Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
kwas borowy
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 8:36 pm   

EWaa napisał/a:
Jesli chodzi o cygnoline to nigdy jej nie musialam uzyc, borykam sie z panną ł od juz od 15-go roku zycia, od tamtego czasu mialam tylko jeden dosc duzy wysyp ok 3 lata temu, zaleczylam to w pół roku, szczęśliwie nie mam nawrotu jakiegos dużego tylko jakies pojedyncze kropki ale tez nie zaczęsto, teraz tylko borykam sie z 4 paznokciami, pisalam o tym w innym poscie , ale juz nad tym pracuje i wszystko jest na jak najlepszej drodze zaleczenia. Moze faktycznie na duże zmiany lepsza jest cygnolina , moga o tym powiedziec osoby ktore tego uzywały, ale sterydy tez sa dla ludzi i nadal bede podtrzymywac swoje zdanie , że sterydy tak, ale z rozsadkiem.

Masz całkowitą racje sterydy są dla ludzi.Każdy ma prawo decydować o swoim leczeniu.Nie miałam zamiaru negowac Twojego sposobu leczenia.Chciałam tylko zasugerować że sterydy niszczą wszystko.Czasem ludzie nie wiedzą że sterydy ktore wchlaniają się przez skóre są tak samo grożne jak te w tabletkach.Z paznokciami nie mam doświadczenia bo dzięki Bogu tego mi oszczędził.Pozdrawiam :mrgreen:

tasia 

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:05 pm   

no wiec:
po 4 dniach z novate, 3 dniach z tym kawasem borowym(borny i borowy to to samo Acidi borici - Acidum boricum, ja się doczytałam że się to stosuje przy stanach zapalnych skóry, zmianach skórnych wszelkiej postaci, zakażeniach bakteryjnych, grzybiczych skóry) i po sesji w solarium na skórze nie mam żadnej praktycznie plamy, ani śladu czerwonego czy białego ( a miałam cały brzuch w kropkach, łydki i kilka na rekach), wg pani doktor miałam sie smarować tym wszystkim po kolei (novate cygnolina i ten kwas) przez min 14 dni...

tylko przez caly okres tego jak miałam te kropki swędziały mnie czasem miejsca w których nic nie powstawało i niestety ta tendencja się utrzymała...też tak macie?

tasia 

Wysłany: Pią Lip 03, 2009 9:54 pm   

i oczywiscie co?! tam gdzie swedzialo zrobily sie jakies czerwone straszne plamy... :evil: nic sie nie luszczy na razie ale cholernie piecze! pale te wszystkie kropy codzinnie przez 10 godzin na sloncu i nie wiem czy to pomaga...juz nic nie stosuje z zadnych lekow, tylko zwyczajne kremy i witaminy. mieliscie racje z tymi sterydami. ale jak ktos nie sprobuje na wlasnej skorze to nie uwierzy :oops:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lip 03, 2009 11:11 pm   

Najważniejsze,że to zrozumiałaś tak szybko :smile: Pozdrawiam i cierpliwości w smarowaniu zyczę.

EWaa

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 9:35 am   

tasia.....sprawdż moze u innego dermatologa czy to nie jest czasem atopowe zapalenie skóry, ja też myslałam , że mam ł na podeszwie stopy a to było AZS, teraz po smarowaniu raz dziennie mascią BEDICIRT G ( maść wprawdzie sterydowa z jakimś antybiotykiem, ale smarowac nalezy ostrożnie , zreszta jak w każdym przypadku stosowania sterydow ) i kremem do stop z garniera , mam stopy zaleczone, juz wystarczy tylko krem profilaktycznie aby nie przesuszyć stop. Leczenie w moim przypadku trwalo miesiac.

tasia 

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 10:02 am   

w ciagu miesiaca bylam u 3 dermatologow. pierwsza powiedziala ze to alergia albo ł i dala diprosalic nie mowiac ze to steryd..po czym pojawilo mi sie oczywiscie wiecej a nic nie zniknelo...druga powiedziala ze to ł dala tetracykline i masc z hydrokortyzonem...a ta ostatnia stwierdzila ze jestem dziwnym przypadkiem i w sumie nie jest pewna co to jest...

EWaa

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 11:25 am   

Czyli trafiałaś do lekarzy, ktorzy swoje studia pokonczyli za przyslowiowe "maslo" , takich w naszej sluzbie zdrowia jest od liku. Moze dopytaj o dobrego dermatologa, wejdz na stronke 'dobry lekarz" ja na takiej stronie dzieki opiniom innych chorych znalazlam swoja lekarke. Ta masc o ktorej pisalam naprawde jest dobra ale to steryd i nalezy stosowac ja ostrożnie, ale zaleczy na pierwszym miejscu stan zapalny skory, te czerwone swędzace a moze i nabrzmiale zmiany. A pózniej to juz wystarczy krem.

Odpowiedz do tematu