Nutka
Super dzieki, jutro z rana polece na bazarek, mam tu niedaleko stacji Imielin, nigdy na nim nie bylam ale mam nadzieje ze cos znajde. Ty masz jakies doswiadczenia z leczeniem luszczycy? ja dopiero teraz sie za mojego biore, bo nie ma co liczyc na to ze on sie sam zacznie leczyc. Obiecal mi jednak, ze serwatke bedzie pil jak ma mu pomoc. Mam nadzieje ze dotrzyma obietnicy no i ze to zacznie dzialac
Mam 30tkę na karku a łuszczycę odkąd sięgam pamięcią... Co do serwatki to niestety mój żołądek nie wytrzymał tej próby i musiałam z niej zrezygnować, teraz jestem w ciąży więc nie chcę eksperymentować. Co do doświadczenia w temacie łuszczycy to zdobywasz je przez całe życie, niestety Na pewno znajdziesz na tym forum odpowiedź na wiele pytań, więc po prostu pytaj i czytaj Myślę, że miesiąc picia serwatki to minimum aby zauważyć jakąś poprawę, trzymam kciuki.
od czwartku zaczniemy ja pic (ja mimo ze nie mam luszczycy, bede ja pila w ramach wsparcia dla mojego mezczyzny ). Jutro nie bede go meczyc, bo sa walentynki jak tylko beda jakies rezultaty, dam znac.
Witam, znacie jakieś domowe sposoby na serwatkę, oczywiście poszukam w okolicy jakiegoś producenta serwatki.
Ile trzeba pic tej serwatki dziennie i czy można ją pić na okrągło czy są jakieś normy?
Jesli wezniesz mleko w woreczku 3.2% przelejesz do np. sloika i odstawisz na ok. dobe w ciepłe miejsce to zacznie sie oddzielac tzw. serek , tj. na górze bedzie bialy serek a na dole tak jakby woda , ale ta "woda" to wlasnie serwatka , mozna troche dopomoc i np. po ok dobie jak mleko skwasnieje przelac je do naczynia i na delikatnym ogniu podrzewać , rowniez wtedy serek oddzieli sie od serwatki, ....najlepiej pic serwatke zimną , z lodówki schlodzona jest smaczniejsza i nie czuc charakterystycznego smaku i zapachu. Juz lepiej nie umiem ci tego wytlumaczyc , mozesz zapytać kogos z rodziny napewno każdy wie co to jest:)
Serwatka leczy nie tylko luszczyce.Robi porzadek w jelitach,odbudowuje tak czesto zniszczona u chorych ludzi flore bakteryjna, robcie i pijcie serwatke.
Pobudza pracę jelit, wštroby i nerek
Normalizuje florę bakteryjnš jelit
Usuwa z organizmu zbędne płyny, sprzyjajšc tym samym usuwaniu toksyn i złogów
rozszczepia bez szkody dla organizmu szkodliwe substancje.
Działa uspokajajšco na układ nerwowy
Bardzo korzystna dla kobiet w cišży
Łagodzi stany zapalne luzówki żołšdka i jelit)
Oczyszcza skórę
Cześć.Moje dziecko pije serwatkę od lipca 2006.Więc chyba najdłużej z was. Chociaż jest niesmaczna, to 11 letnie dziecko woli ją wypić niż codziennie się smarować.Wypija ją bez żadnych foch,zawsze czymś popijając.Jedną szklankę popija wapnem musującym a drugą czymś smaczniejszym. Efekty są nie do opisania,brak słów.Nigdy nie było tak dobrze a źle było aż tak, że miał iść do szpitala.Nawet mam zdjęcia.
Niestety znowu po 2 latach przerwy musialem odwiedzic to forum poniewaz wysypalo mnie na lokciach i glowie. Na wielu stronach sporo osob pisalo o zbawienym dzialaniu serwatki. Otoz doslownie obok mnie jest taki 'eko-sklepik' w ktorym na zamowienie mozna dostac serwatke za 2.5 zl o pojemnosci pol litra. Pilem to przez ponad miesiac, kazdego dnia, zawsze rano. EFEKT ZEROWY. Na poczatku wyrazne oczyszczenie organizmu, po tygodniu czasu po prostu zwykly plyn ktory pilem kazdego dnia. Byc moze na kogos to dziala, ja osobiscie nie polecam.
to znaczy, że czas powrócić do serwatki,
cały czas po głowie mi chodziła myśl, żeby oczyścić organizm, że to może mieć jakiś związek z panią Ł,
jak wyczytałem na tym forum nic lepszego na oczyszczenie organizmu jak serwatka;
kiedyś piłem serwatkę w proszku Rolmlecz, smakowała jak normalne mleko w proszku no i prosta w obsłudze;
wydaje mi się, że to dawało efekty, teraz kiedy nie stosuję nic zima jest wokół mnie cały rok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum