te swedzenia w okolicy pępka i na ciele w zdrowych miejscach jak opisałas to mi tak własnie zaczął sie wysyp dopiero po kilku dniach od tego swędzenia, ale mam nadzieje ze u ciebie to cos innego daj znac co i jak
Po kąpieli zrobilo sie tego więcej tzn bardziej widoczne bo zrobilo sie bardziej czerone i troche szczypało podczas kapieli :/ Na ręce przy łokciu zaczeły mi sie robić malutkie krostki, coś jak Ł bo mam takie często na nogach i teraz już wogole zgłupiałam :/
ze szczypiącymi kropkami na pępku to mi sie kojarzy takie uczulenie na metal..... jak np. nie moge nosic pasków z dużymi metalowymi klamrami które dotykają skóry bo wtedy własnie wyskakuje mi tam takie ochydztwo....
a może faktycznie zjadłas coś co Ci szkodzi.... alergie pokarmowe też chodzą po ludziach, przerabiałam to na własnej skórze
proponuje natłuszczać czymś naturalnym, może oliwką??
Dzisiaj nadal jest widoczne, troche mniej swędzi Zaraz zadzwonie do dermatologa i umówie sie na wizyte A co do pępka to swędzi troche ale nie ma żadnych krostek i nie mam uczulenia na te sprzączki od pasków
w czoraj pisałam odpowiedz ale cos mnie nie ma dziwne
napisze wiec jeszcze raz w skrocie objawy ktore opisałas identycznie włacznie z pępkiem i klatka piersiową w moin=m przypadku okazały sie łuszczyca po tygodniu z tych malutkich plamek zrobiły się więkrze kropelki i tak jestem cała obsypana a pomkilku dniach reszta nogi i rece pa pozdrawiam
Qrde bez takich prosze :/ W niektorych miejsach to faktycznie wygląda jak młoda Ł ;/ Dostac sie do dermatologa pod koniec roku graniczy z cudem, prywatnie dopiero w poniedziałek ;/ Ale chyba wczesniej wybiore sie do rodzinnego bo tego jest coraz wiecej ;/ najwiecej na rekach i klatce piersiowej ;/ jem wapno i smaruje sie kremem unibasis ktory troche zmniejsza swedzenie. Powoli zaczynam miec czarne myśli ;/
No staram sie ale mnie to wqrza strasznie bo nie wiem co to jest ;/ Natknełam sie w necie na temat tego ze jakis owad a raczej larwa motyla rozsiewa jakies pyłki czy coś i to u alergików moze wywoływa takie skórne perypetie A ja niedość ze jestem alergikiem to jeszcze mieszkam prawie że w parku i codziiennie tam bywam na spacery z psem a ta larwa wlasie atakuje drzewa we wroclawiu
kurcze ładnie tam u Ciebie w tym Wrocławiu , byłam we wrześniu na urlopie całe 3 dni ..... szczególnie mi sie podobało to miejsce gdzie jest takie jakby jezioro i otaczają je takie mury obrosnięte pnącymi roślinami.... chyba w centrum, blisko jest taki pomnik.....
tak mi sie skojarzyło ... zawsze to milej na chwile sie oderwać od tego wszystkiego
kucka moze rzeczywiscie to nie ł bomi sie zaczęło od tych objawow co opisałas moja ł nie ma łuski tylko była czerwona jakby mnie komary pokąsiły takie bąble,ale najpierw była maciupenka i tez wszyscy mysleli ze to uczulenie,ale ja kupiłam elocom i cała tubke tą30gram na siebie wycisłam a po tygodniu powiękrzyły sie te kropki i zaczęly zlewac niektore w jedną wielką plame,ale łuski nie ma tylko czerwone i take pozniej twardawe skora jakby po oparzeniu najlepiej na mnie drozdze działaja po nich zbladło i nie jest wypukłe ale nie wszędzie, ale mam wysyp własnie na klatce piersiowej rękach nogach plecach i posladkach,ale to pozniej wyszło i tylko troszke,sproboj te drozdze moze ći pomogą bo nie wiadomo a na pewno nie zaszkodzą trzymaj sie pozdrawiam
i kto to mowi he he wieczny pesymista
To coś dalej jest w ciagu dnia raczej swędzi ale nie jakoś badzo ale po kąpieli to doiero widac w ktorym miejscu ile tego jest Łykam wapno i tak pomyslalam zeby jeść coś przeciwalergicznego ale nie ma po tym poprawy musze jeszcze do poniedziałku wytrzymac :/
Ostatnio byłam u dermatologa i jak mnie zobaczyła odrazu chciała wypisać skierowanie do szpitala. Nie zgodziłam się bo dopiero co zaczełam staż. Nie chciała zarywać pracy,szkoły Więc wypisała mi clobederm (6 opakowań). Jak sie smaruje kilka dni to ładnie schodzi, ale po jednym dniu nie smarowania się znowu powraca. Nie nawidzę tego cholerstwa. Od 8lat jak ją mam nigdy mi nie doleczyli Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum