Stary luszczyku, czy ja dobrze zrozumialam?. Pojechales do sanatorium, za ktore Zus zaplacil 7000 zl,do sanatorium musiales jechac i leczyli Cie nie na to ,na co chorujesz?
bardzo dobrze zrozumialas...w zwiazku z uzyskaniem z zusu polrocznego zasilku rehabilitacyjnego otrzymalem tez obligatoryjne skierowanie do santorium..a swiadczenie to mam na łzs..jednak to santorium nie leczy tego typu schorzenia ..wie c lekarka na podstawie megj dokumentacji z rezonansu(mam tez solidnie zryty ktregoslup)..zaordynowala mi to o mieli dostepne..czyli same zabiego na kregoslup..a ze ten turnus tyle kosztowal to wiem gdyz wylecialo z niego 3 mlodych ludzi po pijackiej burdzie ...imusza zwrocic rtownowaznosc turnusu..6870 zl
Nie mam slow na to jak marnowane są nasze pieniadze. Przeciez to jest jakies chore. A potem zus i NFZ placzą ze nie mają pieniedzy. Te panstwowe instytucje to beczki bez dna.
ja powiedzialbym inaczej..w mysl zasady ,,tam gdzie nie wiadomo o co chodzi- z pewnoscia chodzi o pieniadze,, tak wlasnie jest z sanatoriami..ktos daje w lape aby miec umowe z zusem..- a ktos w zusie bierze w lape wiedzac ze to akurat sanatorium nie ma bazy leczniczej w profilaktyce i rehabilitacji danych schorzen..a pomimo tego te wlasnie pseudo-sanatoria maja podpisane umowy..coz ..po prostu proza zycia...i kasa
mam pytanie. wyslalam wniosek do nfz,ale nie dolaczylam wypisu ze szpitala. czy z tego powodu nie bedzie problemow czy bede musiala dosylas ten wypis? prosze o odp.
_________________ Do pewnych spraw nie można już powracać,
trzeba spuścić głowę,
poczuć moralnego kaca...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum