Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Clobederm
Autor Wiadomość
missfree 

Wysłany: Pią Paź 26, 2012 7:47 pm   

szater napisał/a:
sadze ze powinnas zmienic już lek bo niestety ale nasza skóra przyzwyczaja sie do kazdego rodzaju masci czy kremu...a jak działaja na ciebie dziegcie,analogi wit D3-np.Dovonex,Daivonex,a moze cygnolina?gdybys zechciała spróbowac zmienic leczenie z Clobedermu na np steryd ale z analogiem wit.D3 tomoge ci zaoferowac próbke za darmo....dzieki uprzejmosci Kasi mam kilka próbek...gdyby ktos zechciał to prosze info na PW

Nie znam tych leków, czytałam o nich ale nie stosowałam.

basia44 

Wysłany: Pią Paź 26, 2012 10:46 pm   

Cytat:
Stosowanie sterydów u dzieci
Biorąc pod uwagę negatywne działania uboczne sterydów powinno się szukać metod leczniczych u dzieci bardziej naturalnych – bez domieszek sterydów. Ma to szczególne znaczenie u dzieci, gdyż ich organizmy dopiero się rozwijają, a sterydy zakłócają poprawny rozwój zarówno organów wewnętrznych jak i skóry. Nie warto ryzykować zdrowia dziecka oraz na starcie niszczyć mu skórę.

Dodatkowo przy wielu sterydach są wyraźne ostrzeżenia na ulotkach, że nie można ich stosować u dzieci. Niestety często zdarza się, że dermatolodzy nawet nie informują, że dany preparat jest sterydem. Co więcej, często przepisują dzieciom sterydy bardzo silne, których nie powinny stosować. Z tego względu należy nie opierać się wyłącznie na opiniach i metodyce leczenia dermatologów, ale także szukać innych źródeł informacji.

Które sterydy są silne?
Jednymi z najsilniejszych sterydów są Dermklobal, Dermovate, Clobederm, Novate, Diprolene, Diprosalic czy Elocom. Mają bardzo silne działanie i bardzo wyniszczają organizm. Większość z nich nie nadaje się do leczenia dla dzieci.

Często spotyka się też podział sterydów ze względu na postać leku. Tu też można wyróżnić siłę sterydów. N

http://blog.aptekaotc.pl/...-choroby-skory/
Tak od siebie dodam naskórek przy łuszczycy jest uszkodzony choćby stanem zapalnym jak i drapaniem dla mnie oczywistym jest że leki wchłaniają się do krwi nawet przy krótkim stosowaniu

Odpowiedz do tematu