Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lis 27, 2012 7:58 pm
kasiaz napisał/a:
ponieważ nie udało mi się znaleźć na forum nic na temat opryszczki i jej wpływu na łuszczyce oraz metod leczenia więc postanowiłam tu napisac. Niestety mój syn dostał opryszczki na ustach i stąd też moje pytanie może ktoś miał i wie jak z tym paskudztwem sobie poradzić, a może ktoś z Was brał Heviran?
z góry serdecznie dziękuję
Kasiu to zalezy kto ma te opryszczke...dziecko czy dorosły?
wiesz są dwa wirusy opryszczki...takie najbardziej popularne..jeden wargowy a drugi narządów płciowych.Leczenie...raczej nie na wiele sie zda bo jak już wirus jest to na całe życie.Uspiony siedzi w orgqanizmie i czeka jak tylko gdzies jest stan zapalny,osłabienie organizmu...to wysypuje.Najczesciej pare razy do roku czasami dwa-wiosna i jesien...te dwa okresy przesilen...można już wczesniej zacząc leczenie w momencie gdy zaczyna swędziec,piec....wtedy można kupic plastry,smarowac VRATIZOLINEM,sa ludzie którzy nakładaja zwykłą paste do zębów...lub paste cynkowa....niezaleznie od leczenia....samoistnie ustapi po 8 do 14dni(cały czas piszę o opryszczce wargowej) można też stosowac preparaty wzmacniajace organizm...szczególnie w okreslonych porach(przednówek,jesien) nie słyszałam o tym aby ktokolwiek zwalczył tego wirusa...on jest już na zawsze.Mam opryszczkę i ja i młodszy syn...starszy i mąż ...nigdy nie mieli.To jest podobnie jak z katarem...leczony czy nie...sam musi minąc...można jedynie czyms sie wspomagac .
Heviran stosowalismy z młodym jakis czas...ale niekoniecznie dobrze tolerowałam(u mnie nawracał półpasiec dlatego sie zdecydowałam na branie tego leku)przeanalizowałm sprawe i...zrezygnowałam...ale po konsultacji z lekarzem.Jezeli tobie przepisał lekarz to widac miał jakies powody....moze spróbuj i sama sie przekonasz....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Witam, mieszkam w woj. lubelskim mam do sprzedania tanio słomę owsianą, zboże nie było pryskane gdyż owies jest wykorzystywany do własnych potrzeb. Więcej informacji pod adresem e-mail noeminoemi23@o2.pl
Witam, mieszkam w woj. lubelskim mam do sprzedania tanio słomę owsianą, zboże nie było pryskane gdyż owies jest wykorzystywany do własnych potrzeb. Więcej informacji pod adresem e-mail noeminoemi23@o2.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum