, w dodatku bardzo bezpieczny :) Ostatnio zamawialem bukiet przez internet bo nie mogłem osobiście wręczyć i muszę przyznać, że kwiatowa przesylka  zaskoczyła mnie bardzo na plus, wszystko na czas,  a kwiaty naprawde piekne...
Ostatnio zmieniony przez Pawel Wto Mar 10, 2020 7:18 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu