Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Początek walki
Autor Wiadomość
tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 2:19 pm   

look motywacja najwazniejsza :) bez niej sie nie da....

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Sty 10, 2013 5:14 pm   

Doskonale, tylko się nie przetrenuj, bo to najgorsze co można zrobić. :)

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

look 

Wysłany: Sob Sty 12, 2013 8:25 am   

To żelazo dość skutecznie mnie wystraszyło także poszedłem wczoraj do rodzinnego. Stwierdziła, że złe samopoczucie, "kołatanie" serca to zdecydowanie wina właśnie żelaza. Mam odstawić wszystkie suplementy :cool: Po prostu przedawkowałem flavity i inne mertzy. Zalecenia: dieta uboga w żelazo, i dużo pić żeby spróbować troszkę wypłukać to żelazo. Pewnie chodziło jej o piwo. Jednak nie taka zła ta lekarka :razz: Badanie mam powtórzyć dopiero za 3 miesiące bo nadmiar żelaza bardzo trudno się pozbyć.
Cholesterolem mam się nie przejmować, nie jest wcale taki zły, poza tym badania w normie, żona ma mnie za niezłego hipochondryka i uświadomiłem sobie że chyba słusznie :neutral:
Ponieważ jednak bez suplementów żyć nie mogę będę stosował glukozaminę na strzelające denerwująco stawy (zawsze tak miałem, zrobimy test może coś da), omega 3 na serce, i generalnie skórę noi troszku magnezu bo wracam do picia kawy i czarnej herbaty (żeby żelazo się nie przyswajało). Do tego powrót do chłeptania serwatki, to dość fajnie oczyszcza.
Planuję 3 miesiące właśnie diety, całkowitego "zapomnienia" o łuszczycy - nie będę nic czytał, odwiedzał forum - NIC. Wrzucę zdjęcia pazurów przed kuracją i po 3 miesiącach. Zobaczymy różnice i przekonam się na 100% czy rzeczywiście dieta ma duży wpływ na łuszczyce paznokci. Noi odchudzanie -tak jak pisałem do 15 kwietnia ma być - 12kg.
Jakieś sugestie, uwagi przed rozpoczęciem kuracji? :>

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Sob Sty 12, 2013 9:20 am   

wedlug badan jakie czytalem sama glukozamina czy siarczan glukozaminy przyjmowany doustenie nie ma zadengo wplywu na stawy, nie udowodniono ze wogole cos poprawia. Znajomy trenowal kiedys z reprezentacja polski wioslarzy, oni wszyscy jeden srodek jedza na stawy: NUTREND Flexit Drink, zawiera glukozamine ale jeszcze wiele innych rzeczy. Jemu pomoglo po powaznej kontuzji kolana. Moja luba ma zuzyte stawy z powodu bardzo pozno zdiagnozowanej cyliaki i skutkow jakie to wywolalo. Jak sie poznalismy nie mogla czesto spac na jednym z bokow, biodra bolaly ja strasznie. OD 5 lat pije ten specyfik. Po pol roku poprawa byla znaczna, po roku wiele problemow zniknelo. Polowa jej rodziny to pije i jest zadowolona. Moze warto sprobowac? cena nie jest jakas powalajaca, ok 40-45 zł za puszke

Asyna 
Asyna

Wysłany: Pon Sty 14, 2013 2:30 pm   

A ja po glukozaminie widziałam wyraźną różnice, kostki przy nadgarstkach przestały boleć..

look 

Wysłany: Pon Wrz 02, 2013 1:59 pm   

Witam po długiej przerwie :mrgreen:
Łuszczycę wydaje mnie się ujarzmiłem dość skutecznie. Na ciele nic praktycznie nie widać (wyskoczyło mi miesiąc temu uczulenie - chyba od zmiany proszku do prania - dermatolog powiedział, ze to nie łuszczyca), we włosach też niby nie mam - pozostało trochę za uszami.
Paznokcie - w porównaniu z tym co było jeszcze rok, dwa lata temu, jest bardzo OK. Jeden miałem zajęty ale nie widoczny w sumie. Teraz zaczęło mi wyłazić na drugiej ręce - chyba znam przyczynę - przestałem stosować dietę!
Od kwietnia do czerwca schudłem dużo (jakieś 6 kg) niestety we wakacje niezdrowe żarcie, piwko pite hektolitrami, niewysypianie się daje efekty - odrobiłem stracone kg z nawiązką :cry: .
Zacząłem grać w piłkę - powiem, że pierwsze treningi a właściwie to co było po nich - tragedia. Każdy staw w nodze mnie bolał. Tak się zastałem. Teraz jest już lepiej, gram nawet po 2 godziny i już nie ma wielkiej tragedii. Wydolność organizmu wzrosła.

Plan na najbliższe cztery miesiące - do końca roku muszę schudnąć i to sporo. Dieta - pieczywo białe out, piwko - ograniczenie, obżarstwo i fast food out. Do tego wprowadzamy oeparol i czosnek w kapsułkach na wzmocnienie, witaminy i magnez w płynie.

Jak podczas diety zlezie mi z tych dwóch paznokci co to mam zaatakowane - to już będę na 100% miał pewność że to jest jedno z drugim powiązane.

Pozdrawiam

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Wrz 07, 2013 7:35 pm   

look pieknie ze znalazles swoja metode na pania ł :) teraz tylko ją stosowac ;)

Odpowiedz do tematu