Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Lampa w przychodni
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 4:25 pm   

Blanka_aa89 napisał/a:
dla mnie to naprawde szok: że nic mi juz niepomagało a tu taka herbatka:):):) ja teraz sie przeżucam tylko na domowe sposoby;-) dośc stedydów na zawsze:):):):)

Dobry jest też krem do rąk Ireny eris z aloesem do stóp, ja go używałem na ciało, pomimo tego, że jest przeznaczony do stóp, zresztą pisałem o tym gdzieś na forum :)

Blanka_aa89 
mężatka <3

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 6:51 pm   

Dobry jest też krem do rąk Ireny eris z aloesem do stóp, ja go używałem na ciało, pomimo tego, że jest przeznaczony do stóp, zresztą pisałem o tym gdzieś na forum :) [/quote]

dziękuje!! i napewno wypróbuję..!! jutro lece po ten krem ;-)

Blanka_aa89 
mężatka <3

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 8:47 pm   

oj chyba nie ten kupilam;/;/;/ bo kupilam z lirene ale on jest bez aloesu bo niemoglam znaleśc nigdzie;/

daro 

Wysłany: Pon Mar 29, 2010 6:30 am   

To jest krem lirene - dr. i. eris, ale ja stosowałem ten z aloesem, opakowanie coś z zielonym kolorem

Blanka_aa89 
mężatka <3

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 12:05 pm   

hejka!! mam do was pytanko..... jaką maść mogę zastosować po tych okładach z zielone herbaty?? tylko bez recepty ..... pozdrawiam

Paweł 

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 12:14 pm   

Ja stosuję Cocois bez recepty na bazie dziegciu. Plus do tego ostatnio raz w tygodniu solarium. Mi pomaga. Kurde taka pogoda, że dawka światła by się przydała.

szater 

Wysłany: Pią Maj 07, 2010 5:54 pm   

Paweł napisał/a:
Ja stosuję Cocois bez recepty na bazie dziegciu. Plus do tego ostatnio raz w tygodniu solarium. Mi pomaga. Kurde taka pogoda, że dawka światła by się przydała.

Paweł napisz cos więcej o tej masci.Nigdy jej nie stosowałam.Czy to cosik podobne do dawnego"Delataru"? :mrgreen:

Blanka_aa89 
mężatka <3

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 10:51 am   

:) :):): aha ..dzięki to ja lece do apteki i zakupię tą masć;-) ja właśnie planuje też isc na solarium :) :):): lato idzie to trzeba jakoś wyglądać :) :):):):):):):):):):): pogoda to nie zafajna jest;/

Paweł 

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 12:19 pm   

Tak to jest maść podobna do Delataru. Delataru nigdy nie używałem, ale według mnie patrząc po składzie to Cocois jest lepszy. Głównym składnikiem działającym jest dziegieć. I tu jest znacznie większe stężenie niż w Delatarze. Z innych maści dziegciowych tylko psorisan o stężeniu 20% dziegciu byłby silniejszy - jednak bardzo trudno dostępny jest.

Do tego Cocois można stosować od razu nawet na łuskę, z racji tego, że ma w składzie również maść salicylową, która złuszcza martwy naskórek. Z reguły u mnie po 2-3 dniach łuska całkowicie schodzi.

Sama maść ma konsystencję dosyć rzadką, przez co dosyć dobrze się ją stosuje na głowę (docelowo jest przeznaczona tylko na głowę, ale na ciało też pomaga). Do tego jest tam nawet taki dozownik, aby łatwiej można było nakładać na głowę - nie używam go, bo nie mam włosów :P Jest na tyle rzadka, że czasem na gorącym ciele troszkę spływa, jak się grubo posmaruje.

Z maści dziegciowych według mnie to jest chyba aktualnie jedno z najlepszych rozwiązań - w miarę dostępna maść bez recepty i do tego dosyć silna i łatwo się ją nakłada. Oczywiści trochę śmierdzi, ale mi to bynajmniej nie przeszkadza. W reakcji z potem robi się jaśniejsza - nie wiem czy to na coś wpływa.

Oczywiście jest to preparat światłouczulający. Ja ten fakt staram się wykorzystywać i chodzę dodatkowo na solarium raz w tygodniu. Efekt jest między innymi taki, że skóra wokół zmian jest bardziej opalona (tam gdzie często mam jeszcze posmarowanę tą maścią).

Revitol_pl

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 2:00 pm   

Ale szczerze mowiąc to i tak jesteś odważny,jeżeli chodzisz na solarium systematycznie raz w tygodniu. Dzięki za informacje an temat tej maści,tez się kiedyś nad nią zastanawiałem i teraz nie mam wątpliwości.

Paweł 

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 5:52 pm   

A i jeszcze dodam, że seria Exorex też jest na bazie dziegciu, z tym, że stężenie tam jest małe. Ale może ma inne składniki, które są pomocne. Może kiedyś spróbuję dla odmiany, albo dodatkowo będę stosować, bo tam są raczej balsamy z dziegciem niż typowe maści. No jak na balsamy to cena jest raczej spora - szybko się będzie pewnie kończyć. Choć właściwie to bym musiał spróbować. Pewnie całego ciała i tak bym nie balsamował tylko w miejscach zmian mniej więcej.

Blanka_aa89 
mężatka <3

Wysłany: Wto Sie 03, 2010 8:33 pm   

siemanko! ja smaruję się tą maścią poleconą przez Pawła cocois .Jest bardzo dobra..u mnie po 2 razach smarowania schodzi łuska i skóra jest gładka. Tylko prosze powiedzcie jak sie smarować żeby było dobrze:) ? na godzine i zmywać czy lepiej trzymać dłużej np noc? pozdrawiam!

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sie 03, 2010 9:05 pm   

Specjalistą w używaniu Cocois jest u nas Paweł i on napisał:

.........a ja często cały dzień wysmarowany nim chodziłem.

Wierzę praktykom i Pozdrawiam :smile:

Blanka_aa89 
mężatka <3

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 8:35 am   

aha:) no to ok...fajnie;-) dziękuję ....bede wiedziala że można trzymać dłużej :)

Paweł 

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 11:55 am   

Dokładnie, ja stosuję jak najdłużej. W ostatniej kuracji w tym roku to stosowałem nawet plastry, gdzie mogłem - noc i dzień plaster z maścią, wieczorem kąpiel i znów plaster z maścią (dzięki temu jeszcze szybciej zaleczyłem niedoleczone zmiany, które pozostały z zeszłego roku.

A łuska schodzi, bo jest tam maść salicylowa i siarkowa ;)

Odpowiedz do tematu