Wysłany: Czw Sty 28, 2010 5:55 pm
Jak o naleśnikach jest mowa to ja polecam takie z piersią kurczaka. Ciasto takie jak na naleśniki + do tego usmażona pierś z kurczaka z cebulką, paprykę, można dodać trochę pieczarek, Jak się podsmaży wsypać do jakiejś miseczki i dodać puszkę kukurydzy i wymieszać do tego można zrobić sos (jaki ktoś lubi: beszamelowy itp). Ja najczęściej robię sos czosnkowy lub mieszam majonez z ketchupem (tak jak w sałatce kebab-gyros o której tu pisałem). Położyć naleśnika i wypełnić farszem i gotowe, szybkie i pożywne, można się naprawdę tym zapchać
Do mojej sałatki potrzebne są przede wszystkim dni hiszpańskie w Lidlu, ponieważ tylko tam można wtedy zakupić:
- cieciorkę w zalewie, (duży słoik);
- dużą białą fasolę Jaś w zalewie (duży słoik);
- fasolę czerwoną w zalewie (duży słoik), a mniejsze puszki to już normalnie można kupić
ponadto
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
puszka kukurydzy
pół paczki ugotowanego dużego makaronu (świdry, kokardki, uszka)
śmietanę 18% 500ml (kubeczek)
kilka ząbków czosnku (im więcej tym lepiej)
sól i pieprz do smaku
Do makaronu dodajemy fasole, cieciorkę i kukurydzę bez zalew, papryki drobno kroimy (ładniej wygląda) i dorzucamy. czosnek zgniatamy i dodajemy do śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku (ew można do śmietany dodać jakikolwiek sos sałatkowy knorr)
Zalewę sruuu do tego co wcześniej przygotowaliśmy. Wskazane coby sałatkę zjedli wszyscy domownicy, bo daje po nosie jeszcze 2 dni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum