U mnie ok. Boje się tylko zimy bo z reguły całą jestem przeziębiony.
A jak u Ciebie ?
- u mnie gra i buczy Też sie zastanawiam jak w zimie będzie [ostatnią zime przeszedłem bez przeziębiemia] ,bo wiesz,że musisz konsultować wszelkie leki z lekarzem prowadzącym Cie w leczeniu biologicznym ? Oraz wszelkie zmiany w zdrowiu odbiegające od normy...
Z tego co mi wiadomo jedna dawka leku kosztuje od 8-18 tys. zł. Nie słyszałam, żeby taniej. Na razie jest nie do kupienia w Polsce, bo są prowadzone badania nad nim.
Co do postępów. Po raz pierwszy od 19 lat mam całkowitą remisję.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lis 11, 2013 5:27 pm
z tym leczeniem biologicznym to tez nie jest tak ze wszystkim pomaga,sa ludzie którym niestety musiano przerwac kuracje bo ani poprawy ani jakiegokolwiek polepszenia a skutki uboczne-watroba,krew...bardzo sie pogorszyły.Najlepiej trzymac sie jakis osrodków ,które prowadza nabory na takie leczenie,samodzielne wprowadzanie takiego leczenia nie dosc ze jest bardzo kosztowne to moze okazac sie...nieskuteczne.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
oczywiście nie chodziło mi o samodzielne wprowadzanie leczenia tylko pod opieką lekarza - skoro nie wszyscy mają szanse na bezpłatne leczenie chciałam się zorientować jakie są mozliwości odpłatnego leczenia pod okiem specjalistów. pozdr
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 8:23 am
dokładnie o tym pisze o kupowaniu leku prywatnie i pod opieka jakiegos niekoniecznie powołanego lekarza stosowanie.Lekarze zajmujacym sie biologicznym leczeniem sa dokładnie wyselekcjonowani,nie ma pobocznego leczenia.Jest w tej chwili tak duza ilosc osrodków że jeżeli spełniasz kryteria to zawsze sie dostaniesz...chyba ze nie spełniasz kryteriów,to wtedy nawet nie ma sensu samemu stosowac
Pytałam lekarza ile kosztuje np stelara, która jest dostępna na rynku. 12 tysięcy złotych. Jest to jeden zastrzyk raz na 3 miesiące. Jest jeszcze jakiś nie pamiętam nazwy, który dostaje się co 2 tygodnie i wtedy płaci się 2 tys. za zastrzyk, ale to w sumie na jedno wychodzi.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Pytałam lekarza ile kosztuje np stelara, która jest dostępna na rynku. 12 tysięcy złotych.
Masakryczna cena. To nowe leki, cena musi pokryć koszty badań, sprzętu, laboratoriów, pensji naukowców i lekarzy, lat testów klinicznych. Miejmy nadzieję że wkrótce medycyna zrobi taki postęp, że będą dostępne jeszcze skuteczniejsze i mniej szkodliwe leki, które będą mogły być szerzej stosowane i dzięki temu będą tańsze.
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 3:37 pm
ten drugi lek to Humira
Ceny leków sa wysokie ale nie znam nikogo kto sam prowadził te terapie.Leczenie biologiczne to stosunkowo nawa metoda,nie do konca zbadan i przetestowana.Ważne jest aby była ona faktycznie tzw.wyjsciem ostatecznym a nie liekiem pierwszej potrzeby.To pomimo wszystko ingerencja w układ immunnologiczny...zbyt niska cena spowoduje lawine pokatnych terapii a to jednak zbyt duże ryzyko.
Pytałam lekarza ile kosztuje np stelara, która jest dostępna na rynku. 12 tysięcy złotych. Jest to jeden zastrzyk raz na 3 miesiące. Jest jeszcze jakiś nie pamiętam nazwy, który dostaje się co 2 tygodnie i wtedy płaci się 2 tys. za zastrzyk, ale to w sumie na jedno wychodzi.
- powyżej 100 kg [jak dobrze pamietam] podaje sie dwa zastrzyki ....i ja oberwałem tak więc, 24 tysiaki mi wpakowali ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum