tak w ogole to mam wrazenie ze w tych kapielach wlasnie tez plusem jest to, ze mozna sie troche wyciszyc, odprezyc i nasz uklad nerwowy dochodzi jakos do siebie
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
dzięki za odpowiedz a tak na marginesie to chyba jestem wyjątkiem bo ja za bardzo nie lubię leżeć w wannie jakoś szybko się nudzę i jest mi nie wygodnie ale chyba jakoś wytrzymam tą katorgę
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 8:07 pm
moze film sobie pusc z laptopa? albo panienke jakas zaadoptuj na te kapiel
Wiecie ja jeszcze podpowiem ze czasem na basenach( u nas akurat tak) w jacuzzi jest solanka....wiec dodatkowo sobie jeszcze na baseniku siedze w solance
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
A jest coś w tych regulaminach, że z plamami widocznymi jakiejś choroby skóry wchodzić nie można? Albo trzeba zgłaszać ratownikom? Bo ta pani stwierdziła, że trzeba zgłaszać jak się "coś ma"... :/
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 10:47 am
jest takie stwierdzenie ze z widocznymi i dosc rozległymi zmianami skórnymi,nie powinno sie wchodzic do basenu ale chodzi tu w zasadzi o inne schorzenia....zakazne,mozna zgłosic u szefostwa i wymóc jakis papierek ze masz wolny wstep...nie wyobrazam sobie abym miała sie tłumaczyc po iles tam razy ze to łuszczyca i nie zarazliwe....grzybicy nie widac a zarazliwa jest......
A no właśnie. W zasadzie. To ja już w końcu nie wiem, czy ta pani miała rację czy nie miała. Z jednej miała a z drugiej nie. To samo jej argumentowałam, że grzybicy nie widać. Ona dalej swoje. Trudno, więcej na tamten basen nie pójdę i tyle.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 10:45 am
Nie ma zadnego rozporzadzenia sanepidu w tej konkretnej sprawie,moze byc tylko jakis ich regulamin wewnętrzny...pozwalający na stosowanie tego typu praktyk ale zawsze sprawe nalezy wyjasnic bo nie mają podstaw zabraniania nam korzystania z basenu.Łuszczyca jest niezakazna ale ją widac,grzybica zakazna ale z nią można swobodnie wejsc???
Uciekanie nie jest najlepszym wyjsciem,uwazam ze nalezałoby sprawe wyjasnic i pani nosa utrzec!Sama napisałabym pismo albo pofatygowała sie do Sanepidu aby zgłosic zaistniała sytuacje i oskarzyc basen o dysktyminacje....zrobisz to nie tylko dla siebie ale dla innych....a jest nas wielu i jak sami nic nie bedziemy z tym zachowaniem i ciemnotą,niedoiformowaniem robic to nikt nam nie pomoże....ja własnie tak robie,od drobnych spraw do naprawde ważnych...moze dlatego na terenie mojego miasta i tam gdzie dotarłam w wojewdztwie salony kosmetyczne i fryzjerskie....nie robia problemów łuszczykom a ludzie są przyjmowani w sposób grzeczny i....profesjonalny....
Zdecydowanie popieram,jesli ty odpuscisz,to tak samo zostana potraktowani inni,nie tylko z luszczyca ale z jakimikolwiek zmianami.Nie odpuszczaj. Na ten basen nie musisz chodzic,ale udowodnij,ze ta pani jest laikiem i nie ma prawa ze swej niewiedzy robic broni przeciw innym.
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Witajcie ponownie.
Tak jak wspomniałem zakładając ten temat , dziś nadszedł dzień spotkanie z panią dermatolog.
Międzyczasie objawy o których pisałem... niemal całkowicie zniknęły, nie miałem co Jej pokazać.
Omówiliśmy zatem to co widać obecnie, a są to podejrzewane przeze mnie efekty bielactwa.
Podejrzewałem też Łupież Pstry.
No cóż , i tu nie trafiłem.
Jest to grzybica. Zadała kilka pytań, potwierdziłem że bywam w saunach, na basenach...
Przypisała Versic emulsja do stosowania w/g ulotki.
.
Nie wypadało mi tak zniknąć bez słowa z forum, gdzie na dzień dobry spotkałem się z życzliwością i dobrą radą .
Dziękuję i życzę Wam... "Heureki" w walce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum