Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
coś o mnie.....
Autor Wiadomość
Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sro Sty 26, 2011 2:53 pm   

na 17 stronie wątku o mojej biedroneczce można sobie pooglądać :twisted:
nie narzekaj Sybir :)

basia44 

Wysłany: Sro Sty 26, 2011 4:59 pm   

No nie wiem mój wysyp z przed ośmiu lat był własnie taki całe ciało łącznie z głową sama nie wiem jak przez to przeszłam,ciekawie nie było.

szater 

Wysłany: Sro Sty 26, 2011 5:43 pm   

Basia sorki....ale nie masz pojecia o czym tu mówimy jezeli chodzi o Ale...znam to dziecko osobiscie...to sie nie da powiedziec słowami....matka i córka to....bohaterki...naprawde...wiem ze kazdy z nas cierpi...ma wysypy i dla kazdego JEGO jest najtragiczniejszy...to ci powiem ze choruje już 40lat,miałam rózne stany ale....nie chciałabym przezyc jednego dnia tak jak zyje to dziecko....czasami trzeba zobaczyc aby zrozumiec ....że są nieszczescia naprawde dużo wieksze od naszych....
Kark mam stary,kręgosłup zrujnowany,stawówka załatwia stawy....ale przed tymi dziewczynami...klekam na obydwa kolana.....
Historia ich i naszej walki do poczytania na forum......
Agusek,Alusia...buziaczki...kocham Was :* :tuli:

basia44 

Wysłany: Sro Sty 26, 2011 6:20 pm   

Trochę poczytałam ,pooglądałam w tym temacie ale wiem że to samemu trzeba przeżyć.

sybir 

Wysłany: Sro Sty 26, 2011 7:41 pm   

Agusek napisał/a:
na 17 stronie wątku o mojej biedroneczce można sobie pooglądać :twisted:
nie narzekaj Sybir :)

juz przeglądałem kiedyś Twój temat, i na prawdę przykro mi że Twoja córka musi przechodzić przez takie piekło. 3mam kciuki za was :)

co do mojego pytania z tym że mnie ta choroba intryguję to oczywiste że nie chciał bym aby za atakowała mi całe ciało- sądze że nie poradził bym sobie przede wszystkim psychicznie z tym .
Paweł w tym co napisałeś jest najprawdopodobniej odpowiedź, jednak że nie do końca o to mi chodziło.
Czasami sobie myślę w ten sposób - będąc zdrowym człowiekiem żyjąc jak każda inna osoba nagle z dnia nadzień pojawia mi się przypuśćmy na plecach plamka ze zmianami . I tu mnie to właśnie intryguję. Dlaczego ona pojawiła się w tym miejscu :?: załóżmy również że tak jak mówisz ( z czym jak najbardziej się zgadzam :) ) łuszczyca pojawia się w punktach w których skóra jest osłabiona. i tu Znowu powstaje pytanie- dlaczego akurat w tym miejscu organizm jest osłabiony :?:
wiem że na moje pytania nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Piszę po prostu to o czym czasami myśle, a co jest związane z tą chorobą.

co do pytania jak stosuję cygnolinę
i tu właśnie zrobiłem mały błąd- tak mi się wydaje bo zacząłem od 0,5% i mnie troszkę na początku po paliło .
ogólnie smaruję się zawsze przed snem na 2 godziny i tak biegam po domu hehe :lol:
po zmyciu smarowałem to zazwyczaj cerkosolem :) ale od 2 dni po zmyciu smaruję to balsamem szostakowskieg
efekt jest taki że jak by od dzisiejszego ranka palmki były bielsze :drink: hehe
zobaczę co będzie za jakiś czas :) w razie czego będe informował o tym :)
ostatnio widziałem program o jakiejś glince na przeczyszczenie organizmu z toksyn:) osłyszał ktoś coś może o tym ?

basia44 

Wysłany: Sro Sty 26, 2011 8:08 pm   

Kiedyś miałam książkę na ten temat ale już nie pamiętam zaleceń nie wiem czy to nie było do kąmpieli

Paweł 

Wysłany: Czw Sty 27, 2011 2:33 pm   

To gdzie wystąpi łuszczyca to jest raczej kwestia losowa. Nie chodzi raczej o osłabienie skóry, a raczej o osłabienie organizmu, a to gdzie wystąpi to już zależy tylko od niej. Chociaż są miejsca gdzie występuje częściej np. głowa, łokcie, kolana. Jednak z drugiej strony uszkodzenia skóry mogą przyczynić się do wystąpienia w tych miejscach łuszczycy (niektórzy tak mają) - przykładowo przy skaleczeniu, oparzeniu, jakichś wrzodach, innych wysypkach (mogą przeistoczyć się w łuszczycę).

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 27, 2011 2:40 pm   

ja mam wlasnie te druga wersje - dlatego najwieksze wysypy notowalam po uczuleniu jakimkolwiek... horror wtedy ;) za to nie mam na typowych miejscach czyli lokciach i kolanach ;)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 4:15 pm   

we wlosach tez mam - a wlasciwie teraz nie bo drozdze plus olejek rycynowy calkiem fajnie zaleczyly mi skore glowy

Adix 

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 5:58 pm   

U mnie plecy klatka piersiowa nogi Łokcie, z głowy się na szczęście pozbyłem ;)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Sty 29, 2011 12:52 pm   

zawszeć to milo jak chociaz z kawalka terenu udalo sie pania ł przegonic :)

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sro Lut 02, 2011 10:16 am   

Szaterku, no weź :oops:

sybir 

Wysłany: Czw Mar 07, 2013 10:32 am   

witam po przerwie :) hehe

na forum rzadko kiedy się loguję ale często odwiedzam i czytam to i tamto ;) :D

Chciał bym się z wami podzielić informacją że dostałem się do 5 letniego programu leczenia lekami biologicznymi :) Polskie zastrzyki refundowane przez Eli Lilly and Company :)
Jestem dwa dni po pierwszym zastrzyku ( i patrząc po zmianach wydaje mi się że trafiłem do grupy która dostała lek a nie placebo :) )
wieczorem wstawię fotę jak obecnie wyglądają moje zmiany ( a od jakiegoś czasu kilka mi przybyło :/ ) i będę się starał zdawać relację z postępów leczenia :)
do usłyszenia wszystkim i miłego dnia :)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Mar 07, 2013 1:24 pm   

sybir ciesze sie :D
mam nadzieje ze pomoze ci kuracja :D a fotki wstaw ;) bedziemy sledzic na biezaco sytuacje ;)

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Mar 07, 2013 1:48 pm   

Czasem zazdroszcze wam,ktorzy macie szanse na leczenie biologiczne.Ja niestety nigdy nie bede mogl go miec z racji innych schorzen.Ale bardzo sie ciesze,kiedy ktos z was pisze,ze dostal sie do tego programu.A jeszcze bardziej,kiedy okazuje sie,ze to pomaga.

Odpowiedz do tematu