Bo tylko to mi zostało Boki brzucha, srodek w sumie tez, na klatce drobne krostki , dłonie, rece, łokcie ,na nogach mam pełno małych krostek które powoli łączą się
U mnie świetnie na dłonie i ręce podziałał ocet jabłkowy
robiłam okład owijałam bandażem i tak chodziłam
mam swój ocet zrobiony w domu ten sklepowy nie daje takich efektów + kąpiele w kminku i małpa w zaniku
a stosujesz jakieś kąpiele
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
U mnie świetnie na dłonie i ręce podziałał ocet jabłkowy
robiłam okład owijałam bandażem i tak chodziłam
mam swój ocet zrobiony w domu ten sklepowy nie daje takich efektów + kąpiele w kminku i małpa w zaniku
a stosujesz jakieś kąpiele
ciekawe rzeczy prawisz, a jak robisz ten ocet? Tak co drugi dzien kapiel w soli z morza martwego
hmm widze, że wy stosujecie jeszcze jakieś kąpiele trunki z rana i na wieczór .. a ja tylko stosuje cygnoline i ostatnio ocet jabłkowy (kupny) .. Widać za mało wiem jeszcze . Co polecacie jeszcze żebym stosował ? bo ja już nie wiem
Owszem możesz kupny trzeba go rozcieńczać wodą bo ma inne działanie
nic nie stoi natomiast na przeszkodzie zrobić swój nastaw a po dwóch tygodniach jak znalazł
w dodatku że ocet domowy można też pić ten kupny się do tego nienadaje
Cytat:
Co polecacie jeszcze żebym stosował ? bo ja już nie wiem
kąpiele jak same nie zadziałają to bardzo wspomogą leczenie
ja sypie sól i 3 łyżki oleju sól w zależności od skóry ja nie daje nawet pół torebki bo za mocne działanie na mnie a łuski dużej nie mam
woda z cytryną na czczo potrafi wiele warto ją pic
wodę z cytryną przygotowuje się wieczorem wypija rano jako pierwszy napój
a kąpiele w soli można co drugi dzień
zamiennie szklankę octu jabłkowego na wannę wody
dokąd skóra się nie podleczy warto co dzień brać taką kąpiel czas trwania 20 min
po kąpieli nie wycierać skóry pozwolić jej samej wyschnąć
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
ciekawy rady kiedyś czytałem o kąpielach solnych ale jakoś nie stosowałem A czy podczas takiej kąpieli można używać jakieś żele do mycia ?? Czy najlepiej tylko w słonej wodzie siedzieć .. Zastanawiam się na stosowaniem też może żelu do kąpieli albo specjalnego mydła dla łuszczyków
ciekawy rady kiedyś czytałem o kąpielach solnych ale jakoś nie stosowałem A czy podczas takiej kąpieli można używać jakieś żele do mycia ?? Czy najlepiej tylko w słonej wodzie siedzieć .. Zastanawiam się na stosowaniem też może żelu do kąpieli albo specjalnego mydła dla łuszczyków
Nie........ do takiej kąpieli nie używa się już żadnych specyfików jak chcesz żeby zadziałała
sól usuwa martwy naskórek i łuskę ze zmian a olej oczyszcza i nawilża skórę
to w zupełności wystarcza żeby skóra była dobrze oczyszczona i nawilżona
wystarczy sama gąbka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum