Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 11:57 am
Ja w tym naszym piekiełku usiłuję funkcjonować od lat.Łuszczyca i łuszcycowe zapalenie stawów to"tylko" dodatek do innych poważniejszych chorób.Był czas że chemię musiałam kupowac z własnej kieszeni bo nie było funduszy.Wielokrotnie dostawiano mi lek-darmowy,który zaczynał działać i wtedyokazywało sie że lek działa ale jego działanie darmowe już sie skończyło.Zmiany w refundacji leków następują tak szybko że nawet lekarze nie są w stanie tego ogarnąć!Satysfakcję daje mi wysokość mojej renty.Cieszę sie że kończyłam prywatne szkoły(w latach 1976-80),zrobiłam studia,specjalizacji jak głupi czapek,cały czas intensywnie sie doszkalałam a gdy przyszła choroba dostałam od panstwa 450 zł.Nareszcie mogę godnie żyć,leczyć sie prywatnie i nie martwić sie o nic.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
ha haa..krystynko..to dlatego ze za duzo sie wyuczylas..ja biedak z e srednim..i wyliczyli mi w zusie ..z e dostalbym 1040 zeta..a to jestem szczesciarzem..a zus jeszcze wiekszym...bo odmowilem grupy..jak mi dadz a 1400 min..to przejde na rente..tak im p-owiedzialem..a orzecznik nie mogl p[rzez chwile wykrztuic slowa ..z wrazenia chyba:D:DD:
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 8:02 am
Majeranku też mam znajomych ,którzy mają mniej lat pracy a renty wieksze.Wykształcenie ma sie nijak do wysokosci.Wierzyłam w powołanie,misje,pasje dlatego zostałam nauczycielka.Wychowana wsród haseł:"Uczciwą pracą ludzie sie bogacą" i jestem dzis bogata,duchowo.Gdybym słuchała moich "kolegów z dzielni",którzy mówili "Ty sie laska nie ucz Ty rób kase",pewnie dzis tak jak oni miałabym kase ,domy ,samochody,lewe interesy,od czasu do czasu wikt i opierunek na koszt panstwa ale czy byłabym tak szczęsliwa jak teraz,a patrząc w lustro nie czułabym obrzydzenia.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Witajcie, widzę że humor Wam dopisuje;-)) bardzo się cieszę, bo najgorzej to trwać w zrezygnowaniu co mi się czasem zdarzało. Moi Drodzy, jak zwykle dzieląc się z Wami postępami w moim leczeniu, muszę Wam powiedzieć że..teoretycznie jestem zdrowa. To znaczy wyniki ok, na skórze prawie nic nie widać, prawie zatarły się granice między skórą chorą a zdrową gdyż ta chora też prawie jest zdrowa. Oczywiście nie mówimy o wyleczeniu całkowitym bo nie mam pojęcia co to będzie jak odstawie tą humire, i powiem Wam że bardzo się tego boję. Na razie przede mną jeszcze 1 opakowanie, na więcej na razie nie mam środków, nie wiem czy będę miała na więcej. Ta ilość to podobno za mało żeby uzyskać trwałe efekty albo przerwe na kilka lat, choć wiadomo że każdy organizm reaguje inaczej. Pojedyńcze mniejsze i większe plamki na ciele także zniknęły. Jestem taka szczęśliwa!!!Zaczynam nosić rzeczy o ktorych istnieniu przez ostatnich kilka lat musiałam zapomnieć, ciuchy, fajne buty itd....czuję że wracam do zycia, a jednocześnie mam wrażenie że z tej eufori zaraz mi coś zleci na głowe...i po bajce. Może jak się ogarnę zamieszcze fotke przed i po...miłego dnia.buziaki
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 12:53 pm
Witaj Kotkaktus Cieszę się razem z Tobą.Nie zamartwiaj się na zapas,ciesz się obecną chwilą.Nie ona trwa jak najdłużej.Życzę Ci z całego serca,by choroba już nie wracała do ciebie.A teraz żyj chwilą obecną.Pozdrawiam serdecznie,miłej niedzieli życzę
kotkaktus..na dzien dzisiejszy nie mysl o tym co bedzie...ciesz sie tym co jest..a jest dobrze..wypada wiec podskoczyc do gory z radosci..krzyknac ,,trwaj chwilo,, ..i niech ona trwa jak najdluzej.. ty zas ciesz sie zyciem..i ubieraj sie jak najkrocej..i jak najbardziej sexi..
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
tak jak mówiłam, wrzucam fotki dla porównania...niezbyt przyjemne oczywiście.Pierwszy raz wrzucam zdjęcia tu więc jak coś schrzanie proszę o odrobine wyrozumiałości w końcu nie wolno nam sie stresować
dlonie początki zmniejszone.jpg zaczeło sie od małej plamki która rozszerzyła sie na całe rece..az nie został kawałek zdrowego miejsca /po poparzeniu naswietlaniami/
zdrowa wew dzisiaj zmniejszona.jpg wnetrze dłoni dzisiaj..zdjecie początkowe nie jest jeszcze tak drastyczne, potem było znacznie gorzej..mam taką fotke stóp praktycznie bez skóry ale chyba wszyscy możemy sobie wyobrazić jak to może wyglądać...
kotkaktus..no jestem pod wrazeniem..dlonie piekne wiec sadze z e i reszta taka sama..tak jak pisala szater..teraz do ataku..uzywaj zycia..czerp z niego ile sie da..zycze powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum