Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
moje sposoby leczenia i efekty
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Pon Sty 28, 2013 3:02 pm   

wyglada na kropelkowatą,poczytaj jak sie ją leczy....bo troszeczke inaczej niż plackowatą....te ostatnią masz w głowie(na skórze głowy)

http://luszczyca.edu.pl/2...-kropelkowatej/

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Pon Sty 28, 2013 4:02 pm   

u mnie kropelek zadnych niet tylko kropki laczace sie w placki wieksze, suche, z delikatna luska

ale to najlepsze:
Cytat:
aby w życiu osoby zmagającej się z problemem łuszczycy kropelkowatej było jak najmniej stresu

nigdy nie wiem co z takimi poradami zrobic? zmienic zawod, kraj? najlepiej wygrac w totka

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Sty 28, 2013 5:17 pm   

wieczny napisał/a:
by w życiu osoby zmagającej się z problemem łuszczycy kropelkowatej było jak najmniej stresu

nigdy nie wiem co z takimi poradami zrobic? zmienic zawod, kraj? najlepiej wygrac w totka

usmiechnac sie :) jedyne co mozna zrobic ;)

szater 

Wysłany: Pon Sty 28, 2013 7:15 pm   

kropelkowata to nie kropelki ale wlasnie takie małe krostki łączace sie w większe wygladem przypominajace (i wielkoscia) krople wody stąd nazwa....to co pokazałes na zdjeciu to nie jest krostkowa ani plackowata a włąsnie kropelkowata :razz:

rawr 
żyj.

Wysłany: Pon Sty 28, 2013 7:17 pm   

@wieczny, ja też miałam kiedyś kiedyś... takie krostki jak Ty i lekarz stwierdził krostkową... tyle, że przez upór mojej Ł nie udało sie tych krostek zaleczyć i teraz to jest jedna wielka plama łącząca się w całość na plecach i brzuchu ;) Z tego co w necie wyczytałam, to z krostek wypływa po rozdrapaniu jakaś - jak to napisali - "jałowa treść ropna" no i faktycznie, tak jest.

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Pon Sty 28, 2013 11:15 pm   

hmm... jak sie podrapie, nawet mocno to nie chce leciec nic, chyba ze juz krew

bede u swojego dermatologa to sie zapytam dokladnie jaki typ u mnie rozpoznal i zalecza od 10 lat

rawr - u mnie cygnolina dziala bardzo szybko i skutecznie, zarowno na glowe jak i cialo, niestety efekt nie jest trwaly, utrzymuje sie przez jakis czas i nastepnie powoli zaczyna sie pojawiac coraz wiecej plamek - kropek, na ciele niespiesznie, ale systematycznie wiecej, na glowie znacznie szybciej, praktycznie zawsze cos mam, no chyba ze dzialam locoidem to wtedy nie widac plam tylko sie sypie - jak lupiez troszke

Przemekk

Wysłany: Pon Sty 28, 2013 11:23 pm   

Wieczny ja mam identyczną sytuacje jak Ty, na ciele drobne kropki, nawet na forum dawałem zdjęcie jak to wyglądało u mnie.
(znalazłem) http://jpghost.pl/Inne-IMG-0024_1311606368/
i tak pokryty byłem cały.
Cygnolina też mi szybko pomagała i na długo :D po ponad rok nie było problemu ze skórą na całym ciele a może do tego pomogło wycięcie migdałków? Nie wiem, ale jakieś dwa tygodnie temu, kilka kropek wyskoczyło i mi, więc chyba będę musiał użyć kuracji cygnoliną
Na głowie też mam placki i tam mało co mi pomaga, a wkurza niemiłosiernie.
Nie masz problemów z anginami, bóle gardła, inne stany zapalne?

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Wto Sty 29, 2013 8:21 am   

wlasnie ostatnio nawet nie choruje, staram sie pilnowac, w czapce chodze i w ogole, heh, dbam o zeby itp. mysle ze problem nasilily kolana, z wiekiem zmian jest coraz wiecej, ale to chyba efekt stresow, pracy, tutaj niewiele moge pomoc, niestety nerwowy jestem, szybko sie denerwuje, jestem w zyciu perfekcjonista i niekomenpetencja innych osob doprowadza mnie do szalu :evil: a ze pracuje z ludzmi no to sami rozumiecie

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Sty 29, 2013 8:43 am   

rozumiemy ze dla wlasnego dobra musisz zaczac uczyc sie relaksowac jakos ;) ogolnie ludzie sa jacy sa i nie ma sensu sie na nich denerwowac ;)

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Wto Sty 29, 2013 9:26 am   

moja mi tez zawsze to powtarza ale jakos nie przynosi skutku, moze jakas melisa na stale podawana w zabojczej dawce, bo zwykla herbatka nie dziala za bardzo

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 9:37 pm   

zeby nie mieszac w innych tematach, wizyta u lekarza bardzo owocna, przegadalismy godzine, wiec nie bylo tak zle jak musialem na koncu zaplacic, w koncu jak za godzine to w miare uczciwa stawka :razz:

leczenie glowy i ciala ustalilismy cygnoline, od razu do 0,5 i 0,25 zaczynamy, zreszta jak zwykle u mnie,

do natluszczania masc z mocznikiem, bede na przemian stosowal z rumiankowa

pachwiny itp. dostalem elidel, coz zabolalo w aptece, zwlaszcza po zakupach w tym miesiacu innych lakarstw itp.

coz moje kolana to wedlug niego niestety stawowka wszystkie objawy na to wskazuja

podjelismy kilka decyzji co do leczenia, naswietlania sobie odpuszczam calkowicie ze wzgledu na efekt, ktory sie nie utrzymuje za dlugo. Jutro badania krwi pod jakims tam katem musze zrobic, wyciagnac swoje badania serca i dowiedziec sie co za specyfik mialem na kolano zapisany latem. W srode wizyta w prztszpitalnej przychodni, dostane na 4 miesiace doustny preparat. Ma znacznie pomoc, potem przerwa i kolejny inny na 4 miesiace. Jakie niestety za dlugo gadalismy i nie zapamietalem, napisze jak dostane recepte. Cale to doustne leczenie ma mnie przygotowac do komisji kwalifikujacej na leczenie biologiczne, poniewaz trzeba najpierw wyczerpac wszystkie inne metody. Lekarz nie kazal sie spodziewac trwalej poprawy po tych 2 srodkach, raczej doraznej.

Mam tylko nadzieje ze kolana mi sie nie posypia calkiem i nie wyladuje na wozku, jak mu powiedzialem o tych kolanach to juz nie byl taki wesoly niestety :hmm:

rozmawialem z nim tez o roznych srodkach dodatkowych typu kapiele w soli, oliwki i maski siarczkowe, powiedzial ze oczywiscie powinienem jak najbardziej stsosowac jako uzupelnienie leczenia

coz zobaczymy co to bedzie dalej

aha kazal kontrolowac serce caly czas, bo Ł ma duży wpływ na nie rowniez, dobrze ze zrobilem wszystkie badania latem i bylo OK

powiem wam ze zupelnie inna rozmowa teraz jak troche liznalem tematu niz kiedys

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 10:58 pm   

jak sie trafi na sensownego lekarza to latwiej z nim pogadac jak sie czlowiek orientuje co to za bestia ta luszczyca
a luszczycowe zapalenie stawow... moze to jednak nie to a jesli nawet to wczesnie rozpoznane jest u ciebie wiec nie jest zle

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 9:03 am   

bdania robilem jednak rok temu, jak ten czas szybko leci :shock: , dzisiaj wiec powtorka

szater poradz prosze jak polaczyc cygnoline z maska siarczkowa?

szater 

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 10:19 am   

w zaleznosci jak stosujesz cygnoline....1x dziennie czy 2xdziennie na 2h.....siarczkowa nawilza i uelastycznia,zmiejsza też plamy po leczeniu.Po smarowaniu cygnoliną po zmyciu i wysuszeniu nakładaj i wsmaruj dokładnie buska maske siarczkowa,ona pieknie sie wchłonie,mozesz ubrac ciuszki,nie pobrudzi i pochodz tak z 30min,nawet dłuzej i potem wieczorny prysznic....ja smarowałąm sie nawet jak szłam do pracy....ładnie pachnie,nie brudzi a dział rewelacyjnie....

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 10:48 am   

ok, sproboje w taki sposob, dziekuje

Odpowiedz do tematu