Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
luszczyca na glowie?
Autor Wiadomość
sylviritim 

Wysłany: Pią Lis 07, 2008 10:41 am   

nutka napisał/a:
Ecia napisał/a:
Zrezygnowalam z alkoholu i pikantnych potraf.. bo bardzo mi nie sluza:( a co tytoniu jednak nie potrafie rzucic:( choc bardzo chce..jak narazie to uzywam tego co mialam czyli Dermovate i Sxamaks i sa poprawy i to duze tylko ze przychodza takie dni ze bardzo swedzi i nawet zdarza sie mi nieswiadomie podrapac:(

Skoro bardzo chcesz rzucić, to polecam tabletki TABEX. Można je dostać na receptę (jak ja rzucałam palenie to były dostępne w aptece bez recepty) i wiem, że udało się dzięki nim rzucić paru osobom. Życzę powodzenia :)
P.S. Rzuć chociażby ze względu na raka płuc, dziś właśnie na tą chorobę zmarła moja teściowa (była wierną palaczką).

Polecam Tabex,wiele słyszałam od klientów.A pracuje w aptece i mysle ze to najbardziej pomoze.

nutka 

Wysłany: Pią Lis 07, 2008 12:32 pm   

madi napisał/a:
Nutka moje szczere kondolencje

Dziękuję.

Pontoise 
pontoise

Wysłany: Sob Lis 15, 2008 12:43 pm   

Po dziesięciu latach powróciła mi łuszczyca na głowie.
Dziesięć lat temu miałem łuszczycę na głowie , łokciach i klika krost na ciele. Maści nie pomagały.
Wybrałem się do Francji , a konkretnie do Bretani nad Atlantyk. Tydzień nad morzem , opalanie , kąpiel w mocno zasolonej wodzie i styał się cud - łuszczyca odstąpiła - oczywiście co jakiś czas pojawiają się małe krostki na całym ciele lub na głowie , ale nie cała plantacja.

Niestety ostatnio wyskoczyło mi mocno nagłowie, ale wiąże się to chyba ze stresem w pracy - tak czy inaczej planuję urlop , aby trochę wypocząć i zobaczyc czy chociaz trochę pomoże.

Zauważyłem też że dłuższe używianie szamponu z rumiankiem ,czy lawendą (tkie dla dzieci) również nie służy mojej skórze na głowie.

mad 

Wysłany: Czw Sty 08, 2009 5:06 pm   

Ja na głowie mam już parę lat i nic na dłużej mi nie pomaga!
Po prostu miałem okresy że było lepiej a czasem gorzej!
Ogólnie teraz mam gorzej:/
I też używałem Squamax ale mi nie pomagał!
Proszę Was o napisanie o domowych praktykach!
Ja kiedyś stosowałem jakieś zioła przez pare miesięcy ale nie pomagało!
Obecnie mam maść Cocois (3h na głowie później ide umyć) a w inne dni Elocom ale on trochę przetłuszcza skórę i trochę śmierdzi!
A mój lekarz co chwile zmienia mi leki ale nie za bardzo pomagają!
Może w końcu na coś trafi :)

EWaa

Wysłany: Pią Sty 09, 2009 9:49 am   

wypróbuj papke z drożdzy , piling z soli, i 2 razy po tym wszystkim w tyg posmaruj czymś na luszczyce, moze byc np. dermovate płyn.

mad 

Wysłany: Pią Sty 09, 2009 4:51 pm   

A co to takiego ta papka z drożdży?
Jak to się przyrządza? I czy to się kupuje?
Pytanka pewno wydają się dziwne ale nigdy czegoś takiego nie stosowałem:/
Jeśli możecie napiszcie najwięcej jak tylko możecie!
Będę wdzięczny :D

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Sob Sty 10, 2009 1:55 pm   

1\2 paczuszki drożdzy wymieszać z sokiem z połówki cytryny i dodajac oliwe zoliwek( moze byc rowniez kuchenna lub olej rycynowy) mieszamy do uzyskania papki , nakladamy na glowe i owijamy folią( reklamowka jednorazowa ) w celu nie wyschnięcia drozdzy, nastepnie zawijamy ręcznikiem i czekamy ok 2-3 godz. Pozniej zmywamy , myjemy szamponem i gotowe... Może Ci się uda :) Ja jem drożdże w tabletkach ale nie pomagają nic...

mad 

Wysłany: Sob Sty 10, 2009 4:43 pm   

Dzięki za rade:)
Zobaczymy!Może tak za tydzień to spróbuje bo teraz jeszcze stosuje COCOIS!
A ile razy to mam stosować w tygodniu?W każdy dzień który myję głowę?A myję co 2gi dzień!
I jak długo, co zniknięcia zmian? ;P

Pozdrawiam!

EWaa

Wysłany: Sob Sty 10, 2009 5:40 pm   

Papke mozesz robić 3 razy w tygodniu , ale juz po pierwszym razie zobaczysz poprawe , po zmyciu papki zrób piling z soli ( garść soli kuchennej wetrzyj w skóre glowy i masuj, uwazaj tylko na oczy , no i moze troche poszczypać) pozniej mozesz posmarowac delikatnie np. dermowate , czy jakims innym płynem , ale nie duzo.

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Nie Sty 11, 2009 9:36 pm   

A czy piling z soli można stosować też na ciało???

EWaa

Wysłany: Pon Sty 12, 2009 9:32 am   

Oczywiście , że można , to sa najstarsze metody dbania o cialo jakie znaly nasze babki, piling z soli i np. kawy.

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Pon Sty 12, 2009 1:09 pm   

Ale na ciało to nie będzie bolało i szczypało???

EWaa

Wysłany: Pon Sty 12, 2009 1:49 pm   

jeżeli nie masz ran to nie bedzie, Ja nawet jak nie mam luszczycy to robie raz w tyg piling z soli na cialo , sol mieszam z żelem pod prysznic , bo po co wydawac kupe kasy na pilingi gotowe:)

TeenAngel 
nowicjuszka

Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 4:09 pm   

Kochani!!! Potrzebuję Waszej opinii. Miałam ł. tylko na głowie. Od tygodnia biorę leki i tak, nagle, zaczęło mi się to pojawiać najpierw w miejscach intymnych, teraz zauważyłam na rękach i jakiś krostki na nogach (chociaż te najprawdopodniej są po prostu wynikiem depilacji i odrastajacych włosków). Nie drapałam tego ani na głowie ani w innych miejscach. Czy jest możliwe, żeby na skutek szoku, związanego z braniem leków, ł. zaczęła mi się roznosić i zaraz znów się wszystko unormuje? Jakie mogą być jeszcze inne przyczyny? Czy to znak, że zaczyna się robić poważniej? Pomóżcie... ;(

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 5:28 pm   

to nie zaden szok..po prostu luszczyca tak sie objawia..czasem calkiem niespodziewanie wyskakuje w roznych miejscach na ciele..i nigdy nie wiadomo kiedy....musisz sie do tego przyzwyczaic..najczestsz a przyczyna jest stres lub stan zapalny..ale potrafi tez wysypac i bez zadnej przyczyny..co do krostek TAM..to nie wypowiadam sie bo i sie nie depiluje:D:D:D:D:..ale wielce prawdopodobne z e to jest wlasnie przyczyna tych krostek..sadze z e i tam czesciej powinna s natluszczac..bo to typowe objawy jak po goleniu u mezczyzn..tak przynajmniej mysle

Odpowiedz do tematu