Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki szampon na łuszczyce skóry głowy?
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Czw Sty 28, 2010 6:04 pm   

Madziunia18 napisał/a:
Wszystkiego już używałam od oliwy salicylowej, szamponu clobexu różnego rodzaju masć jak np. lorinden A, clobez itd.. po squamax ale nie wiem co zrobić z rózowymi plamkami na głowie jest coś może na to???

A próbowałaś tego domowego sposobu z drożdżami - ten sposób jest bardzo tu chwalony. Niech się może wypowiedzą ci, którzy to stosowali, bo ja akurat na głowie nie mam zmian, ale dużo osób to stosowało i pomagało

Madziunia18 

Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:32 pm   

ok:) to spróbuje tego z tymi drożdżami:) a ten szampon wcale nie taki drogi bo kupowałam o wiele droższy bo aż 48:) tylko że nie potrzebnie bo nic nie pomagał a wręcz przeciwnie było tego coraz więcej:(
wczoraj posmarowałam różowe plamki elocone i co mnie zdziwiło rano były już normalnego koloru skóry ale tylko tam gdzie zmiany były małe:)

szater 

Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:37 pm   

Madziunia18 napisał/a:
Wszystkiego już używałam od oliwy salicylowej, szamponu clobexu różnego rodzaju masć jak np. lorinden A, clobez itd.. po squamax ale nie wiem co zrobić z rózowymi plamkami na głowie jest coś może na to???

Poszukaj na forum,może w dziale "domowe sposoby",ludzie tam proponuja różne sposoby na łuszczyce głowy.
Masc ichtiolową stosowałam bardziej na czyraki,ona rozgrzewa tkanke i "wyciąga na wierzch ropę-o stosowaniu na łuszczyce,nie słyszałam :mrgreen:

Madziunia18 

Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:37 pm   

a co do tego szamponu POLYTAR AF. to czy można go kupić w aptece i czy potrzebna jest recepta

szater 

Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:38 pm   

Madziunia18 napisał/a:
a co do tego szamponu to czy można go kupić w aptece i czy potrzebna jest recepta

Szampon jest w kazdej aptece(są go nawet dwa rodzaje-troszke sie składem różnia-ale poprosisz do reki poczytasz i sama wybierzesz).Szampon jest bez recepty :mrgreen:

Madziunia18 

Wysłany: Pią Sty 29, 2010 2:02 pm   

dziękuje:)

Madziunia18 

Wysłany: Pią Sty 29, 2010 2:12 pm   

czytałam forum od początku i znalazłam tam cos o KEEP CLEAR z avonu czy warto zamówić czy raczej odradzacie??
oczywiście pytam tych co to stosowali :P

kasiulaspryciula 
kasiula

Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:32 pm   

Ja stosuje Polytar liquid (z domieszką dziegciu) jestem zadowolona , zapach okropny ale działa .Inny szampon leczniczy jaki używałam ze smołą węglową zniknął z aptek :( freederm tar.

Paweł 

Wysłany: Pon Mar 08, 2010 11:54 pm   

Też chciałem raz kupić Freederm Tar dla odmiany, ale no własnie nie ma go nigdzie.

Aktualnie dla odskoczni stosuję szampon Zdrój. Pachnie minerałami i solami. Ciężko powiedzieć czy jest dobry, bo ogólnie same szampony na mnie nie działają. Musiałbym mieć najpierw zaleczoną głowę i stosować szampon. Jeśli by nic nie wyskakiwało to bym był zadowolony.

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Pon Mar 08, 2010 11:54 pm   

ja kiedyś też stosowałam Freederm.Teraz na razie nie mam zmian na głowie.W razie czego mam Polytar.

Paulinka 

Wysłany: Czw Mar 25, 2010 11:42 pm   

Ile ja ich miałam .. ;/ Jakiś Stieprox, Physiogel, Catzy - żaden nie pomógł. Jakiś mały na C.. w buteleczce do rozcieńczania . A teraz Polytar Liquid. Śmierdzi, słabo się pieni i nie zmywa mi maści ;/ no ale czekam na efekty.

EWaa

Wysłany: Pią Mar 26, 2010 10:22 am   

Wypróbuj papke i piling , i oliwa z oliwe co jakis czas , polecam szampon head&schouders

betty 

Wysłany: Pon Mar 29, 2010 10:26 pm   tani szampon

znalazłam w necie tani szampon, może komuś ise przyda, ja używam innej polskiej firmy Apis też z błotem z Morza Martwego za 10 zł

http://www.bingo.net.pl/s...twego-p-75.html

kolorki224 
kolorki224

Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 3:24 pm   Da się wyeczyć łuszczycę.

Witam, łuszczycę skóry głowy da się wyleczyć. Wystarczy pójść do lekarza po receptę, i zakupić szampon clobex. Zapobiega on łuszczycy i pomaga się jej pozbyć. Ja osobiście stosuję szampon clobex i jest bardzo zadowolona z jego rezultatów. Szamponu clobex, używam od 7 miesięcy i na prawdę, zapewniam cię on działa. Polecam go każdemu kto ma problem z łuszczycą skóry głowy. Pozdrawiam kolorki224

basia44 

Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 4:00 pm   

To steryd nic dziwnego że działa spróbuj go odstawić a zobaczysz jak ci wyleczył łuszczyce :grin: :grin:

Odpowiedz do tematu