Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana kremu
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Sob Mar 16, 2013 12:59 pm   

kaska napisał/a:
basia44 napisał/a:
a poprawę wyglądu skóry można osiągnąć kąpielami w soli i oleju
jest oczyszczona i świetnie nawilżona za 15 zł :smile:

Może i u kogoś efekty były by podobne jak po maści, ale ja swego czasu kupowałam nawet specjalną sól z morza martwego i jakoś nie specjalnie mi to pomogło. Po tych maściach też oczywiście jakiegoś szału nie ma ale wyraźną poprawę widzę. Zresztą sama zobacz:
Obrazek to jest foto sprzed pół roku prawy łokieć.
Obrazek a to zdjęcie zrobione wczoraj.
Oczywiście poprawa nie jest rezultatem stosowania tylko i wyłącznie maści, bo do tego też chodzę na solarkę i łykam witaminki :) Tak więc jak same kąpiele z solą raczej by tak nie zadziałały.

jak bym dołączyła solarkę i witaminy to kto wie :grin: :grin:
a zdjęcia się nie otwierają u mnie
samymi kąpielami w soli i oleju pozbyłam się wysypu świeżego na plecach
więc jak bym witaminy dołączyła pewnie i dalej by poszło :grin:

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Sob Mar 16, 2013 9:56 pm   

u mnie też sienie otwierają, a z chęcią zobaczyłabym efekty:)

narazie analizuję skład tej maści co tam wymyślili że pomaga jest tak droga

basia44 

Wysłany: Sob Mar 16, 2013 10:20 pm   

Tu masz wpis z innego forum
Cytat:
Revitol Dermasis
Wysłane przez: wojtek (195.117.224.---)
Data: 12 maj 2010 - 16:30:19

Wlasnie zakupilem ten krem... stosuje go dopiero drugi dzien, wiec nie wiem czy moja ocena bedzie miarodajna, ale chyba jednak nie oceniam go jako cudownego srodka ujarzmiającego luszczyce. Aktywnym skladnikiem tego kremu jest znany nam wszystkim kwas salicylowy... nie widze jakis symptomów poprawy, a wiecie jak to jest, jak jest dobry lek to sie od razu czuje... jest drogi, bo sprowadzany ze Stanow. Pod rozwage. Nie namawiam i nie zniechecam, bo jak wiecie z łuszczycą jest tak, ze cos dziala na jednego, a na drugiego juz niekoniecznie...

http://www.luszczyca.pl/r...5,81502,quote=1

kaska 

Wysłany: Pon Mar 18, 2013 1:11 pm   

basia44 napisał/a:

jak bym dołączyła solarkę i witaminy to kto wie :grin: :grin:
a zdjęcia się nie otwierają u mnie
samymi kąpielami w soli i oleju pozbyłam się wysypu świeżego na plecach
więc jak bym witaminy dołączyła pewnie i dalej by poszło :grin:

Być może jestem odosobnionym przypadkiem, ale mi takie kąpiele itd. niezbyt pomagały a maść drm pomogła :)

Zdjęcia w wolnej chwili wstawię na inny serwer bo usunęli albo coś :neutral:

kaska 

Wysłany: Pon Mar 18, 2013 1:15 pm   

basia44 napisał/a:
Tu masz wpis z innego forum
Cytat:
Revitol Dermasis
Wysłane przez: wojtek (195.117.224.---)
Data: 12 maj 2010 - 16:30:19

Wlasnie zakupilem ten krem... stosuje go dopiero drugi dzien, wiec nie wiem czy moja ocena bedzie miarodajna, ale chyba jednak nie oceniam go jako cudownego srodka ujarzmiającego luszczyce. Aktywnym skladnikiem tego kremu jest znany nam wszystkim kwas salicylowy... nie widze jakis symptomów poprawy, a wiecie jak to jest, jak jest dobry lek to sie od razu czuje... jest drogi, bo sprowadzany ze Stanow. Pod rozwage. Nie namawiam i nie zniechecam, bo jak wiecie z łuszczycą jest tak, ze cos dziala na jednego, a na drugiego juz niekoniecznie...

http://www.luszczyca.pl/r...5,81502,quote=1

Przecież ten opis dotyczy kremu revitol dermasis a my tu od dłuższego czasu piszemy już przecież o maści dr michaels http://drmichaels.com.pl/ :roll: jaki tu widzisz związek??? :hmm:

basia44 

Wysłany: Pon Mar 18, 2013 1:39 pm   

Wzięłam z pierwszego postu niezwróciłam uwagi :razz:

mandragora 

Wysłany: Wto Mar 19, 2013 12:36 pm   

kaska napisał/a:
my tu od dłuższego czasu piszemy już przecież o maści dr michaels http://drmichaels.com.pl/ :roll: jaki tu widzisz związek??? :hmm:

Całkiem dobra ta maść ale trzeba się wykosztować na kurację, ogólnie jednak oceniam że warto było, przy konsekwentnym stosowaniu można niemal całkowicie objawy zaleczyć.

Dori's307 
Dori's307

Wysłany: Czw Mar 21, 2013 11:37 pm   

Witam serdecznie !! Chciała bym podzielic sie z wami dobra nowiną !! Jak wcześniej opisywałam ze po 4-letnim braniu tabletek >> Methotrexate<<(nie zdały egzaminu) i stosowaniu maści > Dovobet,Elocon-cream,Dovonex-cream- w połowie lutego zostały mi zmienione tabletki na > NEORAL< i jest to chyba strzał w 10 ,gdyż moja koleżanka Ł.tak jakby wycofała sie ..Tabletki biore 2x dziennie ,co 2 tygodnie mam badanie krwi ,no i oczywiscie jeszcze wygładzam pozostałosci z rąk i stóp cremem Dovonex.. :smile: jak na razie nie odczuwam jakiś skutków ubocznych po tych tabletkach :wink: jak będzie dalej zobacze ,nie wiem na jak długo mnie opóściła , na razie jest cool.. Dzieki i Pozdrawiam i zycze Dobrej nocki :-) :smile:

szater 

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 9:35 am   

ciesze sie bardzo ze tak ładnie "idziesz" na Neoral...super ze nie dokucza ci żołądek czy insze trzewia,powodzenia,zycze remisji i....pieknego lata bez plamek :*

Larry'a 
Larry'a

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 7:22 pm   

Witajcie!
Mam do Was pytanko. Szukam masci, która nie zawiera sterydów i mozna ja stosowac na twarz. Czytalam kiedys o takiej masci, tylko zapomnialam nazwe :oops: . Ponoc sprzedawana jest na recepte. Tyle pamietam. Bede wdzieczna za wszystkie inne tego typu tez.
Pozdrawiam cieplutko!!!

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 7:57 pm   

witaj :D pewnie myslisz o protopicu ;)

szater 

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 8:24 pm   

mozna tez Elidel lub analog wit.D3-Daivonex

tu o Elidelu:

http://luszczyce.pl/leki-zewnetrzne/elidel/

tu o Protopicu:

http://luszczyce.pl/leki-zewnetrzne/protopic/

tu o Daivonexe :

http://luszczyce.pl/leki-...ny-d3/daivonex/

Larry'a 
Larry'a

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 10:00 pm   

Dziekuje Wam bardzo! Za 2 tyg. bede w Polsce i mam nadzieje, ze uda mi sie kupic jedna z tych masci. Moja luszczyca zadko sie ze mna rozstaje. Lekarz w 90% przepisuje masci sterydowe. Po kilkunastu latach stosowania ich czlowiek szuka czegos innego. To forum to SWIETNA sprawa, tylko jak dla mnie na poczatek za duzo informacji dlatego prosilam o pomoc w konkretnej sprawie. Bede czesto tu zagladac :grin:
Jeszcze raz dziekuje!!!

szater 

Wysłany: Sob Mar 23, 2013 8:45 am   

witaj na forum :tuli:
wiadomosci tu dostatek...napewno znajdziesz cos dla siebie...w razie potrzeby ...pytaj,na raz tyle wiedzy trudno ogarnac...pamietaj nie ma głupich pytan są tylko głupie odpowiedzi :mrgreen:

Pnącze 

Wysłany: Czw Maj 09, 2013 5:32 pm   

Larry'a napisał/a:
Witajcie!
Mam do Was pytanko. Szukam masci, która nie zawiera sterydów i mozna ja stosowac na twarz. Czytalam kiedys o takiej masci, tylko zapomnialam nazwe :oops: . Ponoc sprzedawana jest na recepte. Tyle pamietam. Bede wdzieczna za wszystkie inne tego typu tez.
Pozdrawiam cieplutko!!!

Ja od siebie jeszcze dodam, że możesz też spróbować jakieś dermokosmetyki, chociażby wspomnianą tu maść dr miachaels. Nie wiem czy zaleca się jej stosowanie na twarz, ale mi
maść ta najbardziej sprawdziła się w miejscach, gdzie raczej nie powinno się jej stosować. Smarowałem nią m.in. zmiany na głowie a w ulotce jest napisane nawet żeby nie smarować zmian na głowie a praktycznie całkiem znikły, a nie wspomagałem leczenia niczym innym.

Odpowiedz do tematu