Zrezygnowalam z alkoholu i pikantnych potraf.. bo bardzo mi nie sluza:( a co tytoniu jednak nie potrafie rzucic:( choc bardzo chce..jak narazie to uzywam tego co mialam czyli Dermovate i Sxamaks i sa poprawy i to duze tylko ze przychodza takie dni ze bardzo swedzi i nawet zdarza sie mi nieswiadomie podrapac:(
Skoro bardzo chcesz rzucić, to polecam tabletki TABEX. Można je dostać na receptę (jak ja rzucałam palenie to były dostępne w aptece bez recepty) i wiem, że udało się dzięki nim rzucić paru osobom. Życzę powodzenia
P.S. Rzuć chociażby ze względu na raka płuc, dziś właśnie na tą chorobę zmarła moja teściowa (była wierną palaczką).
Polecam Tabex,wiele słyszałam od klientów.A pracuje w aptece i mysle ze to najbardziej pomoze.
Po dziesięciu latach powróciła mi łuszczyca na głowie.
Dziesięć lat temu miałem łuszczycę na głowie , łokciach i klika krost na ciele. Maści nie pomagały.
Wybrałem się do Francji , a konkretnie do Bretani nad Atlantyk. Tydzień nad morzem , opalanie , kąpiel w mocno zasolonej wodzie i styał się cud - łuszczyca odstąpiła - oczywiście co jakiś czas pojawiają się małe krostki na całym ciele lub na głowie , ale nie cała plantacja.
Niestety ostatnio wyskoczyło mi mocno nagłowie, ale wiąże się to chyba ze stresem w pracy - tak czy inaczej planuję urlop , aby trochę wypocząć i zobaczyc czy chociaz trochę pomoże.
Zauważyłem też że dłuższe używianie szamponu z rumiankiem ,czy lawendą (tkie dla dzieci) również nie służy mojej skórze na głowie.
Ja na głowie mam już parę lat i nic na dłużej mi nie pomaga!
Po prostu miałem okresy że było lepiej a czasem gorzej!
Ogólnie teraz mam gorzej:/
I też używałem Squamax ale mi nie pomagał!
Proszę Was o napisanie o domowych praktykach!
Ja kiedyś stosowałem jakieś zioła przez pare miesięcy ale nie pomagało!
Obecnie mam maść Cocois (3h na głowie później ide umyć) a w inne dni Elocom ale on trochę przetłuszcza skórę i trochę śmierdzi!
A mój lekarz co chwile zmienia mi leki ale nie za bardzo pomagają!
Może w końcu na coś trafi
_________________ Nie ma ludzi zdrowych..........są nie zdiagnozowani....:)
A co to takiego ta papka z drożdży?
Jak to się przyrządza? I czy to się kupuje?
Pytanka pewno wydają się dziwne ale nigdy czegoś takiego nie stosowałem:/
Jeśli możecie napiszcie najwięcej jak tylko możecie!
Będę wdzięczny
1\2 paczuszki drożdzy wymieszać z sokiem z połówki cytryny i dodajac oliwe zoliwek( moze byc rowniez kuchenna lub olej rycynowy) mieszamy do uzyskania papki , nakladamy na glowe i owijamy folią( reklamowka jednorazowa ) w celu nie wyschnięcia drozdzy, nastepnie zawijamy ręcznikiem i czekamy ok 2-3 godz. Pozniej zmywamy , myjemy szamponem i gotowe... Może Ci się uda Ja jem drożdże w tabletkach ale nie pomagają nic...
Dzięki za rade:)
Zobaczymy!Może tak za tydzień to spróbuje bo teraz jeszcze stosuje COCOIS!
A ile razy to mam stosować w tygodniu?W każdy dzień który myję głowę?A myję co 2gi dzień!
I jak długo, co zniknięcia zmian? ;P
Pozdrawiam!
Papke mozesz robić 3 razy w tygodniu , ale juz po pierwszym razie zobaczysz poprawe , po zmyciu papki zrób piling z soli ( garść soli kuchennej wetrzyj w skóre glowy i masuj, uwazaj tylko na oczy , no i moze troche poszczypać) pozniej mozesz posmarowac delikatnie np. dermowate , czy jakims innym płynem , ale nie duzo.
jeżeli nie masz ran to nie bedzie, Ja nawet jak nie mam luszczycy to robie raz w tyg piling z soli na cialo , sol mieszam z żelem pod prysznic , bo po co wydawac kupe kasy na pilingi gotowe:)
Kochani!!! Potrzebuję Waszej opinii. Miałam ł. tylko na głowie. Od tygodnia biorę leki i tak, nagle, zaczęło mi się to pojawiać najpierw w miejscach intymnych, teraz zauważyłam na rękach i jakiś krostki na nogach (chociaż te najprawdopodniej są po prostu wynikiem depilacji i odrastajacych włosków). Nie drapałam tego ani na głowie ani w innych miejscach. Czy jest możliwe, żeby na skutek szoku, związanego z braniem leków, ł. zaczęła mi się roznosić i zaraz znów się wszystko unormuje? Jakie mogą być jeszcze inne przyczyny? Czy to znak, że zaczyna się robić poważniej? Pomóżcie... ;(
_________________ "Nigdy nie pozwól, aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry."
to nie zaden szok..po prostu luszczyca tak sie objawia..czasem calkiem niespodziewanie wyskakuje w roznych miejscach na ciele..i nigdy nie wiadomo kiedy....musisz sie do tego przyzwyczaic..najczestsz a przyczyna jest stres lub stan zapalny..ale potrafi tez wysypac i bez zadnej przyczyny..co do krostek TAM..to nie wypowiadam sie bo i sie nie depiluje:D:D:D:D:..ale wielce prawdopodobne z e to jest wlasnie przyczyna tych krostek..sadze z e i tam czesciej powinna s natluszczac..bo to typowe objawy jak po goleniu u mezczyzn..tak przynajmniej mysle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum