Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 8:21 am
dobre posuniecie
z prawda jak z koniem nie ma sie co kopac
Dzielmy sie swoim doswiadczeniem ale nie straszmy,bo własnie dlatego wiekszosc "czytaczy" nie loguje sie na forach,boja sie ataku i dyskredytacji ich sposobów leczenia.Miłego dnia wszystkim
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
ja czasami mam wrażenie, że moje wypowiedzi traktujecie jak namawianie kogoś do samobójstwa.
proszę nie zrozumcie mnie źle, ale sam choruje i się leczę, wiem jak to jest. staram się dużo czasu spędzać nad czytaniem wielu podręczników i publikacji na temat łuszczycy i jej leczenia, z resztą wiąże się to poniekąd z moimi studiami i zawodem.
nikt nigdy nie wprowadziłby do lecznictwa sterydoterapii gdyby korzyści nie górowały nad skutkami ubocznymi. Zdarzają się ludzie, którzy reagują bardzo niekorzystnie ale zaufajcie mi jest to mniejszość. Do leków sterydowych trzeba jak najbardziej podchodzić z głową, nie nadużywać bo mozna sobie zrobić krzywdę, ale nikt tu nie nawołuję do takiego nadużycia.
Wybaczcie dziewczyny, ale mym skromnym zdaniem prowadząc tak silną nagonkę na pewne metody leczenia, odbieracie ludziom możliwość do sprawnego powrotu do zdrowia.
w takim razie pragnę jedynie dodać, iż betametazon w xamiolu jest w niskim stężeniu 0,05%, dodatkowo postać leku jaką jest emulsa nie zapewnia bardzo silnego wchłaniania sterydu do skóry w związku z czym należałoby go traktowac tutaj jako substancję wspomagającą. Bedicort G w maści który zapewne dobrze znacie zawiera 0,15%, czyli dawkę trzykrotnie wyższą.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 1:55 pm
zgadzam sie w 100% z twoją wypowiedzią postawa bardzo zblizona do mojej...niestety ale nie miesci sie ona w ramach JEDYNEJ SŁUSZNEJ PRAWDY
Jestem swiezutko po spotkaniu wielu młodych ludzi i ich postawa jest jak dla mnie zadawalajaca...stosuja sterydy wtedy kiedy jest taka potrzeba,zlecone przez lekarza,w dawkach pomagajacych w leczeniu a nie powodujacych dramatyczne skutki uboczne....ludzie potrafia myslec i oddzielic fanatyzm od przyjacielskiej porady
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum