Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 8:17 am
Przykro mi Yamillo ,pytanie zostało zadane ,prosba została spełniona.Nie moge wiedzac o niebezpieczenstwie...zataic takich info.
Skoro sam producent wycofał serie leku....to..
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Hehe..No cóż, od czegoś trzebabedzie umrzeć,jak to mawiają;>
a tak serio-to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem;)
a wszystkie informacje,i te złe i dobre, sa cenne
Pytanie,czy i kiedy Sorel pojawi się znów na rynku..
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 8:28 pm
sa tacy co twierdza ze jest nadal dostepny....ale w/g moich wioesci ...niestety nie...ale mysle ze nalezy szukac...a nuz sie uda ...a jak tylko cos nowego sie dowiem to natychmiast dam znac....bez wzgledu czy info bedzie dobre czy to z mniej dobrych
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 8:30 am
Wszelkie nowinki dotyczace leczenia łuszczycy,nowe leki,wycofania leków i ich powroty do aptek sledze na bieżaco.Jezeli gdziekolwiek otrzymam informacje -potwierdzona oficjalnym pismem z MInisterstwa Zdrowia o przywróceniu Sorel Plus do aptek ....natychmiast powiadomie.
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 10:16 pm
kidys pisalam o tym, ze sorel to tanszy odpowiednik Daivonex-u (Calcipotriolum), zasadnicza roznica, dlaczego nawet tanii, ze w sorelu jest syntetyczna witamina D, a w Daivonex-ie naturalna
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 9:05 am
A widzisz Lenka podczas tamteh dyskusji usiłowałam wytłumaczyc ze cosik inaczej jest z tym Sorelem Plus a Daivonexem...okazuje sie ze oprócz tego ze nie wolno go stosowac po salicylanach to jeszcze głowny składnik....techniczny na chemi sie nie znam ale objawy na swoim ciele potrafie odróznic...inaczej działał mi Sorel a inaczej Daivonex-w tym sensie własnie twierdziłam ze mam watpliwosci co do zasadnosci nazywania Sorel Plus zamiennikiem Daivonexu zgadzam sie ze to lek o podobnym działaniu
PS
Dosc duzo wszelakich niezgodnosci wyszło w trakcie kontroli wycofano jedna partie leków ale producent postanowił wycofac cały transport Sorel Plus z aptek.Procedury przywracania sa długie i od momentu usuniecia usterek i zgłoszenia do ponownej rejestracji moze upłynac nawet rok...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum