no już długawo od zeszłej wiosny, co do nadwagi to niewiem może troche jakieś 5kg.pamiętam tylko na początku moje wrażenie było takie że organizm się oczyszcza bo że tak powiem ,sory za to, bączyłam niemiłosiernie śmi.........potem to coś z tamtąd, widać było jak zmienia kolor i zapach aż stało się żółciutkie jak u niemowlaka i potem stopniowo zmiany się pojawiają to se schodzą same i jest lżej co w przypadku mojej pani ł. upartej było trudne
Ł to ja dostałam jako 6-letnie dziecko uwarunkowanie genetyczne mama i babcia miały tu się nic nie wymyśli bo ilu chorych ludzi tyle samo różnych reakcji na różne rzeczy ja sobie po 30 latach dałam spokój a opisywać to wszystko to hmm.. niewiem trudne, różne leczenia terapie znachorzy maści ,kosmetyki itd.ja przypadkiem trafiłam na tą diete ale żeby tak się niom przejmować to nie, poprostu spróbowałam co mi szkodzi, taką porcje pasty jem codziennie z chrupkim pieczywem chć nietylko na to warzywka np. oliwki do tego kasza jaglana z owocami i jogurtem no różnie na co mam akurat ochote.kwas foliowy coś tam daje bo przy metotrexacie go brałam i powiem ci że nigdy nierozbierałam tej choroby na czynniki pierwsze bo to niema sensu są mądrzejsze głowy od nas i niemogą dojść końca więc po co sobie jeszcze robić kłopot
Vorden wiesz w czym jest problem? Nie potrafisz przekazać tego co chcesz powiedzieć. Za dużo skrótów, dziwnych terminów. Weź pod uwagę, że tu na forum jest szeroka gama ludzi z różnych sfer i w różnym wieku. Mało kto pojmuje Twoje wywody. A nikt nie będzie pytał za każde słówko niezrozumiałe.
Kurde nie doczytałem reszty postów w tym wątku dlatego daje cytat:
vorden napisał/a:
doszedłem do wniosku że chwilowy brak zmnian może być spowodowany zapasami tkanki tłuszczowej składającej się głównie z kwasów tłuszczowych omega 6. I z tych zapasów organizm sobie może czerpać to co potrzebuje min do produkcji wszelkich zapalnych cytokin.
Jak narazie schudłem 1,5 kg , a zostało jeszcze parenaście ...
Chociażby poprzedni post: skąd wiesz, że Twój tłuszcz składa się z omega 6? Badałeś to jakoś? Z wcześniejszych postów wyczytałem tyle, że omega 6 są złe. I co to są zapalne cytokiny? Nie mam pojęcia. W rezultacie nijak uchwyciłem wątek Twojego postu.
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 2:58 pm
Drogi wujku,masz zdrowie checi i potrzebe to analizuj.Szanuje twój wybór,moje hobby jest inne,nie pozwoliłam łuszczycy zawładnac moim życiem.Chętnie poczytam (jak nie będzie to zbyt naukowe) twoich rad,jednakowoz nie obiecuje ze bede je stosowac
Mam taka mała uwage z tym potasem to jednak troszkę uwazaj.Samodzielne aplikowanie sobie potasu tez nie jest korzystne dla zdrowia i życia.Bardzo dokładnie musi byc zbilansowanie miedzy potasem a magnezem.Za wysoki potas powoduje wytrącanie magnezu i jego złe wchlanianie.Medycznie nie będe tego tłumaczyc,od tego sa lekarze-fakt jest jeden-magnez jest dostepny normalnie w aptece,mozna go stosowac na własna reke,potas niestety jest na recepte-mozna go podac tylko w dawkach leczniczych po uprzednim,dokładnym zbadaniu poziomu elektrolitów w organizmie.
Acha kwas arachidonowy jest produkowany z tłuszczy omega 6 głównie linolowego czyli im więcej w oleju kwasu linolowego tym gorzej dla nas : np olej słonecznikowy , sojowy z pestek winogron
nie wiem czy dobrze zrozumialam - jesli tak to te powyzej oleje powinny mi szkodzic... a pomagaja a za to po rzepakowym jakimkolwiek jest okropnie
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum