Wysłany: Pon Gru 07, 2009 8:15 pm
ewa49 napisał/a:
Daro ,Ty to jestes jak lekarz rodzinny,wszystko wiesz . dzieki za opinie ,wiem ,ze nie jest zle . Kamien z serca mi spadl bo kazali mi czekac kilka dni dluzej na wyniki.Jeszcze dzisiaj czekalam w klinice ok.15 minut az mi przyniosą wyniki. Co ja sobie przez ten czas myslalam...Tak wiec kochani i kobiety i mezczyzni badajcie sie
Nie lekarzem to ja nie jestem i nie chę być , za dużo się już na nich w młodości napatrzyłem i za dużo mnie ze mnie wykroili, dlatego teraz ich omijam, choć czasami muszę skorzystać z ich porady
Moja żona niby przez tą II grupę w wieku 20 lat miała usuwaną nadżerkę, ale i tak do tej pory nawet po usunięciu nadżerki ma II grupę. Także dużo osób taką ma, najważniejsze, że nie jest IV lub V
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 8:38 pm
Sorki że sie wcinam w temat,w cytologii są stopnie nie grupy
Pierwszy mają w zasadzie tylko dziewczęta i młode kobiety(tzw.nieródki)
Po urodzeniu dziecka najczęsciej występuje stopień I /II
Stopień II to normalny,prawidłowy wynik.
Stopień III stan zapalny-nic strasznego.
Problemy pojawiają sie gdy zaniedba sie stopień III.
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 7:38 pm
GwiazdaDisco napisał/a:
A jak ja miałam stopień II to mi lekarz powiedział że mam stal zapalny ;x
I musiałam jakieś prochy brać... Ale kłamajda z tego lekarza
Kochanie wcale tak do końca nie kłamał,miałas II stopień ale być moze wyszło podczas badania jeszcze cos mało groznego,jakies bakterie.Dobrze że szybko zareagował,widac sprawa była błaha ale mogła rozwinąc sie w cos złego.Czasem też tak jest przy wkładkach domacicznych.(Jezusiczku ale sie wymądrzam-brata mam dr nauk medycznych ginekolog-onkolog )
Zdrówka wszystkim
Piszesz,że IIIstopień stan zapalny-nic strasznego i tu się mylisz,mam III stopień,po dokładnych badaniach wyszło,że mam dysplazję sredniego stopnia i czeka mnie usunięcie szyjki
pozdrawiam
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 8:06 pm
Pisząc nic strasznego miałam na mysli raka.Wiadomo że im wyższy stopien tym różne mogą być schorzenia ale rokowania są zawsze dobre.Powielam tylko to co "wywiedziałam" sie od brata.Przykro mi że masz problemy ale wszystko pomyślnie sie zakończy.Życzę zdrówka.
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 8:32 pm
gecha napisał/a:
Piszesz,że IIIstopień stan zapalny-nic strasznego i tu się mylisz,mam III stopień,po dokładnych badaniach wyszło,że mam dysplazję sredniego stopnia i czeka mnie usunięcie szyjki
pozdrawiam
Jak powiedział mi tatuś (który dużo wie) to jest mieszanie w dowolny sposób trzech różnych klasyfikacji.Dysplazja średniego stopnia to stan przedrakowy który należy leczyć chirurgicznie ale... ma też tendencje do samoistnego cofnięcia się więc lepiej zasięgnąć drugiej opinii.
Zdrówka życzę.
P.s. Ten brat doktor nauk to rodzony czy pociotek?A może mam tyko pobrać trochę więcej magnezu?
na pięć pobranych wycinków,cztery maja zmiany więc nie ma co latać po lekarzach,tym bardziej że to nie pierwszy taki przypadek w rodzinie,więc sama widzisz,że tylko skalpel mnie leczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum