Jesli chodzi o migdaly to ja je mialam usuwane dawno temu i szczesliwie nie choruje na ropną angine. Czyli nie mam stanu zapalnego. Nie choruje rowniez jak to niektorzy mowią na zapalenie pluc i inne choroby ukladu oddechowego. Luszczyca tez mi nie dokucza. Moj syn mial usuwaby tzw.trzeci migdal i tez nie choruje czesciej niz inni . Na luszczyce narazie nie choruje wcale
Jesli chodzi o migdaly to ja je mialam usuwane dawno temu i szczesliwie nie choruje na ropną angine. Czyli nie mam stanu zapalnego. Nie choruje rowniez jak to niektorzy mowią na zapalenie pluc i inne choroby ukladu oddechowego. Luszczyca tez mi nie dokucza. Moj syn mial usuwaby tzw.trzeci migdal i tez nie choruje czesciej niz inni . Na luszczyce narazie nie choruje wcale
Dzięki za informację, ale od prawie dwóch lat mam nieustanny wysyp" kropek" i lekarz stwierdził, że migdaly to przyczyna podstawowa " inwazji".jeśli macie jakieś doświadczenia to z góry dzięki:)
Wlasnie o tym pisalam. Chore migdaly to ciagla angina czyli zapalenie gardla,czyli ciagle stan zapalny w organizmie. Jesli je usuniesz to jeden czynnik sprzyjajacy luszczycy odpadnie.
Same migdały na pewno nie są przyczyną łuszczycy natomiast każdy stan zapalny organizmu taki jak ropne migdały, chore zęby, przeziębienia itd itd negatywnie wpływają na łuszczycę dlatego powinny być szybko usuwane. Dawniej gdy człowiek trafiał do kliniki to najpierw odwiedzał lekarzy wszystkich specjalności i w pierwszej kolejności usuwane były wszystkie stany zapalne a dopiero później brali się za właściwe leczenie.
Witajcie. Dawno nie pisałam, ale mam dość ważny problem i potrzebuję porady. Zwracam się głównie do osób chorych na łzs, bo pewnie wiedzą trochę więcej w tej kwestii. Biorę sulfalazynę i jest to lek, który powoduje spadek morfologii krwi. Czy w związku z tym branie tabletek antykoncepcyjnych może mi zaszkodzić? Bardzo proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuję
_________________ "Nigdy nie pozwól, aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum