Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
pierwsza wizyta u lekarza.Wykupienie recepty..zamiennik leku
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Czw Gru 17, 2009 9:54 pm   

No to jak lubi ciemne miejsca i ciepłe to musisz tak jak nasz Paweł - na golasa ;) ;)

szater 

Wysłany: Pią Gru 18, 2009 8:03 am   

spartakus napisał/a:
hah ..;D ja se tu temat zakładam a wy swoje nawijacie ;P Z tą grzybicą u mnie to też może być po części prawda.. bo jak to lekarka mówiła która mnie przekonała do tego ''grzyby lubią ciemne ciepłe i wilgotne miejsca'' więc coś tam może być... nie wiem popołudniu ten płyn wypróbowałem i nie wiem czy pomógł ale zauważyłem że mnie już nie swędzi... i złuszczająca się skóra po części znikła... narazie niemam czasu więcej pisać ale odezwe się potem

Bo my generalnie takie niepoprawne som :razz: Jeszcze się przekonasz i nas bardzo
polubisz a jak zabraknie to zatęsknisz :lol:
Wszystkie tematy nasze wspólne som! :wink:
Chętnie leczę (bardziej,prowadzę ,pomagam)caluskie poranione ciałka,tyłek jak głowa ważny w życiu jest :mrgreen:

spartakus

Wysłany: Sro Sty 13, 2010 5:47 pm   

witam ponownie :) . Trochę mnie nie było, ale jestem ponownie ;D Ostatnio byłem na basenie gdzie była ''solanka'' podobno to pomaga w leczeniu łuszczycy? Ale tak czy siak za daleko alby tam ponownie jechać ;P I ogólnie to mam kolejne pytania :P mam mieć w tym roku wezwanie na wstawkę do wojska i tam mam mieć przyznaną kategorie przez komisje lekarską, i chciałem zapytać co będzie jak pójdę tam z łuszczycą? Zna się ktoś na tym. Tak przypomne bo pewnie nikt nie pamięta już mam łuszczycę nad genitaliami jak jest pachwina. I kurcze byłem ostatnio u lekarza ale se dałem wcisnąć jakiś badziew... Chcę iść w najbliższym czasie drugi raz tym razem aby mi przepisał jakąś dobrą maść. Ale po ostatniej wizycie u lekarza nie jestem za bardzo do niego przekonany, ponieważ więcej się dowiedziałem tutaj na forum niż u niego... Jakby ktoś tu miał na forum do polecenia jakąś dobrą maść która by mi pomogła byłbym wdzięczny za polecenie mi jej. Wkurza mnie już ta łuszczyca i nie mogę z nią już ;/ wrrr.....

daro 

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 6:29 am   

Co do łuszczycy w wojsku to ja mialem kat. A - zdolny do zawodowej służny wojskowej. Kiedyś mógłbyś dostać inną, czyli niezdolny, ale teraz im łuszczyca nie przeszkadza

szater 

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 7:54 am   

Sa pwene rodzaje wojsk ,które cie nie przyjma.Najlepiej wejdz na stronke dotyczaca wojska tam sa tabelki i dokładnie sprawdzisz.Ogolnie łuszczyca typu lekkiego i sredniego nie jest przeciwskazaniem do słuzby wojskowej-zasadniczej ,nie zawodowej.Na ulgi moga liczyc chorzy z cięzka postacią łuszczycy lub łuszczycowym zapaleniu stawów :mrgreen:

Paweł 

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 1:08 pm   

Ja też dostałem A. Słyszałem, że kiedyś z łuszczycą nie przyjmowali. Ale teraz to już do woja ogólnie nie biorą, chyba że chcesz iść do woja ;)

spartakus

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 3:29 pm   

nie raczej nie zamierzam iść do wojska ;P a jak ogólnie z lekiem o który pytałem? zna ktoś coś co pomoże?

Andrew88 

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 8:51 pm   

A ja dostałem kategorię D i mam spokój :D Na komisji byłem cały wysypany i jak mnie zobaczył lekarz to chyba sie długo nie zastanawiał...

:D

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 14, 2010 10:40 pm   

Sprawa wygląda następująco. W wykazie chorób, które "pozwalają" na otrzymanie kategorii D, nie ma łuszczycy. Ale to nic złego, bo nie mam jej w tej wykazie w ogóle!

W dokumentach Ministerstwa Obrony Narodowej funkcjonują pojęcia:

Przewlekłe choroby skóry nieupośledzające sprawności ustroju

Przewlekłe choroby skóry nieznacznie szpecące lub nieznacznie upośledzające sprawność ustroju

Przewlekłe choroby skóry szpecące lub upośledzające sprawność ustroju

Przewlekłe choroby skóry znacznie szpecące lub znacznie upośledzające sprawność ustroju

Dwie pierwsze pozycje oznaczają kategorię A, trzecia kategorię D, natomiast czwarta kategorię E.
Czy zatem łuszczyca zwalnia z wojska?

W praktyce zależy to od stopnia zmian i historii choroby. Z pewnością do odbycia zasadniczej służby wojskowej nie zostanie zakwalifikowany nikt ze znacznymi, widocznymi zmianami łuszczycowymi. Nie zapominajmy, że nieleczona lub źle leczona łuszczyca może prowadzić do całkiem poważnych konsekwencji.

Jeżeli zatem nie chcemy iść do wojska za sprawą łuszczycy, warto zadbać o odpowiednią dokumentację choroby i udać się na komisję. W przypadku wystąpienia objawów już po nadaniu kategorii A, można starać się o ponowne badanie komisyjne.

Tyle znalazłam dla Ciebie w internecie.Pozdrawiam. :smile:

szater 

Wysłany: Pią Sty 15, 2010 8:21 am   

Beatko kolega zadaje pytania retoryczne,nie oczekuje odpowiedzi.Najpierw pyta o wojsko potem jak już poodpowiadalismu twierdzi że nie wybiera sie do wojska.Z uporem maniaka pyta o konkretny lek,pomomo tego ze cały czas piszemy że jedynego leku,masci sposobu nie ma.
Jak juz pisała Henia moze nalezałoby troche poczytac czytanie nie boli :twisted:

spartakus

Wysłany: Nie Sty 17, 2010 2:14 am   

Nie mówiłem że chce iść do wojska, pytałem tylko o komisje lekarską która przydziela kategorię, niezależnie od tego czy wojsko jest obowiązkowe czy już nie, każdy będzie się musiał po kategorię stawić... Z czytania mało się dowiem, wiem bo czytałem dużo z czego 95% przypadków nawet mnie nie dotyczy, bo co mi po łuszczycy głowy czy paznokci... A na pewno są takie osoby które będą mogły bezproblemowo zakreślić listę kilku leków, sposobów, przestróg jak sobie z łuszczycą mojego przypadku radzić (: A w Polsce jest tak że zanim dostanę się do dermatologa to zdążę kolejną wigilię odprawić.. xD Na lekarzy też nie ma co liczyć, większe doświadczenie będą mieli internauci, na to liczę, choć lekarza jeszcze raz planuję odwiedzić w najbliższym czasie... Tym razem spróbuje więcej się od niego dowiedzieć..

Dziękuje i pozdrawiam ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 17, 2010 6:26 pm   

spartakus napisał/a:
Z czytania mało się dowiem, wiem bo czytałem dużo z czego 95% przypadków nawet mnie nie dotyczy, bo co mi po łuszczycy głowy czy paznokci... A na pewno są takie osoby które będą mogły bezproblemowo zakreślić listę kilku leków, sposobów, przestróg jak sobie z łuszczycą mojego przypadku radzić (: A w Polsce jest tak że zanim dostanę się do dermatologa to zdążę kolejną wigilię odprawić.. xD Na lekarzy też nie ma co liczyć, większe doświadczenie będą mieli internauci, na to liczę, choć lekarza jeszcze raz planuję odwiedzić w najbliższym czasie... Tym razem spróbuje więcej się od niego dowiedzieć..

Tak na początek to ja bym chciała zapytać,dlaczego Ty tak dużo czytasz o tej głowie i paznokciach jeżeli to nie jest Twój główny problem...na razie :shock: przecież w tym samym wątku Paweł(Pawełku czapka z głowy za doskonałą robotę) pokusił się o doskonały spis leków,maści,kremów pomocnych w zaleczaniu łuszczycy-może tam skieruj głównie swoje siły :mrgreen:
Po wtóre to przecież jak można Ci cokolwiek radzić jak przy łuszczycy to jest niemożliwe.Na nią nie ma gotowych recept,musisz sam szukać,smarować,próbować......
i wtedy ewentualnie pytać.
A od lekarza to dowiesz się więcej pod warunkiem,że będziesz...wiedział o co go pytać :wink: .
Tak czy siak to bez czytania się jednak nie obędzie...chyba :wink: Powodzenia

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Sty 17, 2010 6:58 pm   

ale czytanie naprawde nie boli ;)

Odpowiedz do tematu