Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
pytanie na temat palenia papaierosow
Autor Wiadomość
FeelGood 

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 8:57 am   

Palenie przyspiesza starzenie sie skóry, a jak wiadomo w przypadku łuszczycy to jest problem. Dlatego niby związek jest, ale sam u siebie tez raczej nie zauważyłem zmian.

PaniKa 

Wysłany: Pią Cze 15, 2007 7:23 pm   ;)

no to ja chyba jestem najbardziej doswiadczona;)))) Palilam, potem nie palilam ( 10 lat),teraz palę......na rozne rzeczy to wplywa,ale akurat na ł nie....
Mysle,ze to jak i inne metody i paskudztwa jest sprawa indywidualna.

franc

Wysłany: Pon Lip 16, 2007 10:28 am   

Mi sie objawiła łuszczyca jak rzuciłem palenie. Byłem w szoku bo nagle coś takiego. Teraz znów pale i nie wiem czy to ma jakiś wpływ.

boronia-lidka 
ferntree

Wysłany: Sro Lip 18, 2007 2:20 am   Re: pytanie na temat palenia papaierosow

Palilam i mialam luszczyce nie palilam i mialam luszczyce.Wiem ze przy luszczycy jest bardzo niezdrowy nadmiar stresu. Mnie osobiscie najbardziej pomaga w walce z luszczyca odpowiednia dieta, promienie UV, australijskie slonce i olej emu... :grin:

Wysoki 

Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 3:22 am   

Witam Wszystkich Miło. Jetem tu po raz pierwszy z przyczyn wszystkim bywalcom tutejszego blogu wiadomo. Niestety tez dopadła mnie Ł...a , zastanawiam sie czy jednym z czynników jej pojawienia się nie był zażywany Lit z powodu depresji afektywnej dwubiegunowej . Zobaczymy jakie efekty będą po zamianie na inny lek. co do papierosów palę i to nie mało :cry: Pozdrawiam

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 7:58 pm   

łuszczyca po pierwsze jest chorobą genetyczną, mutacją powstającą w DNA komórek naszej skóry..... jasne że pewne inne czynniki mają wpływ na jej wysiew ale wszystkie razem wzięte naprawde nie mają aż takiego znaczenia żeby mogły ją wywołać... :roll:

szczerze Ci powiem że o działaniu litu na nią nie słyszałam :roll:

Wysoki 

Wysłany: Pon Paź 01, 2007 9:20 am   

Co do litu powiedziano mi że Ł....a nie lubi litu i może na wskutek tego się wybić, zobaczymy co będzie dalej mam już odstawiony i zamieniony na inny lek, czas pokaże .

Ewcia88 

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 1:42 pm   

Słyszałam że ł. jest powodem toksyn w organiźmie. A papierosy to toksyny nie jest to dobre dla skóry. Ale czy to prawda??? Niewiem..... Ja nie palę, ale za to pali mój chłopak i rodzice, ale żadnych zmian nie zauważyłam zwiazku z otaczającym mnie środowiskiem palaczy. Każdy z łuszczycą reaguje inaczej!!!

nutka 

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 2:07 pm   

Wysoki napisał/a:
Witam Wszystkich Miło. Jetem tu po raz pierwszy z przyczyn wszystkim bywalcom tutejszego blogu wiadomo. Niestety tez dopadła mnie Ł...a , zastanawiam sie czy jednym z czynników jej pojawienia się nie był zażywany Lit z powodu depresji afektywnej dwubiegunowej . Zobaczymy jakie efekty będą po zamianie na inny lek. co do papierosów palę i to nie mało :cry: Pozdrawiam

Raczej depresja może być powodem pojawienia się łuszczycy niż brany przez ciebie lek.

madi 

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 11:57 pm   

Niestety ja też palę i jakoś nijak sie to ma do mojej ł :)

wolf_shadow

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 4:22 pm   

Ja zachorowałam na łuszczycę właśnie wtedy, kiedy rzucałam palenie. Moja lekarka powiedziała mi, żebym poczekała z odwykiem, a jeśli już muszę, to nie na siłę, ale z preparatami zawierającymi nikotynę. Próby z nicorette dały efekt - nie było wysypu. Kiedy jednak próbuję nie palic kilka dni i i robię to bez "wspomagaczy" , skutkuje to zawsze nowymi zmianami.

Odpowiedz do tematu