Odnośnie Cocoisu to cieszę się, że pomaga Generalnie nie jest szkodliwy, jak stosuje go już ponad rok - z każdym miesiącem na coraz mniejsze partie ciała. Teraz to od czasu do czasu sobie coś wysmaruje jeśli mi wyskoczy. Jednak Cocois zawiera także kwas salicylowy i on stosowany długotrwale na duże obszary ciała może mieć negatywny wpływ na nerki. Duże obszary mam tu na myśli kilkadziesiąt % powierzchni ciała - to tak raczej do informacji, bo podejrzewam, że nie masz wysypane większość ciała (chyba, że się mylę ).
Dziegcie generalnie nie są szkodliwe. Przykładowo u koni się je też stosuje chyba do zachowania zdrowych kopyt. Dziegcie mogą być pochodzenia naturalnego z węgla drzewnego (np. dziegieć brzozowy) lub też przetworzone z węgla mineralnego - tak ogólnie mówię, bo szczegółów tych procesów nie znam. Jednym z działań ubocznych (który jednak można wykorzystać czasami) jest to, że uwrażliwiają one na promienie UV - w praktyce oznacza to, że miejsca gdzie smarujesz się maścią dziegciową bardziej wchłaniają te promienie (czyli można się łatwiej popalić od słońca przykładowo no i te złe promienie są też w większej ilości wchłaniane, dlatego nie trzeba uważać stosując dziegcie i jakiekolwiek terapie z UV). Ja ten fakt przykładowo wykorzystuję i jak się smaruję to chodzę też na solarium - skóra naokoło zmian jest znacznie ciemniejsza wtedy (czyt. opalona).
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 4:38 pm
Po to powstały fora dla ludzi chorych na łuszczyce aby wzajemnie sobie pomagac,wspierac sie i....udzielac rzetelnych informacji.Jezeli cokolwiek jest szkodliwe(wymień mi co nie jest szkodliwe w dzisiejszych czasach )staramy sie o tym mówic i przed stosowaniem przestrzegac.Podajemy i proponujemy tutaj metody jak najbardziej skuteczne ale i bezpieczne ,smiało.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum