Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
co na czerwone plamy?:(
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 4:55 pm   

jas_17 napisał/a:
Jestem w tej dobrej sytuacji,że na mnie cygnolina działa :grin:
Natomiast reakcję posterydową u swojego dziecka wyleczyłam przede wszystkim kąpielami w płatkach i słomie owsianej,plus różne dodatki.
Zajrzyj proszę do tematu znajdującego się Tu -"Moja Biedroneczka",znajdziesz tam masę porad co i jak stosować w przypadku,bardzo zbliżonym do Twojego....tak myślę.Powodzenia :lol:

Henia to twoje dziecko też choruje na łuszczycę???
W jakim wieku go dostało i czy ma duze zmiany i gdzie się pierwsze objawiły zmiany?

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 5:51 pm   

Daro na dzień dzisiejszy NIE :lol: Chociaż ma kłopoty z cerą i skórą głowy....ogólnie przesuszona.Właśnie aktualnie polytar w użyciu, bo przeciwłupieżowe nie wystarczały.
Kąpiele ziołowe,płatkowe i słomkowe przechodziliśmy oboje.Ja leczyłam swoją łuszczycę on trądzik posterydowy.Przeszedł ciężki wypadek samochodowy w wyniku którego naruszoną miał siatkówkę oka.Jedynymi lekami szybko działającymi w takich wypadkach to jednak tylko i wyłącznie sterydy. Oko praktycznie w porządku :lol: natomiast z trądzikiem,po tej formie leczenia,walczyliśmy przez kilka miesięcy.Stosowałam tylko zioła:na zewnątrz w formie kąpieli ale również w ten sam sposób odtruwałam cały jego organizm.Trochę to trwało ale się udało :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dziś kiedy dostaje jakiś lek od lekarza.....to pierwsze pytanie jakie zadaje-to czy to nie steryd :razz: Troszkę przeszedł i już wie czym to się kończy. :grin:

basia44 

Wysłany: Sro Lip 14, 2010 6:19 pm   

Ja testuje wyciag z kasztanowca ochydny w smaku rutyne i rutozyd stosuje to dopiero 2dni a widze efekty wyciag jest przeciwzapalny i przeciwobrzekowy wczesniej stosowalam dlugo sterydy i mysle ze mam bardzo oslabione naczynka podskorne i dlatego wyciag dziala

basia44 

Wysłany: Sob Lip 17, 2010 9:14 pm   

Jest w ROSSMANIE taka emulsja do twary i ciala zawiera wyciag z orzecha i wit E dla mnie jest swietny a mam plamy na calych rekach i nic innego niedziala

Odpowiedz do tematu