Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca a badanie krwi i moczu
Autor Wiadomość
basia44 

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 6:45 am   

Oj tam tu akurat stosuje się według uznania lekarza ja dostawałam sterydy na całe ciało,łącznie z głową i twarzą to mogę mieć takie zdanie :lol:
Fakt steryd ścieńczają naskórek i nie widać końca leczenia
U lekarza też już dawno nie byłam ale takie zaświadczonko by mi się teraz przydało..... tygryska a też mi się M-4 podobają :grin:
Na tą małą obszarowo też wypróbowałam steryd Waldi iiiiiiiiii zwiększyła obszar zajmowanej skóry zamiast zniknąć :grin:

waldek 
WALDEK

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 9:20 am   

Basiu bzdura nie stosuje sie na duze powierzchnie ciala i nie tyle chodzi mi o naskorek co o przenikanie sterydu do krwi .Mozna zalatwic przy okazji wewnetrzne narzady .Na mala obszarowo moze tak u CIEBIE zadzialal ale najczesciej nie zwieksza obszaru zajmowanej skory ale przy dlugim stosowaniu moze wracac ze zdwojona sila .

basia44 

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 9:41 am   

Żle mnie zrozumiałeś to nie ja stosuje to zalecenia lekarzy takie były dlatego załatwiłam wiele organów wew i teraz się z tego karaskam
Waldi jak ci steryd ścieńczy naskórek to wiadomo że mu łatwiej później dostać się do krwi,
Ja przeprowadziłam próbę na małej plamce i się rozrosła zamiast zmaleć albo zniknąć,więc zwiększą obszar zajmowanej skóry po sterydzie.
I tu się zgodzę z Henią skórę raz dotkniętą sterydem leczy się trudniej niż tą która nie miała z nim kontaktu.
A chodzi o to że lekarze masowo przepisują sterydy na dzień dobry i wiele osób po latach dowiaduje się że można było inaczej.Jak już nie radzą sobie z wysypami,i trądzikami po sterydowymi.

szater 

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 9:43 am   

Zgadzam sie z Waldkiem gdy łuszczyca zajmuje duze obszary ciała i nie poddaje sie leczeniu typu dziegcie czy cygnolina połaczonym z fototerapia wchodzi sie z leczeniem FARMAKOLOGICZNYM,czasem stosuje sie masci robione specjalnie pod konkretnego pacjenta wtedy moga byc to masci z antybiotykiem lub z domieszka jakiegos lekkiego sterydu ale do stosowania tylko na niektore partie ciała.

waldek 
WALDEK

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 10:10 am   

Basiu a jednak napisalas wczesniej ze nie zalecasz sterydu ale co innego jak konieczny na wieksze obszary .Fakt lekarze masowo przepisuja serydy ale nie wszyscy .No i zgadzam sie z Szater jesli chodzi o stosowanie tylko na niektore czesci ciala .Choc to leczenie farmakologiczne to tu lekarze tez za czesto i za szybko zaczynaja to leczenie .Na szczescie nie wszyscy .

basia44 

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 10:35 am   

Tak tak ale to teoria w praktyce wygląda to nieco inaczej co u niektórych lekarzy.
Wszystko zależy od lekarza i od tego jaką mamy wiedzę sami na temat naszej choroby.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 12:38 pm   

Właśnie dlatego, tak bardzo bałam się/boję, tych wszystkich zapowiadanych udogodnień. Bardzo łatwo jest popaść, w teoretyczne dywagacje :hmm:
Rozmawiamy o konkretnym przypadku, gdzie chłopaczydło :* posiada dwie plamki na łokciach, i tylko tam. Podpowiadajmy czy radźmy ale nie na zasadzie co by było, gdyby. W tym konkretnym przypadku osobiście nie radziłabym, na razie, korzystać ze sterydu. A poszukać w możliwościach leczenia naturalnego.
Jaka będzie/jest decyzja Hipokratesa, to już jest jego sprawa :mrgreen: Dostał podpowiedzi, dostał przykłady, i teraz on, musi przyjąć odpowiedzialność za swoje zdrowie :hmm:

hipokrates

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 4:23 pm   

wiecie jak jest ... mam na łokciach z miesiąc temu piłem 3 dni pod rząd ;) i nic dalej tylko łokcie , wczoraj na solar byłem to mi tak wysuszyło skórę że dramat ... . Może mam jakiś łagodny typ ... sam nie wiem

Pawel 
Administrator

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 4:37 pm   

Pij z umiarem bo takie kilkudniowe ciągi mocno obciążają organizm, zwłaszcza wątrobę. Jeśli masz zdiagnozowaną łuszczycę to nie ryzykuj tego, że pewnego dnia organizm się zbuntuje i zamanifestuje swoje niezadowolenie wysypem na całe ciało...

Poza tym alkohol przy takim piciu nieodwracalnie niszczy duże ilości szarych komórek w mózgu ale tego chyba jesteś świadomy.

Wszystko dla ludzi ale z umiarem :)

basia44 

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 4:48 pm   

Skoro solarium ci tak wysuszyło skórę to jesteś troszkę odwodniony......... może to być efekt picia w nadmiarze

hipokrates

Wysłany: Sob Lis 26, 2011 5:44 pm   

hmm na codzień dużo piję ( nie chodzi o alko ) a i tak zawsze od małego miałem taką suchą skórę np na dłoniach :P

basia44 

Wysłany: Nie Lis 27, 2011 8:55 am   

A sprawdzałeś elektrolity czy masz w normie (sód,potas,magnez,wapń)nieprawidłowe wartości dają taki objaw jak suchość skóry.
http://futuramed.pl/aid10...tas_magnez_wapn

szater 

Wysłany: Nie Lis 27, 2011 9:51 am   

Podpowiadam takze aby sprawdzic hormony tarczycy...i to wszystkie Tsh T3,T4 i usg.

hipokrates

Wysłany: Nie Lis 27, 2011 1:11 pm   

hmm miałem badanie krwi i moczu , i lekarz powiedział że wszystko jest ok i w normie ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lis 27, 2011 1:29 pm   

Badania poziomu elektrolitów, robi się oddzielnie. Nie podczas/w zwykłej morfologii. Myślę, że nad tym tropem warto zatrzymać się na chwilkę, w Twoim przypadku, przy najbliższym pobycie w laboratorium :hmm:
Ja tam będę już jutro, u mnie to standard :mrgreen:

Odpowiedz do tematu