Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
brodalumab
Autor Wiadomość
grzesiek5528 

Wysłany: Pon Lip 08, 2013 5:13 pm   

Eh, też bym chciał takie zastrzyki :)

robo 

Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 2:22 pm   

..i jak tam u was leczenie ?

PS.grzesiu ...wszystko przed Tobą :)

wujcio

Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 6:30 pm   

U mnie ok. Boje się tylko zimy bo z reguły całą jestem przeziębiony.
A jak u Ciebie ?

robo 

Wysłany: Sob Wrz 21, 2013 11:03 am   

wujcio napisał/a:
U mnie ok. Boje się tylko zimy bo z reguły całą jestem przeziębiony.
A jak u Ciebie ?

- u mnie gra i buczy :) Też sie zastanawiam jak w zimie będzie [ostatnią zime przeszedłem bez przeziębiemia] ,bo wiesz,że musisz konsultować wszelkie leki z lekarzem prowadzącym Cie w leczeniu biologicznym ? Oraz wszelkie zmiany w zdrowiu odbiegające od normy...

pzdr. :grin:

kasiaz 

Wysłany: Pon Lis 11, 2013 1:30 pm   

napiszcie jak postępy w leczeniu , czy ktoś się orientuje jaka jest cena leku np. 1 dawki, czy jest jakaś szansa żeby samemu płacic za lek?

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pon Lis 11, 2013 1:39 pm   

Z tego co mi wiadomo jedna dawka leku kosztuje od 8-18 tys. zł. Nie słyszałam, żeby taniej. Na razie jest nie do kupienia w Polsce, bo są prowadzone badania nad nim.
Co do postępów. Po raz pierwszy od 19 lat mam całkowitą remisję.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Pon Lis 11, 2013 5:27 pm   

z tym leczeniem biologicznym to tez nie jest tak ze wszystkim pomaga,sa ludzie którym niestety musiano przerwac kuracje bo ani poprawy ani jakiegokolwiek polepszenia a skutki uboczne-watroba,krew...bardzo sie pogorszyły.Najlepiej trzymac sie jakis osrodków ,które prowadza nabory na takie leczenie,samodzielne wprowadzanie takiego leczenia nie dosc ze jest bardzo kosztowne to moze okazac sie...nieskuteczne. :hmm:

kasiaz 

Wysłany: Pon Lis 11, 2013 7:31 pm   

oczywiście nie chodziło mi o samodzielne wprowadzanie leczenia tylko pod opieką lekarza - skoro nie wszyscy mają szanse na bezpłatne leczenie chciałam się zorientować jakie są mozliwości odpłatnego leczenia pod okiem specjalistów. pozdr

szater 

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 8:23 am   

dokładnie o tym pisze o kupowaniu leku prywatnie i pod opieka jakiegos niekoniecznie powołanego lekarza stosowanie.Lekarze zajmujacym sie biologicznym leczeniem sa dokładnie wyselekcjonowani,nie ma pobocznego leczenia.Jest w tej chwili tak duza ilosc osrodków że jeżeli spełniasz kryteria to zawsze sie dostaniesz...chyba ze nie spełniasz kryteriów,to wtedy nawet nie ma sensu samemu stosowac :hmm:

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 1:42 pm   

Pytałam lekarza ile kosztuje np stelara, która jest dostępna na rynku. 12 tysięcy złotych. Jest to jeden zastrzyk raz na 3 miesiące. Jest jeszcze jakiś nie pamiętam nazwy, który dostaje się co 2 tygodnie i wtedy płaci się 2 tys. za zastrzyk, ale to w sumie na jedno wychodzi.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Pawel 
Administrator

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 1:56 pm   

Viximenne napisał/a:
Pytałam lekarza ile kosztuje np stelara, która jest dostępna na rynku. 12 tysięcy złotych.

Masakryczna cena. To nowe leki, cena musi pokryć koszty badań, sprzętu, laboratoriów, pensji naukowców i lekarzy, lat testów klinicznych. Miejmy nadzieję że wkrótce medycyna zrobi taki postęp, że będą dostępne jeszcze skuteczniejsze i mniej szkodliwe leki, które będą mogły być szerzej stosowane i dzięki temu będą tańsze.

szater 

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 3:37 pm   

ten drugi lek to Humira :mrgreen:
Ceny leków sa wysokie ale nie znam nikogo kto sam prowadził te terapie.Leczenie biologiczne to stosunkowo nawa metoda,nie do konca zbadan i przetestowana.Ważne jest aby była ona faktycznie tzw.wyjsciem ostatecznym a nie liekiem pierwszej potrzeby.To pomimo wszystko ingerencja w układ immunnologiczny...zbyt niska cena spowoduje lawine pokatnych terapii a to jednak zbyt duże ryzyko. :hmm:

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Wto Lis 12, 2013 6:04 pm   

Tak, to Humira dokładnie :)

robo 

Wysłany: Czw Lis 14, 2013 3:57 pm   

Viximenne napisał/a:
Pytałam lekarza ile kosztuje np stelara, która jest dostępna na rynku. 12 tysięcy złotych. Jest to jeden zastrzyk raz na 3 miesiące. Jest jeszcze jakiś nie pamiętam nazwy, który dostaje się co 2 tygodnie i wtedy płaci się 2 tys. za zastrzyk, ale to w sumie na jedno wychodzi.

- powyżej 100 kg [jak dobrze pamietam] podaje sie dwa zastrzyki ....i ja oberwałem tak więc, 24 tysiaki mi wpakowali .... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wujcio

Wysłany: Sob Sty 25, 2014 1:48 pm   

Hej
Co tam u was? Jak leczenie? U mnie jak na razie wszystko OK.

Odpowiedz do tematu