Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca głowy POMOCY
Autor Wiadomość
agagrusz 

Wysłany: Pią Mar 28, 2014 7:38 pm   

Hihi, nie DO słabszych, tylko DLA słabszych - czyli dla mnie - nieobytej jeszcze we wszystkich waszych sposobach :)

Tak się zastanawiam - czy codziennie smarujecie, nawilżacie, natłuszczacie głowę? Codziennie myjecie włosy? Wstawanie dzień w dzień o 5.30 trochę mnie przeraża, delikatnie mówiąc...

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Mar 28, 2014 9:04 pm   

ja wlosy myje raz w tygodniu ale akurat nie mam duzego problemu z luszczyca na glowie ;) latem dwa razy w tygodniu - nie moge czesciej bo mam potwornie suche wlosy i jak czesciej myje to i sie zaczynaja lamac pomimo odzywek itd.
ale ten raz czy dwa w tygodniu to full serwis ;) maseczka z drozdzy z oliwa z oliwek i zoltkiem, potem mycie dwa razy a potem wcieranie odzywki selphur z buska zdroju
http://www.tanie-leczenie...0481ae0695073f5

ale cale cialo codziennie bo inaczej nawet jak mi nie wyskakuje luszczyca to skora sie robi sucha straszecznie wiec musze umyc nawilzyc natluscic ;)

basia44 

Wysłany: Sob Mar 29, 2014 7:37 am   

Cytat:
ale ten raz czy dwa w tygodniu to full serwis ;) maseczka z drozdzy z oliwa z oliwek i zoltkiem, potem mycie dwa razy a potem wcieranie odzywki selphur z buska zdroju

a jakbyś tak spróbowała bez drożdży tylko żółtko i olej włosy by wyglądały zupełnie inaczej przestały się łamać ja myślę
Sama tak stosuje przy suchych i łamliwych włosach :smile:

szater 

Wysłany: Sob Mar 29, 2014 9:11 am   

Jezeli nauczysz sie nakładac żele,odzywki czy specyfiki lecznicze tylko na skóre głowy to problem sie zmiejszy.Staraj sie rozsuwac włosy i smarowac tylko skóre np-twardym pedzelkiem do farbowania.Zele maja specjalna koncówke wiec jest łatwiej.Poza tym uzywanie mniejszej ilosci preparatu tez w pewnym sensie bedzie przydatne.Co do mycia codziennego to raczej też nie stosuje ale podobnie jak Tysia mam małe problemy ze skóra głowy z wiesci od moich kolezanek :stosuja do mycia żel Pharmaceris-to do codziennej pielegnacji,czeszą w wymyslne fryzury-warkocze wszelakie-scisle przylegające lub nakładaja chustki i turbany-fikusne :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez szater Nie Mar 30, 2014 9:28 am, w całości zmieniany 1 raz  

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Mar 29, 2014 9:23 am   

basiu musze sprobowac ale te drozdze dobrze robia na luszczyce ;) latem bedzie lepiej bo slonca wiecej to przetestuje bo wlosy mam naprawde bardzo suche

basia44 

Wysłany: Sob Mar 29, 2014 9:27 am   

tygryska napisał/a:
basiu musze sprobowac ale te drozdze dobrze robia na luszczyce ;) latem bedzie lepiej bo slonca wiecej to przetestuje bo wlosy mam naprawde bardzo suche

Nigdy na łuszczyce głowy nie stosowałam maseczki drożdżowej tylko żółtko i olej oczywiście jajka albo jedynki sklepowe albo wiejskie,schodzi mi po tym łuszczyca z głowy jak i włosy odzyskują blask skóra głowy też jest dobrze nawilżona nie muszę odżywek stosować
Raz lub dwa razy w tygodniu zmywam głowę w kąpieli solno-olejowej i jest dobrze

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Mar 29, 2014 10:15 am   

trzeba bedzie potestowac ;) szczegolnie ze lato coraz blizej :)
a ogolnie te odzywke buską to polecam zreszta wszystkie preparaty z buska :)

MADZIASTA 
łuszczycka

Wysłany: Pon Mar 31, 2014 10:00 pm   

Ja wyleczyłam radykalnie, ale efektywnie. Jedyne miejsce gdzie nie mam żadnych nawrotów to głowa. Zdrapywałam strupy do żywego, bo aż takie miałam. I lałam elocomem w płynie aż piekło. Byłam młoda i bardziej odważna :smile: Było to jakieś 15 lat temu. Przy nawrotach łuszczycy nie miałam już nigdy na głowie jedynie na czole u nasady. Do dzisiaj profilaktycznie używam szmponu przeciwłupieżowego mimo, że nie mam łupieżu :grin:

szater 

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 8:39 am   

częste stosowanie szamponów p/łupiezowych bez koniecznosci ich stosowania bardzo zle wpływa na kondycje włosa i skóre głowy.Jezeli nie ma łupiezu po co stosowac szampon p/łupiezowy? :shock: rozumiem zastosowanie co jakis czas ale ciągle? toż to tez chemiczne :hmm:

MADZIASTA 
łuszczycka

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 11:21 am   

W sumie też racja, po prostu zapobiegawczo. Robię przerwy i myję białym jeleniem. Włosy mam zdrowe. Szampon przeciwłupieżowy, przynosi mi ulgę również na skórze przy zmianach pienię całe ciało i spłukuje. Jestem bardziej przeciwna maściom sterydowym i innym paskudztwom. Po użyciu szamponu używam już tylko balsam naturalny lub zwykłą wazelinę. Nie ma łuski a zmiany różowe.

szater 

Wysłany: Wto Kwi 01, 2014 1:01 pm   

nikogo nie namawiam do stosowania sterydów jak jest taka potrzeba to staja sie koniecznoscią ale o tym decyduje lekarz.Wspomagam leczenie zmian wszelkimi dostepnymi srodkami;cygnolina,dziegcie czy analogi witD3,dermokosmetyki....jednak jak na zmianach nie ma łuski nie swiadczy to o tym ze nie ma łuszczycy....zmiany sa nadal,nie ma remisji nie ma tylko....łuski.Nie warto doleczyc do konca?Szmpony p/łupiezowe nie zaleczaja łuszczycy :hmm:

agagrusz 

Wysłany: Sro Kwi 02, 2014 10:01 pm   

Dla mnie hitem na głowę jest squamax. Pozbyłam się łuski w ciągu 5 dni, a skorupa była konkretna niestety... ale smarowałam 2 x dziennie. Teraz łuski nie ma, stosuję na zmianę daivobet, cocois oraz oliwkę dla dzieci - mimo moich obaw zmywa się nieźle, a nawet jak coś tam się nie zmyje, to nie ma problemu, bo ja mam tak suche włosy, że i tak nie są tłuste.
Na razie postanowiłam myć włosy 3 x w tygodniu rano, a na noc smarowanie. Zobaczę czy to wystarczy.

szater 

Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 8:48 am   

Tak sie zastanawiam po co łączysz dwie metody leczenia? w dodatku obie powodujace duze wysuszenie naskórka? jezeli zdecydowałas sie na Daivobet to przelecz tym dodatkowo tylko stosujac Squamax i ewentualnie żel Pharmaceris do ciała i głowy lub inny szampon,delikatny.Cocois to dziegc bardzo wysusza skóre...zostaw go na nastepny raz.Tak mysle rozsądniej :hmm:

agagrusz 

Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 9:34 am   

Ale ja właśnie stosuję na zmianę - raz squamax, przed następnym myciem cocois, przed następnym myciem oliwka - i tak w kółko. A Daivobet między myciami. Myślisz, żeby podarować sobie cocois na głowę? Ten szampon Pharmaceris też właśnie stosuję, dermatolog mówiła, żeby potrzymać go tak z 10 minut na włosach i tak właśnie robię, potem spłukuję.
Na ciało działa mi super ten cocois, zmiany fajnie bledną, stosuję go na noc, a rano na ciało krem Cerko 30% mocznika albo krem konopny Łuszczyca - myślisz, że może być?

szater 

Wysłany: Czw Kwi 03, 2014 9:59 am   

Takie jest moje zdanie ,nie ma sensu stosowac dwóch srodków leczniczyc,skóra sie przyzwyczaja i co potem? czym zaleczysz nastepny wysyp? :hmm:
ja bym została przy Daivobecie(mam nadzieje ze używasz tego w żelu) i Squamaksie-jak jest potrzeba,nawilzac mozna czyms z Cerko a natłuszczasz dobrze ta oliwka.Na ciao jak sie sprawdza cocois to stosuj ale na głowe nie nakładaj dwóch składników leczacych.Jezeli ci sie sprawdza masc konopna to stosuj ja zamieniłam na Mediderm i MELKFETT...tansze i jak dla mnie zdecydowanie lepsze.Podpowiem jeszcze o takim najzwyklejszym balsamie nagietkowym....,duza paczka kosztuje okoła 10 zł....bardzo fajnie natłuszcza całe ciało a i sprawdza sie w miejscach intymnych. :smile:

Odpowiedz do tematu