Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ważne pytanie><
Autor Wiadomość
ewa49 

Wysłany: Sro Lut 18, 2009 10:29 pm   o migdalkach

Jesli chodzi o migdaly to ja je mialam usuwane dawno temu i szczesliwie nie choruje na ropną angine. Czyli nie mam stanu zapalnego. Nie choruje rowniez jak to niektorzy mowią na zapalenie pluc i inne choroby ukladu oddechowego. Luszczyca tez mi nie dokucza. Moj syn mial usuwaby tzw.trzeci migdal i tez nie choruje czesciej niz inni . Na luszczyce narazie nie choruje wcale

ewa49 

Wysłany: Sro Lut 18, 2009 10:30 pm   o migdalkach

Jesli chodzi o migdaly to ja je mialam usuwane dawno temu i szczesliwie nie choruje na ropną angine. Czyli nie mam stanu zapalnego. Nie choruje rowniez jak to niektorzy mowią na zapalenie pluc i inne choroby ukladu oddechowego. Luszczyca tez mi nie dokucza. Moj syn mial usuwaby tzw.trzeci migdal i tez nie choruje czesciej niz inni . Na luszczyce narazie nie choruje wcale

ewa49 

Wysłany: Sro Lut 18, 2009 10:31 pm   o migd.

Sory kliknelo mi sie dwa razy

Ataeb 

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 12:15 pm   

Dzięki za informację, ale od prawie dwóch lat mam nieustanny wysyp" kropek" i lekarz stwierdził, że migdaly to przyczyna podstawowa " inwazji".jeśli macie jakieś doświadczenia to z góry dzięki:)

ewa49 

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 12:56 pm   migdalki

Wlasnie o tym pisalam. Chore migdaly to ciagla angina czyli zapalenie gardla,czyli ciagle stan zapalny w organizmie. Jesli je usuniesz to jeden czynnik sprzyjajacy luszczycy odpadnie.

EWaa

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 7:29 pm   

Najlepiej nie dopuszczać do przeziebień, jednak migdały w pewien sposób zatrzymują bakterie , a tak to wszystko zatrzyma sie dopiero w płucach.

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Wto Mar 24, 2009 11:44 pm   

Same migdały na pewno nie są przyczyną łuszczycy natomiast każdy stan zapalny organizmu taki jak ropne migdały, chore zęby, przeziębienia itd itd negatywnie wpływają na łuszczycę dlatego powinny być szybko usuwane. Dawniej gdy człowiek trafiał do kliniki to najpierw odwiedzał lekarzy wszystkich specjalności i w pierwszej kolejności usuwane były wszystkie stany zapalne a dopiero później brali się za właściwe leczenie.

TeenAngel 
nowicjuszka

Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 4:26 pm   

Witajcie. Dawno nie pisałam, ale mam dość ważny problem i potrzebuję porady. Zwracam się głównie do osób chorych na łzs, bo pewnie wiedzą trochę więcej w tej kwestii. Biorę sulfalazynę i jest to lek, który powoduje spadek morfologii krwi. Czy w związku z tym branie tabletek antykoncepcyjnych może mi zaszkodzić? Bardzo proszę o szybką odpowiedź :) z góry dziękuję :)

Odpowiedz do tematu