Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Początek - nieznany .
Autor Wiadomość
tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Lut 21, 2013 1:20 pm   

tak w ogole to mam wrazenie ze w tych kapielach wlasnie tez plusem jest to, ze mozna sie troche wyciszyc, odprezyc i nasz uklad nerwowy dochodzi jakos do siebie ;)

michar 

Wysłany: Czw Lut 21, 2013 7:33 pm   

dzięki za odpowiedz :) a tak na marginesie to chyba jestem wyjątkiem bo ja za bardzo nie lubię leżeć w wannie :neutral: jakoś szybko się nudzę i jest mi nie wygodnie :lol: ale chyba jakoś wytrzymam tą katorgę :>

Tofik 

Wysłany: Czw Lut 21, 2013 8:06 pm   

basia44 napisał/a:

ile ty tego oleju lejesz i jaki że to tłuste jest :lol: :lol:

Aaaa... tak na oko, no... z gwinta butelki :mrgreen:
Oczywiście nie z garażu tylko z kuchni.
Oczka sobie pływają a ja się w nich paplam :mrgreen:

michar napisał/a:
Zastanawia mnie jeszcze taki fakt czy po takiej kąpieli zmywacie się choćby czystą wodą

E tam, to profanacja dobrego samopoczucia :razz:
Ostatnio zmieniony przez Tofik Czw Lut 21, 2013 8:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

szater 

Wysłany: Czw Lut 21, 2013 8:07 pm   

moze film sobie pusc z laptopa? :brawo: albo panienke jakas zaadoptuj na te kapiel :banan:
Wiecie ja jeszcze podpowiem ze czasem na basenach( u nas akurat tak) w jacuzzi jest solanka....wiec dodatkowo sobie jeszcze na baseniku siedze w solance :razz:

Tofik 

Wysłany: Czw Lut 21, 2013 8:13 pm   

szater napisał/a:
na basenach( u nas akurat tak) w jacuzzi jest solanka....

Na Sulechowskiej czy w "Dana" ?

szater 

Wysłany: Czw Lut 21, 2013 8:28 pm   

Na sulechowskiej...te dwa ostatnie...patrząc od wejscia.Ja najbardziej lubie ten przedostatni bo bąbelkuje lepiej.... :brawo:

Acha sprawdziłam i NIE MA ZADNEGO ROZPORZĄDZENIA SANEPIDU ZABRANIAJACEGO CHORYM NA ŁUSZCZYCE KAPIELI!

Są jakies wewnętrzne regulaminy ale one i tak nie dotyczą łuszczyków ,gdyż łuszczyca nie jest chorobą zakazna....

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Lut 21, 2013 8:51 pm   

A jest coś w tych regulaminach, że z plamami widocznymi jakiejś choroby skóry wchodzić nie można? Albo trzeba zgłaszać ratownikom? Bo ta pani stwierdziła, że trzeba zgłaszać jak się "coś ma"... :/

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Pią Lut 22, 2013 10:47 am   

jest takie stwierdzenie ze z widocznymi i dosc rozległymi zmianami skórnymi,nie powinno sie wchodzic do basenu ale chodzi tu w zasadzi o inne schorzenia....zakazne,mozna zgłosic u szefostwa i wymóc jakis papierek ze masz wolny wstep...nie wyobrazam sobie abym miała sie tłumaczyc po iles tam razy ze to łuszczyca i nie zarazliwe....grzybicy nie widac a zarazliwa jest...... :zly:

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pią Lut 22, 2013 11:21 am   

A no właśnie. W zasadzie. To ja już w końcu nie wiem, czy ta pani miała rację czy nie miała. Z jednej miała a z drugiej nie. To samo jej argumentowałam, że grzybicy nie widać. Ona dalej swoje. Trudno, więcej na tamten basen nie pójdę i tyle.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Sob Lut 23, 2013 10:45 am   

Nie ma zadnego rozporzadzenia sanepidu w tej konkretnej sprawie,moze byc tylko jakis ich regulamin wewnętrzny...pozwalający na stosowanie tego typu praktyk ale zawsze sprawe nalezy wyjasnic bo nie mają podstaw zabraniania nam korzystania z basenu.Łuszczyca jest niezakazna ale ją widac,grzybica zakazna ale z nią można swobodnie wejsc??? :zly:

Uciekanie nie jest najlepszym wyjsciem,uwazam ze nalezałoby sprawe wyjasnic i pani nosa utrzec!Sama napisałabym pismo albo pofatygowała sie do Sanepidu aby zgłosic zaistniała sytuacje i oskarzyc basen o dysktyminacje....zrobisz to nie tylko dla siebie ale dla innych....a jest nas wielu i jak sami nic nie bedziemy z tym zachowaniem i ciemnotą,niedoiformowaniem robic to nikt nam nie pomoże....ja własnie tak robie,od drobnych spraw do naprawde ważnych...moze dlatego na terenie mojego miasta i tam gdzie dotarłam w wojewdztwie salony kosmetyczne i fryzjerskie....nie robia problemów łuszczykom a ludzie są przyjmowani w sposób grzeczny i....profesjonalny.... :grin:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Lut 23, 2013 11:02 am   

Zdecydowanie popieram,jesli ty odpuscisz,to tak samo zostana potraktowani inni,nie tylko z luszczyca ale z jakimikolwiek zmianami.Nie odpuszczaj. Na ten basen nie musisz chodzic,ale udowodnij,ze ta pani jest laikiem i nie ma prawa ze swej niewiedzy robic broni przeciw innym.

Tofik 

Wysłany: Pon Mar 11, 2013 9:08 pm   

Witajcie ponownie.
Tak jak wspomniałem zakładając ten temat , dziś nadszedł dzień spotkanie z panią dermatolog.
Międzyczasie objawy o których pisałem... niemal całkowicie zniknęły, nie miałem co Jej pokazać.
Omówiliśmy zatem to co widać obecnie, a są to podejrzewane przeze mnie efekty bielactwa.
Podejrzewałem też Łupież Pstry.
No cóż , i tu nie trafiłem.
Jest to grzybica. Zadała kilka pytań, potwierdziłem że bywam w saunach, na basenach...
Przypisała Versic emulsja do stosowania w/g ulotki.
.
Nie wypadało mi tak zniknąć bez słowa z forum, gdzie na dzień dobry spotkałem się z życzliwością i dobrą radą .
Dziękuję i życzę Wam... "Heureki" w walce :wow:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Mar 11, 2013 9:56 pm   

tofik ciesze sie ze to nie luszczyca :D :*
ale kapiele nadal mozesz sobie stosowac ;) na pewno ci nie zaszkodzi a na pewno poprawi kondycje twojej skory

Odpowiedz do tematu