Wysłany: Czw Sty 28, 2010 6:04 pm
Madziunia18 napisał/a:
Wszystkiego już używałam od oliwy salicylowej, szamponu clobexu różnego rodzaju masć jak np. lorinden A, clobez itd.. po squamax ale nie wiem co zrobić z rózowymi plamkami na głowie jest coś może na to???
A próbowałaś tego domowego sposobu z drożdżami - ten sposób jest bardzo tu chwalony. Niech się może wypowiedzą ci, którzy to stosowali, bo ja akurat na głowie nie mam zmian, ale dużo osób to stosowało i pomagało
ok:) to spróbuje tego z tymi drożdżami:) a ten szampon wcale nie taki drogi bo kupowałam o wiele droższy bo aż 48:) tylko że nie potrzebnie bo nic nie pomagał a wręcz przeciwnie było tego coraz więcej:(
wczoraj posmarowałam różowe plamki elocone i co mnie zdziwiło rano były już normalnego koloru skóry ale tylko tam gdzie zmiany były małe:)
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:37 pm
Madziunia18 napisał/a:
Wszystkiego już używałam od oliwy salicylowej, szamponu clobexu różnego rodzaju masć jak np. lorinden A, clobez itd.. po squamax ale nie wiem co zrobić z rózowymi plamkami na głowie jest coś może na to???
Poszukaj na forum,może w dziale "domowe sposoby",ludzie tam proponuja różne sposoby na łuszczyce głowy.
Masc ichtiolową stosowałam bardziej na czyraki,ona rozgrzewa tkanke i "wyciąga na wierzch ropę-o stosowaniu na łuszczyce,nie słyszałam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:38 pm
Madziunia18 napisał/a:
a co do tego szamponu to czy można go kupić w aptece i czy potrzebna jest recepta
Szampon jest w kazdej aptece(są go nawet dwa rodzaje-troszke sie składem różnia-ale poprosisz do reki poczytasz i sama wybierzesz).Szampon jest bez recepty
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:32 pm
Ja stosuje Polytar liquid (z domieszką dziegciu) jestem zadowolona , zapach okropny ale działa .Inny szampon leczniczy jaki używałam ze smołą węglową zniknął z aptek freederm tar.
Też chciałem raz kupić Freederm Tar dla odmiany, ale no własnie nie ma go nigdzie.
Aktualnie dla odskoczni stosuję szampon Zdrój. Pachnie minerałami i solami. Ciężko powiedzieć czy jest dobry, bo ogólnie same szampony na mnie nie działają. Musiałbym mieć najpierw zaleczoną głowę i stosować szampon. Jeśli by nic nie wyskakiwało to bym był zadowolony.
Ile ja ich miałam .. ;/ Jakiś Stieprox, Physiogel, Catzy - żaden nie pomógł. Jakiś mały na C.. w buteleczce do rozcieńczania . A teraz Polytar Liquid. Śmierdzi, słabo się pieni i nie zmywa mi maści ;/ no ale czekam na efekty.
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 3:24 pm Da się wyeczyć łuszczycę.
Witam, łuszczycę skóry głowy da się wyleczyć. Wystarczy pójść do lekarza po receptę, i zakupić szampon clobex. Zapobiega on łuszczycy i pomaga się jej pozbyć. Ja osobiście stosuję szampon clobex i jest bardzo zadowolona z jego rezultatów. Szamponu clobex, używam od 7 miesięcy i na prawdę, zapewniam cię on działa. Polecam go każdemu kto ma problem z łuszczycą skóry głowy. Pozdrawiam kolorki224
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum