Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Początek mojej choroby
Autor Wiadomość
Paulinka 

Wysłany: Nie Maj 09, 2010 1:10 am   

No niestety, na długo się nie nacieszyłam zaleczoną skórą.

Paweł 

Wysłany: Pon Maj 10, 2010 12:40 pm   

Ja podobne doświadczenia mam ze sterydami. Samymi nie da się zaleczyć na więcej niż kilka dni - bynajmniej u mnie. No i to scieńczenie skóry w miejscu stosowania :/ Obecnie nie używam, żadnych sterydów. Choć przydałby mi się chyba jakiś do posmarowania na dzień lub 2, jako dodatek do aktualnej kuracji. Tylko, że ja nie chodzę po lekarzach...

Paweł 

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 2:09 pm   

Mama mi kiedyś tak załatwiała sterydy :P Ale ja już dawno stary koń jestem, to nie będę wysyłać mamy :D I tak całkiem nieźle sobie radzę z plamami. Jeszcze trochę i być może będzie całkowita remisja :D

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 2:34 pm   

mi zostala jedna zmiana taka srednicy siedmiu centymetrow mniej wiecej na biodrze no i dwie malenkie na pyszczku wiec w sumie oglaszam ze jest dobrze

no ok ok mam jeszcze na nogach pojedyncze wykwity luszczycowe ale male i mało wiec nie bede sie nimi przejmowala ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 5:56 pm   

Te nogi to koniecznie na słoneczko,też tak mam :evil: parę opalanek i pa pa pa p.ł :lol: :cool:

typka32 
typka32

Wysłany: Wto Maj 11, 2010 7:46 pm   

Paulina ja za sprawa ludzi z forum zdexydowalam sie na cygnoline i dzis jestem prawie czysta.a bylo to jakis miesiac temu.poparzenia sie goja.skora juz orawie jest zdowa .Jezeli chcesz sie dobrze zaleczyc to bardzo goraco Ci polecam.

Głowa do gory :mrgreen:

Paweł smigaj po recepte do ogolmego .moj wypisuje mi co tylko chce :wink:

Paweł 

Wysłany: Sro Maj 12, 2010 1:42 pm   

Ale ja żadnych lekarzy nie lubię :P Poza tym nie ma raczej sensu. Moja łuszczyca już ledwo dycha :cool: Jak się po sobie przekonałem można się jej pozbyć nie chodząc do lekarza :D Jeszcze niewielkie zmiany mam na ciele i kilka na głowie, ale to naprawdę takie resztki. Do lata mam nadzieję być full czysty :D

A cygnolinka to fakt też dobra ;)

samburu 
doska

Wysłany: Nie Maj 30, 2010 7:14 pm   

U mnie sprawa wygląda inaczej.Nigdy nie chorowałam na łuszczycę.W tej chwili mam małą zmianę na łokciu,ale za to stawy(nadgarstki i barki bola mnjie tak że nie moge spac
Czeka mnie dopiero 1 wizyta u reumatologa.Mam pytanie dopiero postawiono mi diagnozę
czy to tak szybko postepuje?

szater 

Wysłany: Pon Maj 31, 2010 7:26 am   

Witaj !Piszesz że masz postawioną diagnozę i jednoczesnie że czekasz na pierwszą wizyte do reumatologa-chciałam zapytac ,kto postawił taka diagnozę?Czesto łzs jest mylone z RZS-obiawy takie same,leczenie takie samo(oni uprzywilejowani :wink: ).
ŁZS to choroba podstępna-moze byc w organizmie pare lat,zanim sie rozwinie-siedzi cichutko lub czasami da w kosc.Tej choroby nie wyleczysz,można kontrolowac jedynie ból,likwidowac opuchlizne i stany zapalne.Może w dowolny sposób przyspieszac i zawalniac-nie ma jednoznacznej odpowiedzi jak najlepiej nad nią panowac.Pozdrawiam :mrgreen:

samburu 
doska

Wysłany: Pon Maj 31, 2010 10:41 am   

Witaj.Diagnozę postawiła mi lekarz dermatolog , po uprzednim prześwietleniu stawów,stwierdziła klasyczne łzs (charakterystyczne ostawanie małego palca przy złożonych i wyprostowanych palcach u dloni)Myślę, że to paskudztwo siedziało we mnie od wielu lat=mam b, porozszerzane stawy środkowe, szczegolnie u praqwej dloni,zawsze myślała ze to od zimnej wody wktórej jako dziecko sie "chlapałam".Teraz widzę że to była przyczajona łuszczyca.Poczytałam trochę i dowiedziałam sie że nie koniecznie muszę miec zmiany skórne.
Jutro jadę do reumatologa, wiec zobaczę jak on to widzi(przy zalozeniu że trafie na lakarza a nie konowała)Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu