ten mi nie pada na pysk - ale nawet taki padniety tez jest dobry
podejrzewam ze sprawdzasz za czesto czy juz jest dobry ja tylko jak sie upiecze minimalnie uchylam piekarnik ale tak zeby nie bylo naglej zmiany temperatury
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Ze swej strony naprawdę polecam tą babkę-jest wyśmienita, bigos również. Przepis na drożdżowiec podam później (jest wyborny).
Ale to moje zdanie:)
_________________ Bliska znajomość z panią „Ł” Twoją spokojną wędrówkę przez życie w drogę cierniową zamienić potrafi i tylko od Ciebie zależy, czy ciernie te boleśnie ranić Cię będą gdy pośród nich czołgać się będziesz, czy powstaniesz i ponad nimi las pąków róż zobaczysz, którymi życie obdarować Cię może.
stworku a co jest takiego innego w tym bigosie?tak zachwalasz ale on jakos taknie dokonca mi znajomo wygląda
Widzisz, to jest tak, że mnie ciężko przekonać do robienia "eksperymentów" w kuchni. Gdy mam już coś co mi smakuje to już raczej nie zmieniam przepisów. Czasem jednak coś mnie skusi do nowego i czasami, a bywa to nie często miło się rozczarowuję. Tak było też z bigosem.
Niby bigos każdy zna, lecz każdy go robi ciut inaczej. Ten mi odpowiada:
http://kuchnia-polska.net/ - wpiszcie w wewnętrzną wyszukiwarkę - bigos Kuronia
_________________ Bliska znajomość z panią „Ł” Twoją spokojną wędrówkę przez życie w drogę cierniową zamienić potrafi i tylko od Ciebie zależy, czy ciernie te boleśnie ranić Cię będą gdy pośród nich czołgać się będziesz, czy powstaniesz i ponad nimi las pąków róż zobaczysz, którymi życie obdarować Cię może.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 4:19 pm
...przeraziło mnie dodanie pozostalosci sosów i pieczonego
z drugiej strony wiem ze kapusta kocha smalec(generalnie tłuszcz) ale nie znosi cebuli no nic czas bedzie przetestowac owo danie...musze go raczej robic w pełnej konspiracji bo...moi bardzo nie lubia nowinek...a synowa to nawet sekcje zwłok kazdej potrawy robi na talerzu
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Na szybko, zdrowo i smacznie? Ja polecam ogórkową. Nie ma co się martwić, że odbije się na zdrowiu, bo nie ma żadnych sztucznych substancji. Do tego mięsko wieprzowe, które cudnie podbija smak. Aż ślinka cieknie, chyba pora udać się do sklepu po kolejną
Żałuję, że mam dwie lewe ręce do gotowania i potrafię spalić nawet głupią wodę na herbatę (nie pytajcie, jak to tego doszło, ale mi się zdarzyło). Chciałabym umieć sama coś upichcić, zamiast polegać na gotowcach albo słodyczach ze sklepu, ale przy moich talentach wolę się trzymać z dala od piekarnika, garnków itd. Poza tym doskwiera mi brak czasu i chęci na naukę, ale liczę, że może kiedyś się znajdą, bo ile tak można.
Wiek: 41 Dołączył: 06 Maj 2012 Posty: 239 Skąd: Gliwice
Wysłany: Sro Cze 21, 2017 5:21 pm
Po prostu wystarczy pragmatyzm, przestrzeganie zasad i nie pozostawianie potrawy samej sobie One potrzebują czułości, opieki I wtedy nie ma tak źle.
A zamiast chęci to lepsze przymuszenie do tego, żeby coś samemu zrobić, bo inaczej albo głodówka albo drenaż portfela
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum