Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
co na poczatek
Autor Wiadomość
kasia2009 
kasia2009

Wysłany: Wto Maj 12, 2009 9:40 am   

Bardzo sie ciesze ze ta masc pomaga moze pomoze i mi w sumie ja mam 5 punkcików do smarowania no i jeden taki wiekszyok3 cm ,no ale cóz jak narazie pozostało mi cierpliwie czekac na efekty działania masci :) Pozdrawiam

kasia2009 
kasia2009

Wysłany: Pią Maj 15, 2009 11:57 pm   

u mnie chyba ta masc jednak sie nie sprawdza zadnej poprawy nie iwdac a co niektóre te mniejsze zmiany sie powiekszaja :( powiedzcie tak moze byc na poczatku leczenia?????? czy moze ta masc jest dla mnie zasłaba ,,rozwazam kolejna wizyte ale juz u innego dermatologa :(

gość
[Usunięty]

Wysłany: Sob Maj 16, 2009 8:21 am   

Na początek ... zacznij od metod naturalnych.
Wszelkie maści "na szczury" używaj w ostateczności, albo jako wspomagacze działań naturalnych.
Przejrzyj tematy o odżywianiu. Zwracaj uwagę na to co jesz i obserwuj bacznie po czym Cię sypie i to odstawiaj ze swojego menu.
Unikaj konserwantów, jedz dużo warzyw. Doskonałe rezultaty daje kasza jaglana, bowiem usuwa toksyny.
Także olbrzymie znaczenie ma codzienna higiena życia - należyte wysypianie się, unikanie stresów.

Polecam także lekturę tematów z bliźniaczego forum http://luszczyca.org.pl/p...indpost&p=32907

Pozdrawiam. :smile:

Odpowiedz do tematu