Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 7:43 am
Kochana stosuje w tej chwili Exsoreks i to w dwóch formach płynnej(emulsji) i w kremie...nie ma opcji aby starczyło na całą kuracje.Po Delatarze nie trzeba było (po okresie 1 do 1,5 h) natłuszczac przy Exsorexsie trzeba.
Musisz podejsc do problemu bardziej optymistycznie ...jest nas tu wielu którym nigdy nie odpuszcza,wysypy sa duze i zajmuja dużo powierzchnie ciała...ty masz remisje
Pani dermatolog mówiła o stosowaniu masci sterydowych-skutki sa fatalne ....ale jak jest mus to mus....generalnie staramy sie zamieniac sterydy na cos lzejszego-poczytasz to zrozumiesz o czym mówie
Jestem zwolenniczka stosowania cygnoliny:PRAWIDŁOWY SPOSÓB -to podstawa
Ostatnio jestem zniechecona do walki,ale nawilzam skore balsamai i olejkiem bambino,.zreszta musze nawilzac bo bym sie zadrapala.ech zycie..a co sadzisz o opalaniu na solarium ?wprawdzie mi slonce pomaga i latem zmiany sa prawie niewidoczne ale czy to to samo.
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 12:36 pm
Generalnie uwazam że wszystko można co nie mozna tylko z wolna i z ostrozna
Zycie tak daje popalic ze nie powinnismy jeszcze sami sie katowac,jezeli w taki dzien jak dzis smutny i szary pójdziesz sobie do solarium ....to uwazam że tylko dla zdrowotnosci....byleby ci sie tam drzwi na amen nie zatrzasły ....bo nienaturalne frytki ...to żenada a i ze zdrowotnosia niewiele maja wspólnego.
Przyznam sie ze ja z koleji załapałam bakcyla na saune i basen.Mamy taka ziolowa...to tak troszke sobie w niej posiedze a...potem pływam,masuje sie i relaksuje w jakuzzi.
Kocham mojego Prezydenta Miasta Pana Kubickiego za wspaniały basen a własciwie za Centrum Rekraacji w Zielonej Górze gdzie tacy jak ja biedni rencisci i emeryci za 8zł moga 2h korzystac ze wszystkich dobrodziejstw na basenie
Exorex ma mniej dziegciu niż Delatar. Delatar ma 2% a Exorex 1%.
Jeśli chodzi o stosowanie maści w długim okresie to ja też jestem zdania, że nie należy stosować cały czas tego samego tylko różnorodne specyfiki, aby skóra się nie przyzwyczaiła.
Exorex ma mniej dziegciu niż Delatar. Delatar ma 2% a Exorex 1%.
Jeśli chodzi o stosowanie maści w długim okresie to ja też jestem zdania, że nie należy stosować cały czas tego samego tylko różnorodne specyfiki, aby skóra się nie przyzwyczaiła.
Ja osobiście też polecam EXOREX. Miałem problemy ze skórą głowy i po wielu latach właśnie dzięki temu lekowi udało mi sie ją wyleczyć. Jeszcze nie całkowicie, ale skóra przestała mi się prawie całkowicie łuszczyć. Poza tym zniknęły zaczerwienienia.
Stosuję szampon, po nim nakładam 1% Exorex Gel i na koniec Scalp Condiotioner. Sugerują 2-3 razy dziennie, ja robie tylko jeden raz wieczorem. Stosyję już ponad miesiąc i jestem super zadowolony.
Ja akurat zamawiałem w USA bo mam taką możliwość. Tam Exorex ma inne opakowanie (biało-niebieskie) niż europejskie (biało-zielone). Podejrzewam, że i skład się może różnić, ale nie wiem na pewno bo nie porównywałem. W każdym razie na mnie zadziałał rewelacyjnie. Link do dystrybutora gdzie kupowałem:
Używałem też tego co na głowę w kilku miejscach na ciele i została mi jeszcze tylko jedna mała plamka
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 5:45 pm
Exorex lotion znam i przećwiczyłam na własnej skórce. Zadziałał pięknie. Exorex o konsystencji żelu, jest mi nieznany. Ja smarowałam się tym biało-zielonym
A ja znowu biało-zielonego nie znam Po części dlatego zdecydowałem się na wersję amerykańską, że jest dwustopniowa. W moim przypadku gdy używam jeszcze szamponu to w zasadzie trzystopniowa
Ten Exorex Gel z zawartością 1% lub 2% smoły węglowej stosuje się jako emulsję penetrującą kolejne warstwy skóry. Można go nakładać zarówno na głowę jak i inne części ciała. I dopiero na taki podkład nakłada się kolejną warstwę, którą może być krem, lotion czy odżywka. Ja stosuję na skórę głowy Exorex Leave-On Scalp Conditioner. Jest to odżywka, który może być też używana do twarzy. Nie trzeba jej zmywać, zostawia w zasadzie bezbarwną warstwę na skórze. Według opisu producenta została tak stworzona, aby zachować naturalną wilgotność skóry głowy bez dyskomfortu przetłuszczających się włosów.
Co ciekawe dystrybutor amerykański ma też mydło w swojej ofercie oraz sztyfty, które są wygodne przy smarowaniu większych części ciała.
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 8:31 am
Agatka w kazdym własciwie stadium choroby mozesz ale:
1.preparat drogi
2.gwarancji ze pomoze nie ma
3.stosowac go trzeba miesiacami(trzeba czekac na efekty)
4.EXOREX nie jest dostepny w Polsce,sprowadza sie go z Anglii
5.Jak tak bardzo chcesz to lepiej popróbuj na polskim COCOISIE
Musisz sie nauczyc jednego w łuszczycy nie ma niczego szybko! przynajmniej w leczeniu bo w tym zaskakujacym tempie wysypu szybkosc jednak jest
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum