Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
bardzo zaawansowana łuszczyca
Autor Wiadomość
pyronek

Wysłany: Pon Lis 29, 2010 10:53 pm   

A co do problemu twojej cioci to może kompiel w krochmalu albo naświetlanie (fototerapia) by pomogły ?? Czy to tez już było stosoane i nie było efektu?

szater 

Wysłany: Wto Lis 30, 2010 8:04 am   

......panna Joanna pojawiła sie 4lipca i tegoż dnia przepadła....czy jest sens zadawania jej pytan? :>

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Gru 02, 2010 5:20 pm   

co do zmywania maści z włosów to polecam przed myciem wetrzeć we włosy naftę kosmetyczną, wytrzeć papierowymi ręcznikami włosy i dopiero potem myć. A dobrym szamponem jet Polytar.

kncone 
Mateusz K

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 10:50 am   

Witam
Mam łuszczyce i po ostatniej anginie gdy bylem juz na silach, wstalem z lozka i zobaczylem sie w lusterku to poprostu zamarlem;/ przed angina stosowalem elocom wszystko sie pieknie goilo a teraz opadlem z sil i nie wiem cos robic bo moja skora jest CAŁA w krostkach;/ a moze to tylko po anginie wyskoczylo i zniknie po jakims okresie?;p czekam na oczekuje licznych odpowiedzi. z gory dzieki;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 6:07 pm   

Kncone a te liczne odpowiedzi, których się tu spodziewasz, to one czego mają tyczyć? elocomu, krost, czy tego... czy zniknie? Pogubiłam się... wybacz i witaj :smile:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 10:28 pm   

witaj niestety przy pani ł nie ma prostych odpowiedzi - czytaj i probuj ;)

kncone 
Mateusz K

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 3:38 pm   

tzn mam pytanie czy po anginie jak mnie calego wysypalo czy to zejdzie po jakims czasie tak poprostu czy bede caly plamiasty do lata?;p

kncone 
Mateusz K

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 3:39 pm   

bo najgorsze jest to ze caaaly jestem w kropkach a najbardziej na dloniach po obu stronach;/ a nawet na twarzy. i moze ktos mial taki przypadek po anginie czy cos...

szater 

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 3:46 pm   

...zawsze łuszczyca silniej wyrzuca po stanach zapalnuch...po anginie to już standard....Elocom to też nie był trafiony sposób leczenia...podejrzewam ze masz krostkowa łuszczyce..poszukaj na forum....kąpiele napewno ci pomoga,dziegcie...lepsze to niż steryd który stosowałes i....chole....wie czy to aby nie wysyp posterydowy tzw.odbicie :hmm:

kncone 
Mateusz K

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 4:15 pm   

dzieki za info ale jeszcze gdybym wiedzial jedna rzecz to bym byl happy.. a mianowicie czy mi to znikni po tygodniu czy dwoch od momentu wyzdrowienia z anginy jak to powiedzialy pielegniarki z dermatologi i wlasnie nie wiem czy dlatego ze to prawda czy dlatego by mnie pocieszyc;/

lori35 
lori35

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 6:28 pm   

Do Szater.uwielbiam czytac Twoje posty,odpowiedzi i porady wyczerpujace potrafisz zagiac niejednego doktorka.Szaaacun wielki :brawo:

szater 

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 7:31 pm   

...Mateusz jakbys był u tych pielęgniarek to zapytaj też o ....mój wysyp...jak one takie jasnowidzace :brawo:

Przy łuszczycy jak jest wysyp to nalezy go wyleczyc bo samo to nie zniknie nie ma opcjii ....chyba że ktos ma czarodziejską moc....na przykład takie pielegniarki..... :>

Miłe słowa ...podłechtały...dzieki bardzo...ważne ze Wam pomagają moje słowa....nawet w rozmowach z lekarzami :banan:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 8:35 pm   

Kncone, tak sobie właśnie przypomniałam... podobne doświadczenia miała tu nasza Mimi, może z nią pogadaj na gadzie czy na PW. Myślę, że chętnie coś Ci podpowie.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Sty 31, 2011 9:46 am   

szater u mnie znikalo... fakt ze po trzech czterech miesiacach ;)

szater 

Wysłany: Pon Sty 31, 2011 10:13 am   

....no to jest blizsze prawdy :mrgreen: ale kocie czy tak aby napewno bez leczenia? :hmm:

Odpowiedz do tematu