Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja historyjka od niedawna
Autor Wiadomość
Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:04 pm   

Dlaczego? cos powiedzialam zle?

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:12 pm   

Nie no tylko wiesz...wystraszyłam się....wkońcu wy macie doświadczenie a ja?? pierwsze plamy. Ale kitram na to :) A mój wujek ma łuszczycę n głowie tylko i kupuje sobie szampon taki właśnie jak w którymś poście z kotkiem i czerwoną zakrętką....nazywa sie Hailing

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:14 pm   

nie bój sie, każda skóra jest inna i inaczej reaguje.... napewno kiedyś musisz sie wybrać do lekarza, niech to lepiej obejrzy.... :smile:

tak naprawde to niewiadomo w którą stronę ewoluuje Twoja łuszczyca, może jakimś cudownym sposobem sie obudzisz kiedyś zupełnie czysta..... :mrgreen:

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:15 pm   

ja mam 59 plamek na samym udzie od strony brzucha od kolana do brzucha...

choruje tylko miesiac mam jeszcze cale nogi ze wszytskich stron, brzuch, plecy, rece, glowa wszytsko!!

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:17 pm   

Wlasnie wlasnie cos wam powiem... moj lekarz powiedzial ze sa jeszcze takie choroby albo takie inne bardzo podobne do luszczycy rodzaje uczulen przez co ludzie mysla ze maja luszczyce i lecza nie tym co trzeba!

Der proponuje mi pobranie próbeczki rany bo to moze byc co innego! i duza szansa na to albo cos grzybicznego.
Ktos probowal pobrania?

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:29 pm   

To bez kitu pójdę do lekarza a po badaniach wam opowiem czy należę do rodzinki :D A czy się obudzębez tego? Cały czas wierzę!! Bo wiara czyni cuda :D :D Saluto! :* :*:*:*:*:*

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 6:32 pm   

paulinuskaxD napisał/a:
To bez kitu pójdę do lekarza a po badaniach wam opowiem czy należę do rodzinki :D A czy się obudzębez tego? Cały czas wierzę!! Bo wiara czyni cuda :D :D Saluto! :* :*:*:*:*:*

spokojnie... dostaniesz leki dobre i nie zwkleaj...
ja zwlekałam... i jestem cala obryta

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 9:35 pm   

mi pobierali próbke jak byłam mała.... przyjemne to nie było ale przynajmniej mam pewność... :neutral:

cieszyć sie i tak nie ma z czego :neutral:

Żelka_94 

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:04 pm   

anoil87 napisał/a:
mi pobierali próbke jak byłam mała.... przyjemne to nie było ale przynajmniej mam pewność... :neutral:

cieszyć sie i tak nie ma z czego :neutral:

jak wyglada pobieranie bo niewiem czy warto?

anoil87 
ruda

Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:56 pm   

kurcze to było 13 lat temu :razz: .... z tego co pamiętam to jest takie coś ostre okrągłe które Ci wbiją w chore miejsce i wyciągają już gotowy wycinek skóry.... długo to nie trwa, da sie wytrymać :wink:

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Cze 16, 2007 12:06 pm   

hehe wiecie czego sie ostatnio dowiedziałam :?: że matka mojego faceta suszyła mu przez 3 ostatnie lata głowe o to że ja mam łuszczyce i że ona nie przeżyje jak jej wnuki sie z tym urodzą też..... :sad: super, dodam że kobieta jest pielęgniarką :roll:

On oczywiście jej powtarza cały czas że dla niego to nie ma znaczenia a poza tym zanim my będziemy chcieli mieć dzieci to już napewno znajdą na to lekarstwo.... :???:

Teraz problem co ja mam zrobić skoro nawet jeśli ja sie zalecze (w co i tak wątpie, przez 20 lat mi nie zeszło to dlaczego ma mi nagle ustąpić :?: :?: ) to i tak moje geny są można powiedzieć "zepsute", gdzieś tam siedzi we mnie ten zmutowany chromosom odpowiedzialny za nieprawidłowe wykształcenie sie białek w skórze.... więc tak czy inaczej nie moge wyeliminować prawdopodobieństwa że moje hipotetyczne dziecko na które kiedyś sie zdecyduje będzie chore :cry:

Żelka_94 

Wysłany: Sob Cze 16, 2007 12:26 pm   

ale haloo...?
Nie kazdy przenosi gen

anoil87 
ruda

Wysłany: Sob Cze 16, 2007 1:43 pm   

nie każdy,ale każdy z nas ma już "zepsute" DNA więc to jest ruletka czy ten gen odpowiadający za budowę skóry będzie odziedziczony po mnie czy po tatusiu dziecka.... i tego nikt nie jest w stanie przewidzieć :roll: Np. u mnie w rodzinie ma moja mama, ja jestem czwartym jej dzieckiem i tylko ja choruje :neutral:

więc ryzyko jest realne, wiecie co nigdy jakoś nad tym specjalnie nie myślałan, dopiero po tym sobie uświadomiłam że faktycznie ten problem to nie jest tylko mój problem... w sensie że nie ingeruje tylko w moje życie :sad:

paulinuskaxD

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 12:10 pm   

kurna....u mnie w rodzinie nikt nie ma a ja mam jedyna :/ Jutro chyba do lekarza pierwszy raz jade :/ Boje sie....:P Ale co tam...raz sie żyje ;p

wierszokletka 

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 12:22 pm   

to nie ma tak, że jesteś pierwsza. widocznie we wcześniejszych pokoleniach łuszczyca nie ukazała się.

Odpowiedz do tematu